Pytania dotyczące bootlegów
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Pytania dotyczące bootlegów
Wam tzn? Słuchaj każdy zbiera inaczej. To, że Ty nie zwracasz uwagi na generację to nie znaczy, że każdy ma tak robić. Ja jak już wspomniałem stawiam na jakość, a nie na ilość. Według mnie posiadanie kilku identycznych koncertów z identyczną setlistą, ale o innej jakości jest bezsenswone. Jest to tylko i wyłącznie moja opinia i nie każdy musi się z nią zgadzać. Jedna część powie, że się nie znam, a drugą część powie, że robię dobrze. To zależy od upodobań. I gdzie tu tolerancja
?
Wszystko, wszystkim trzeba pokazywac palcem....BartSmith pisze:Wam tzn??
Kroczniok pisze: Bo to jest BOOTLEG. Tak samo jest z audio z Hammersmith 82. Zostalo ono oficjalnie wypuszczone jako Beast Over Hammersmith, ale istnieje tez wersja bootlegowa w gorszej jakosci. I po co ludzie to trzymaja? Dla tradera wlasnie wersja bootlegowa ma wieksza wartosc.
hellrider pisze: wez pod uwage tez to, ze bootlegi remasterowane w studiu (czyli juz nie bootlegi Razz ) sa zawsze jakos upiekszane i nie wyglada to tak samo jak czyste nagranie. z ciekawoscia porównam np. oficjalne wydanie dortmundu 2003 z wersja bootlegową i dlatego np warto miec i tą i tą wersje
o tym wlasnie mowie, abys przestal juz to komentowac - tylko przyjal fakt, ze niektorzy tak maja i juz. Swoje opinie na nasz temat zostaw dla siebie..BartSmith pisze: Według mnie posiadanie kilku identycznych koncertów z identyczną setlistą, ale o innej jakości jest bezsenswone. Jest to tylko i wyłącznie moja opinia i nie każdy musi się z nią zgadzać.
Skoro ja mam to zatrzymać dla siebie to wy też tak zróbcie - nie będzie wtedy niepotrzebnych konfliktów. :beer
Kiedys zauwazylem na okladce do jakiegos boota Iron Maiden tytul piosenki "Saints and Sinners". Zapewne chodzilo o piosenke Lord Of The Flies. Wiecie skad ten dziwny tytul? Czy to moze jakis blad autora okladki czy po prostu zrobil taki kawal
? Spotkaliscie sie jeszcze z podobnymi dziwactwami ?
- Metalophil
- -#Moonchild

błąd autora raczej. ja jeszcze widziałem na okładce "Brave New Germany":Clansman_ pisze:Kiedys zauwazylem na okladce do jakiegos boota Iron Maiden tytul piosenki "Saints and Sinners". Zapewne chodzilo o piosenke Lord Of The Flies. Wiecie skad ten dziwny tytul? Czy to moze jakis blad autora okladki czy po prostu zrobil taki kawal? Spotkaliscie sie jeszcze z podobnymi dziwactwami ?
1. Two Minutes After Midnight
2. Gost of the Navigator
Czasem okladki dla firm wydajacych bootlegi robia osoby, ktore nie znaja tworczosci Maiden i dlatego takie byki..Clansman_ pisze:Kiedys zauwazylem na okladce do jakiegos boota Iron Maiden tytul piosenki "Saints and Sinners". Zapewne chodzilo o piosenke Lord Of The Flies. Wiecie skad ten dziwny tytul? Czy to moze jakis blad autora okladki czy po prostu zrobil taki kawal? Spotkaliscie sie jeszcze z podobnymi dziwactwami ?
Live At Dynamo 2000 - Travel Around The World....
chodzi o..Wrathchild
MaYeR pisze:Czasem okladki dla firm wydajacych bootlegi robia osoby, ktore nie znaja tworczosci Maiden i dlatego takie byki..Clansman_ pisze:Kiedys zauwazylem na okladce do jakiegos boota Iron Maiden tytul piosenki "Saints and Sinners". Zapewne chodzilo o piosenke Lord Of The Flies. Wiecie skad ten dziwny tytul? Czy to moze jakis blad autora okladki czy po prostu zrobil taki kawal? Spotkaliscie sie jeszcze z podobnymi dziwactwami ?
Live At Dynamo 2000 - Travel Around The World....
chodzi o..Wrathchild
' now i spend my time looking all around for a man that nowhere to be found...... gonna travel around"
Koles jezdzi w kolko po swiecie i poszukuje
No moim zdaniem da sie przekrecic na podroz dookola swiata 
Koles jezdzi w kolko po swiecie i poszukuje
Ale na pewno nie, myląc się w przepisywaniu tytułu 
- Metalophil
- -#Moonchild

To jakis zart? 
Totalne pójście na łatwiznę oraz niechlujstwo. Takie okładki się omija z daleka 
To chyba jakas prowokacja jest

- Metalophil
- -#Moonchild

a żeby było śmieszniej - nagranie jest super jakości! 
Czy może mi ktoś podać nazwę boota helloween (vcd) w miarę jakości lub też jakąś stronę z bootlegami helloween?
http://www.helloween.cz/ tu są tylko audio, jeśli by Cie to interesowało 
Dziękitony-radzio pisze:http://www.helloween.cz/ tu są tylko audio, jeśli by Cie to interesowało
:solo
A jam sie spytam oryginalnie o Bruce'a Dickinsona. Z jakiego koncertu pochodzi video Dive! Dive! Live!?:
a)1990-06-19||Newcastle|England, UK|Mayfair
b)1990-06-20||Nottingham|England, UK|Rock City
c)1990-06-21||Walsall|England, UK|Junction 10
d)1990-06-23||Glasgow|Scotland, UK|Barrowlands
e)1990-06-24||Manchester|England, UK|International II
f)1990-06-26||Birmingham|England, UK|Hummingbird
g)1990-06-27||London|England, UK|Astoria Thetatre
h)1990-06-28||London|England, UK|Astoria Thetatre
No to macie niezły quiz do rozwiązania
Edit: ups
Sorka - ten koncert odbył się w USA
Juz wiem kiedy:P
a)1990-06-19||Newcastle|England, UK|Mayfair
b)1990-06-20||Nottingham|England, UK|Rock City
c)1990-06-21||Walsall|England, UK|Junction 10
d)1990-06-23||Glasgow|Scotland, UK|Barrowlands
e)1990-06-24||Manchester|England, UK|International II
f)1990-06-26||Birmingham|England, UK|Hummingbird
g)1990-06-27||London|England, UK|Astoria Thetatre
h)1990-06-28||London|England, UK|Astoria Thetatre
No to macie niezły quiz do rozwiązania
Edit: ups
Hmm... mnie sie wydaje ze to wideo jest z USA.
14-08-1990, USA, Los Angeles
Ale pewien nie jestem
EDIT - no wlasnie

14-08-1990, USA, Los Angeles
Ale pewien nie jestem
EDIT - no wlasnie