Od jakich albumów Maiden lepszy jest AMOLAD...?
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Od jakich albumów Maiden lepszy jest AMOLAD...?
Stare albumy są do siebie podobne - ten reprezentuje inny styl. I to Maiden i to Maiden ale różnicę widać.
czy przy każdej wypowiedzi, która odstaje od przyjętego toku myślenia trzeba zaznaczać, ze to subiektywna opinia?
czy przy każdej wypowiedzi, która odstaje od przyjętego toku myślenia trzeba zaznaczać, ze to subiektywna opinia?
- Elevatorman
- -#Clansman

nie słuchałem jeszczeever nie, bo nie wymieniłem 3 pierwszych albumów, SSoaSS i BNW. Ale najlepszy album rockowy roku i najlepszy Maiden od 6 lat - tak.
-
E equals MC squared
- -#Charlotte

Moje ulubione albumy w kolejnści:
1. A Matter Of Life And Death
2. Dance Of Death
3. Brave New World
4. Powerslave, Seventh Son, Piece Of Mind
5. Number, Fear Of The Dark
6. Iron Maiden
1. A Matter Of Life And Death
2. Dance Of Death
3. Brave New World
4. Powerslave, Seventh Son, Piece Of Mind
5. Number, Fear Of The Dark
6. Iron Maiden
co z tego że nie ma na CI żadnej słabej skoro poziom na AMALOAD i tak wyższyElevatorman pisze:nie słuchałem jeszczeever nie, bo nie wymieniłem 3 pierwszych albumów, SSoaSS i BNW. Ale najlepszy album rockowy roku i najlepszy Maiden od 6 lat - tak.ale Od Christl Illusion napewno nie ....
X Factor
Virtual XI
Fear of the dark
Dance of Death
Virtual XI
Fear of the dark
Dance of Death
- Rainmaker.
- -#Ancient mariner

Kratos pisze:Ximinez pisze: Już pisałem, że porównywanie mija się z celemTrochę to dziwne co napisałeś... to tak jak byś nie mógł porównać Audi do BMW bo to inna marka... Ale nic nie wnikam
Ano dziwne...
- Journeyman666
- -#Clairvoyant

od
Iron Maiden
Killers
TNotB
Piece of Mind
Somewhere in Time
The X Factor
:guns miazga no nie??
Iron Maiden
Killers
TNotB
Piece of Mind
Somewhere in Time
The X Factor
:guns miazga no nie??
Miazga!! :rocx Powiem tak. Moim zdaniem A Matter of Life and Death nie odstaje od najlepszych albumów Iron Maiden... Przyjdzie jeszcze czas do podsumowania, ale tu po prostu słychać wielką pracę, której efekt jest naprawdę fantastyczny.
A kto nie słyszy, niechaj słucha... :solo
A kto nie słyszy, niechaj słucha... :solo
Aces High cpt. Dickinson!
Zgadzam się w 100% a jeśli mowa, od jakich albumów jest lepszy DOD już zjada na śniadanie album jest tak klimatyczny, że nawet BNW jest się ciężko obronić przed nim, lecz tego albumu nie pokonuje, ale stawiam go na równi właśnie z tym albumem. X Factor to będzie obiadek a na kolacje zapodam Virtual XI.
AMOLAD miazga :beer
AMOLAD miazga :beer
Powiem szczerze zaczynam się coraz bardzie j do tej płyty przekonywać! :rocx
Bo to nie jest płyta na raz i do szafki fruuu !!!
W AMOLAD trza się wczuć, zrozumieć i pokochać

W AMOLAD trza się wczuć, zrozumieć i pokochać
jest dla mnie lepszy od:
-killers
-666
-somewhere
-no prayer
-fear
-obu z blaze'm
-obu poprzednich
-killers
-666
-somewhere
-no prayer
-fear
-obu z blaze'm
-obu poprzednich
bruce,sapek,burton-trzej królowie
Nie przesadziłeś?bati pisze:jest dla mnie lepszy od:
-killers
-666
-somewhere
-no prayer
-fear
-obu z blaze'm
-obu poprzednich
Na pewno Virtual XI
Killers
The X Factor
Killers
The X Factor
Jak dla mnie to przede wszystkim od Killers i DoD. Co do reszty albumów to ustalanie, który jest lepszy czy gorszy nie ma najmniejszego sensu i wydaje mi się trochę sztuczne i naciągane (chociaż każdy ma własne odczucia jeśli chodzi o muzę, wiadomo
). Dla mnie każda płyta jest po prostu inna i świadczy tylko o poziomie zespołu w roku wydania. Poziom kapeli nigdy nie jest taki sam, ale nie uważam, że muzyka na tym zawsze traci. Dla mnie na przykład The X Factor i Virtual XI wcale nie są słabymi albumami.
...Living on a razors edge, balancing on a ledge...
- nediamnori
- -#Charlotte

Ja przedstawie pierwsze pozycje do których najbardziej lubie powracać, słuchać, niekoniecznie najlepsze bo w przypadku maiden wszystko jest tak inne a zarazem podobnie i nieporównywalne ze mnie osobście cieżko powiedziec
a wiec pierwsze "ulubione" pozycje
- SiT
-AMOLAD
-7So7S
-BNW
-POM
-IM
a wiec pierwsze "ulubione" pozycje
- SiT
-AMOLAD
-7So7S
-BNW
-POM
-IM
... "AMOLAD" bije na łeb wszystkie poprzednie gówniane płyty IRON MAIDEN
- a tak poważnie to w moim odczuciu płyta jest dobra [równie dobra jak pozostałe] ale jednak inna, dlatego nie traktuję jej w kategorii lepszej czy gorszej tylko albumu na którym słychac pewne charakterystyczne dla IRON MAIDEN elementy z ich całej dotychczaswej twórczości, jednoczesnie wzbogacone o rzeczy nowe tj. klimaty jakich do tej pory na ich płytach nie mieliśmy okazji usłyszeć.
- cóż moja odpowiedź jest zdecydowanie wymijająca bo jak tu porównywać "AMOLAD" w kategorii lepsza/gorsza do "Killers" czy "Virtual XI" lub "Powerslave" oraz "Somewhere In Time" itd.
Od żadnej ! , Virtual XI zaczął mi sie coraz bardziej podobać 
Nomad, skoro uważasz, że AMOLAD nie jest lepszy od nawet Virtuala, to znaczy, że rzeczywiście się zraziłeś do tej płyty. Ciężko jest mi jednak zrozumieć twoją tak wielką antypatię do tej płyty. Jest na niej prawie wszystko co powinno być na płytach Maiden. Ma ona trochę inny klimat, ale to dobrze. Dzięki temu mamy w dyskografii Maiden różne albumy i kawałki. Rozumiem, że płyta nie do końca przypadła ci do gustu, ale żeby aż tak??? W sumie to bardzo ci współczuję. Musiałeś się sromotnie zawieść. Mnie płyta bardzo się podoba. Nie mówię, że jest najlepsza, bo tak nie jest,ale moim zdaniem jest lepsza od np. Killers, No Prayer, Fear, obu z Blazem i jak dla mnie jest chyba tak dobra jak BNW i DOD, choć inna. Tak naprawdę czas pokaże, jaka ta płyta jest...
jest lepszy od ostatniego albumu dodu