Spotkanie na szczycie (IRON MAIDEN vs METALLICA)

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Który zespół lubicie bardziej??

Metallica
16
23%
Iron Maiden
55
77%

Liczba głosów: 71

Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Re: Spotkanie na szczycie (IRON MAIDEN vs METALLICA)

Post autor: dostoevsky »

Cygan pisze:
benedykt pisze:w następnej edycji będzie run to the hills
Albo przegenialny Wonem in Uniform :lol:
To nie jest kawałek Iron Maiden ;>

Ale i tak spox :wink:
Awatar użytkownika
Recit The Thornographer
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Recit The Thornographer »

benedykt pisze:wiem wiem że to obciach dla Metallicy i jej fanów, że enter sandman puscili w tańcu z giwazdami.........
Jaki tam obciach :roll: 40 lat temu taka muzyka była czymś strasznie ciężkim, ale teraz "ciężkie" utwory grają nawet w RadiuZet. Chyba niewielu fanów Metalliki czy IM uważa, że słucha nie wiadomo jakiej nieprzystępnej ekstremy :roll:
Jak w Tańcu z Gwiazdami zobaczyłbym np. córkę Tuska wijącą się w rytm "Be Quick Or Be Dead" to bym się nie zdziwił :P
We embrace like two lovers at death. A monument to the trapping of breath
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

Zygmunt pisze:Głupia ankieta. Takich ankiet nie powinno się dawać na stronie fanklubu danego zespołu. Jest to bardzo tendencyjne. Dziwne by było, aby na tej stronie Metallica uzyskała więcej głosów i podobnie na stronie fanklubu Metalliki dziwnym by było gdyby w takiej ankiecie więcej głosów uzyskali Maideni. Bez sensu.
dokładnie!! temat bezsensowny, moim zdaniem, ale i tak zagłosowałem :P , i posty sobie nabiłem :lol:
Żabka
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Żabka »

Recit The Thornographer pisze:Jak w Tańcu z Gwiazdami zobaczyłbym np. córkę Tuska wijącą się w rytm "Be Quick Or Be Dead" to bym się nie zdziwił
a ja bym się jednak zdziwiła bo co innego Meta a co innego IM, już była dyskusja o tym, że Metallica jest bardziej znana i popularna, raz też do Floyd'ów tańczyli no ale to już w ogóle zupełnie co innego i bardziej znanego.

I zgadzam się, że wyniki to były raczej oczywiste.
Awatar użytkownika
benedykt
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: benedykt »

Jaki tam obciach Rolling Eyes
chyba mnie nie zrozumiałeś, ale nie ważne..
notsaint
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: notsaint »

Widze, że więszość osób, które zabrały głos w tym temacie to matoły. Nie chodziło tu o ankiete (to był tylko dodatek), nie chodziło o odpowiedzi w stylu "ironi rządzą, metallica jest do dupy" ale dlaczego i za co lubicie ironow czy metallice i na koniec ktory zespół bardziej. To nie miało się sprowadzić do odpowiedzi "wole Ironów" czy do samej odpowiedzi w ankiecie. Pewnie, to już by było zbyt skomplikowane.
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

Recit The Thornographer pisze:Chyba niewielu fanów Metalliki czy IM uważa, że słucha nie wiadomo jakiej nieprzystępnej ekstremy
bo to nie jest żadna ekstremy, szczególnie ironi
Awatar użytkownika
vyrus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: vyrus »

To była ekstrema właśnie gdy Maiden zaczynali a teraz już nie.
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
Awatar użytkownika
mimski
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: mimski »

notsaint pisze:Widze, że więszość osób, które zabrały głos w tym temacie to matoły. Nie chodziło tu o ankiete (to był tylko dodatek), nie chodziło o odpowiedzi w stylu "ironi rządzą, metallica jest do dupy" ale dlaczego i za co lubicie ironow czy metallice i na koniec ktory zespół bardziej. To nie miało się sprowadzić do odpowiedzi "wole Ironów" czy do samej odpowiedzi w ankiecie. Pewnie, to już by było zbyt skomplikowane.
O rany... co za człowiek. Metallica i Iron to inne gatunki muzyczne. Iron to zawsze było heavy, Meta głównie thrash, a nie każdy ludź thrash trawi, przynajmniej tutaj na forum fanów ikony hejvi metalu. Tak więc z góry mogłeś domyśleć się, że tak będzie.

