Support - BEHEMOTH
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Support - BEHEMOTH
Hmm a generalnie jakie albymy Behemotha polecacie najbardziej. BO musze sie z nimi zapoznac. W tym momencie zapusciłem sobie album Satanica i po 3 kawąłkach moge powiedziec jedno - sama muza jest zacna ale jes tta mwokal takiego typu jaki nie trawie wiec chce sie dowiedziec jakie albumy sa najciekawsze i generalnie czy jest szansa ze cos mi sie moze szczegolnie spodobac.
mozesz posluchac demigoda
. zgadzam sie z Toba, wokalnie dla mnie behemoth, to cienizna... ale faktycznie pod wzgledem muzycznym demigod bije na glowe...
hmmm... w sumie najabrdziej podobaja mi sie, wymieniona Satanica, i wbrew pozorom mini-koncertowka Live In Toulouse (tania jest, mozesz kupic
)
ale ogolnie, przynajmniej dla mnie behemoth to taki sobie zawodnik, majac dosc silna scene w polsce mogl wybic sie ktos inny...
np taki Azarath
hmmm... w sumie najabrdziej podobaja mi sie, wymieniona Satanica, i wbrew pozorom mini-koncertowka Live In Toulouse (tania jest, mozesz kupic
ale ogolnie, przynajmniej dla mnie behemoth to taki sobie zawodnik, majac dosc silna scene w polsce mogl wybic sie ktos inny...
np taki Azarath
Jazz is not dead, it just smells funny.
wokalnie cienizna
przecież Nergal tak dre ryj jak chyba żaden inny człowiek
jakby burza szła
nie zgadzam się z Wami
jakby burza szła
nie zgadzam się z Wami
No pewnie momentami wokal Nergala brzmi jak ryk jakiegos gigantycznego obrzydliwego potwora (to komplement).MiKi pisze:wokalnie cienizna![]()
jakby burza szła
nie zgadzam się z Wami
Hmm mowisz ze Demigoda jeszcze. Dzieki. DZieki za zgodeslayer pisze:mozesz posluchac demigoda. zgadzam sie z Toba, wokalnie dla mnie behemoth, to cienizna... ale faktycznie pod wzgledem muzycznym demigod bije na glowe...
hmmm... w sumie najabrdziej podobaja mi sie, wymieniona Satanica, i wbrew pozorom mini-koncertowka Live In Toulouse (tania jest, mozesz kupic)
No cozMiKi pisze:wokalnie cienizna![]()
jakby burza szła
nie zgadzam się z Wami
Masz prawo sie nei zgadzac
Masz racje - ja nie wybrzydzam - idealny zespoł ze bym poszedł sie odlac, walnał browca czy cos zjadł. Byle bym słyszał jak graja bo to im wychodzi very fajnie imoYaaqb pisze:No pewnie momentami wokal Nergala brzmi jak ryk jakiegos gigantycznego obrzydliwego potwora (to komplement).Odrobina szatanskiej atmosfery nie zaszkodzi, wrecz przeciwnie
No to w czym problem? 
moim zdaniem nergal ma świetnt growl, inna sprawa, że taki wokal nie każdem musi pasować. osobiście nie przepadam za takim stylem, ale doceniam jego ryki i dla mnie pasuje to świetnie, jeśli słucham takiej muzyki to musi być prawdziwy power i nergal ma go w gardle 
Widzisz mógłbym coś jeszcze napisać ale chyba nic nie zostało do dodaniajuras pisze:moim zdaniem nergal ma świetnt growl, inna sprawa, że taki wokal nie każdem musi pasować. osobiście nie przepadam za takim stylem, ale doceniam jego ryki i dla mnie pasuje to świetnie, jeśli słucham takiej muzyki to musi być prawdziwy power i nergal ma go w gardle
więc napisze tylko ze zgadzam sie w 100%
:rocx
UP THE IRONS!!
:solo
miło mi
jeszcze novy jest niezły, przy nich peter brzmi jak stary pierdziel
ale nergal z ery growli, a nie skrzeków o pomorzu...
jak dla mnie to płyta Grom jest fantastyczna i nie dam jej nazywać skrzeczeniemjuras pisze:miło mi![]()
No ja zadnego nei stworzyłem ;] :beer bo:Yaaqb pisze:No to w czym problem?
