Rhapsody
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Rhapsody
Zgadzam się. Teskty może nie są najwyższych lotów,, natomiast muzyka... hm. Gdy pierwszy raz usłyszałem opener nowego albumu od razu skojarzył mi sie z muzykę z LOTR. Gdyby bylo troszeczkę mniej wstawek symfonicznych byłoby zdecydowanie lepiej
ot co !Abstract pisze:Gdyby bylo troszeczkę mniej wstawek symfonicznych byłoby zdecydowanie lepiej
już nie mam tu najwięcej postów

Dlatego taki BG należy do moich ulubionych zespołów. Tyle,że oni nie tylko o fantasy teksty mają.Szajba pisze:ot co !Abstract pisze:Gdyby bylo troszeczkę mniej wstawek symfonicznych byłoby zdecydowanie lepiej
Uderz w stółhusaria pisze:Nie gadam z Tobą o NM, bo mnie wkurza wiesz co... a z resztą to nie ten temat:j
-
Stormshield
- -#Moonchild

Bo na Rhapsody się patrzy, Manowara się słuchaSzajba pisze:tylko ze Rhapsody to kicz bardziej muzyczny niz imidżowy jak manowar
Dla mnie świetny klimat do książek fantasy robi Summoning.BeBe pisze:Jak dla mnie, to świetnie nadają się gdy się czyta fantasyNaprawdę, ciekawy klimat robią.
W miarę.BeBe pisze:Ale muzykę mają bardzo dobrą.
To tak.Abstract pisze:Gdyby bylo troszeczkę mniej wstawek symfonicznych byłoby zdecydowanie lepiej
Biją Rhapsody na łeb.BeBe pisze:Dlatego taki BG należy do moich ulubionych zespołów.
to tak jak z blądynką i frytką... "bow frytke sie soli a blondynke....."Stormshield pisze:Bo na Rhapsody się patrzy, Manowara się słucha Wink
ale o to nie trudnoBiją Rhapsody na łeb.
już nie mam tu najwięcej postów

Chyba się skuszę na przesłuchanie dyskografii BG do końca
Dwa razy już się zabierałem 
-
Stormshield
- -#Moonchild

No dokładnieSzajba pisze: to tak jak z blądynką i frytką... "bow frytke sie soli a blondynke....."?
To zrozumiałe.Biją Rhapsody na łeb.
Jeżeli to "dwa akordy darcie mordy" to nie dla mnieDla mnie świetny klimat do książek fantasy robi Summoning.
Warto. Bo kawał dobrej muzyki.Chyba się skuszę na przesłuchanie dyskografii BG do końca Smile Dwa razy już się zabierałem
-
Stormshield
- -#Moonchild

http://www.myspace.com/upthehammersBeBe pisze:Jeżeli to "dwa akordy darcie mordy" to nie dla mnieDla mnie świetny klimat do książek fantasy robi Summoning.
Wystarczy się przyzwyczaić do wokalu.
Ho ho, i wszystkie trolle z lasu uciekają 
Może gdy czas znajdę, wsłucham się bardziej.
Może gdy czas znajdę, wsłucham się bardziej.
-
Stormshield
- -#Moonchild

Hahaha
Polecam album Dol Guldus, Minas Morgul i Let Mortal Heroes Sing Your Fame.
Tematyka to głównie LOTR. Na najnowszej płycie Oath Bound jeden kawałek zaśpiewany jest w języku orków. Chociaż to jeden kit, bo i tak muzyka jest najfajniejsza w ich twórczości.
Polecam album Dol Guldus, Minas Morgul i Let Mortal Heroes Sing Your Fame.
Tematyka to głównie LOTR. Na najnowszej płycie Oath Bound jeden kawałek zaśpiewany jest w języku orków. Chociaż to jeden kit, bo i tak muzyka jest najfajniejsza w ich twórczości.
To oni ciągle tak nie śpiewają ?jeden kawałek zaśpiewany jest w języku orków
-
Stormshield
- -#Moonchild

Wbrew pozorom nieBeBe pisze:To oni ciągle tak nie śpiewają ?jeden kawałek zaśpiewany jest w języku orków
To wszystko przez to moje rasistowskie podejście jeżeli chodzi o Death i Black (jedyny Death jaki u mnie przechodzi to Vader i DeathStormshield pisze:Wbrew pozorom nieBeBe pisze:To oni ciągle tak nie śpiewają ?jeden kawałek zaśpiewany jest w języku orków
-
Stormshield
- -#Moonchild

No Summoning grał stricte black metal tylko na pierwszym albumie, reszta to już coś ala ambient. Zapoznaj się, może ci się spodoba.
EOT
EOT
Hmm. Muzyka tego bandu raczej mi nie podchodzi. Zbyt barokowe i cukierkowate jak dla mnie.
Nie, no...a to nie na Manowara się patrzy..?Stormshield pisze:Bo na Rhapsody się patrzy, Manowara się słucha Wink
-
Stormshield
- -#Moonchild

Nie, bo zbyt gejowsko wyglądają 
Może czasem gejowato, ale naprawdę robią niezłe show. Szczególnie gdy wjeżdżają Harleyami na scenę