Co do mnie to:
Ja jako istota otwarta na różne gatunki, miałem przyjemność zaznajomić się z twórczością Metallicy (Od Kill'em All po Ride..., reszty nie znam za bardzo, bo to co raz mniej metal, a co raz bardziej rock) i mnie nie powaliło. Chłopaki mają ciekawe riffy, zdarzają się przyjemne solówki, choć Hammeta nie uważam za wielkiego gitarnika, ale przede wszystkim głos Hetfielda niszczy cały obraz, wkurzające brzmienie trochę, no i brak niszczycieli jak Hallowed, Clansman czy Rime. Jeden Master... jak dla mnie może się z nimi mierzyć, cała reszta... od czasu do czasu posłuchać można, ale z thrashu wolę Annihilatora, albo Kreatora.
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
notsaint
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: notsaint »

Mimski - jesteś jednym z mniejszosci ktora napisala sensowana odpowiedz, gratuluje możesz czuć się wyróżniony :)

Osobiście uważam, że wszystkie płyty Metallici mają fajne utwory, oprócz St Anger bo to jest dziadostwo (tylko Frantic i St Anger są spoko). Co do twojej opini dot. głosu Hetfielda to pozwole sie nie zgodzic, on ma bardzo fajny wokal :) ale to kwestia gustu.

Osobiście uważam temat za zamknięty, szkoda czasu na czytanie wielu idiotycznych postów.
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Matek »

notsaint weź też pod uwagę to że temat był wałkowany z tysiac razy i nie wszystkim (np mi) chce się powtarzać. nie potrafiłbym zliczyć ile razy rozwodziłem się nt metallici na tym forum, gdzie duża część nie lubi ich dla zasady.
Awatar użytkownika
vyrus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

notsaint pisze:on ma bardzo fajny wokal
Rzeczywiście kwestia gustu, ale umiejętności ma poniżej pewnego poziomu. Wszyscy go wychwalają co moim zdaniem jest wielką przesadą. Na różnych rankingach jest w pierwszej 200 wokalistow. Czasem nawet w pierwszej 20 :roll: co już jest glupotą tych którzy to przygotowują i świadczy o tym, że gówno wiedzą o muzyce.
Awatar użytkownika
benedykt
-#Trooper
-#Trooper

Rankingi też są kwestią gustu
Awatar użytkownika
vyrus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Zawsze myślałem. że są tam uwzględnione umiejętności.
Matek
-#Nomad
-#Nomad

vyrus pisze:Zawsze myślałem. że są tam uwzględnione umiejętności.
to byłeś w błędzie. umiejętnośći są oczywiście podstawą ale przy pewnym poziomie decydują już inne kwestie (barwa głosu, osiągnięcia, rozpoznawalność głosu itp). zastanów się nad tym dobrze. jakby chodziło o same umiejętnośći to by wszystkie czołowe lokaty zajmowali wokaliści operowi :lol:
Awatar użytkownika
benedykt
-#Trooper
-#Trooper

nigdy nie są obiektywne, w każdym rankingu jest odrobina subiektywizmu taka jest moja opinia - no chyba, że ktoś tworzy ranking kto ile sprzedał płyt, czy coś w tym stylu :wink:
Awatar użytkownika
Szczur22
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Szczur22 »

Bardzo szanuję Metę za ich pierwsze płyty, ale potem się tak zdziadziali że szkoda gadać. Nie podoba wam się teraźniejsze Maiden- posłuchajcie mety!

IM rzondzi!
Awatar użytkownika
vyrus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Ok zgodze sie z tym subiektywizmem ale bez przesady zeby stawiac Hetfielda nad Gillanem czy Dio :!: Paranoja kompletna :!:
Matek
-#Nomad
-#Nomad

vyrus pisze:Paranoja kompletna
dlaczego? james ma bardzo charakterystyczny głos który idealnie pasuje do muzyki jaką grają, tworzy z nią niesamowitą kompozycję i MOŻNA cenić to bardziej niż popisy gilana. nie rozumieć tego = paranoją. jakby wszyscy cenili bardziej tych lepszych technicznie to nasze gusta byłyby niezwykle nudne, nie sądzisz?
Awatar użytkownika
vyrus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Gusta byłyby nudne. W rankingach jednak powinno sie oceniac umiejetnosci co nie znaczy ze jak wiem ze Gillan jest duzo lepszy od Jamesa to mam go sluchac rozumiesz :?: Słuchamy co lubimy a oceniamy umiejetnosci :wink: Tak trudno to zrozumiec :?: :roll:
ODPOWIEDZ