Egzakli - tez nei przepadam choc słysze ze jest naprawde niezły. Dlatego nie zygam na sama mysl o tym badz po uslyuszeniu a jedynie probuje sie wyłączycjuras pisze:moim zdaniem nergal ma świetnt growl, inna sprawa, że taki wokal nie każdem musi pasować. osobiście nie przepadam za takim stylem, ale doceniam jego ryki i dla mnie pasuje to świetnie, jeśli słucham takiej muzyki to musi być prawdziwy power i nergal ma go w gardle
:beer :beer
No i prawidlowo :beer 
gdzie wy tam w nim szatana widzicie. szczerze zwyczajnie nie podoba mi sie. jest wielu lepszych, ktorzy spokojnie mogli by tu zastapic behemothaMiKi pisze:wokalnie cienizna![]()
jakby burza szła
-
Polikarpus
- -#Prodigal son

Wizerunek to sprawa drugo rzędna i zgadzam się w 100% że jest robiony pod publike. Jak dle mnie Nergal to bardzo inteligetny koleś, któremu te wszystkie zabawy w malowanie się na bojowe barwy itd. są wogóle niepotrzebne... ale to właśnie "fani" od niego oczekują stworzenia takiego klimatu.BassmaN pisze:Gdybyś troche ich znał, to byś wiedział o co chodzi... Kolesie robią z siebie maxi szmatanistów i troo neo-poganów, a tak naprawde to cioty i kolesie z porblemami egzystencjalno-społecznymi....WYbacz, ale wiedząc to i owo o tych ludziach mam tylko jedno stwierdzenie... które bylo kilka postów wyżej..
Wyraz komercja wywołuje u mnie odruch wymiotny, zarzuca się zespołowi/om komercyjność tylko dlatego, iż odniósł sukces i że chce zarobić kase po to żeby mieć za co kupić chleb
Behemoth to bardzo dobrze prosperujący zespół, regularnie od 10 lat wydają coraz to lepsze płyty. Demigod to już naprawde pierwsza klasa, wspaniałe brzmienie, mnóstwo "smaczków" i solówek, których nie powstydziłby się Death...
Mam nadzieje, że koncert na festiwalu, będzie udany tak jak całą trasa Demigod, zgadzam się też z ludźmi, do których ta muzyka nie przemawia, ale nie mówcie że to kiepska muzyka bo w istocie tak nie jest
ale nergal w wiadrze na głowie jest dość zabawny
heh, miki te piękne, pogańskie czasy, ale teraz to już nie to co się z sąsiadem po lesie biegało
mówiąc serio, to nie lubię tego 'starego' Behemotha, jakoś mnie śmieszy
heh, miki te piękne, pogańskie czasy, ale teraz to już nie to co się z sąsiadem po lesie biegało
mówiąc serio, to nie lubię tego 'starego' Behemotha, jakoś mnie śmieszy
w końcu będę miałą okazje zobaczyć z bliska boskiego Nergusia

a co do jego szczekania - muszę przyznać, że coraz bardziej mi się podoba...
a co do jego szczekania - muszę przyznać, że coraz bardziej mi się podoba...
ale na demigodzie z wokalami przegia, jak sama muzycznie plyta jest bardzo fajna, to wokale psuja kompletnie caly jej urok.
najciekawiej zapowiada sie, aby uslyszec Pure evil & Hate z ich najlepszej plyty -And the Forests Dream Eternally
najciekawiej zapowiada sie, aby uslyszec Pure evil & Hate z ich najlepszej plyty -And the Forests Dream Eternally
myślę że występ behemotha będę śledził z uwagą. ja wolałbym jednak numery z zośki i demigoda
czasem ryk nergala jest wprost niesamowity...
czasem ryk nergala jest wprost niesamowity...
niestety utwory z zoski i demigoda sa nie uniknione
zreszta nergal sie sprzedal-nagral teledysk i nie jest true
zreszta nergal sie sprzedal-nagral teledysk i nie jest true