KAT & Roman Kostrzewski - trasa koncertowa w lutym!
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: KAT & Roman Kostrzewski - trasa koncertowa w lutym!
14-04-07 nowy termin w MEGA
- Endoproczess
- -#Wrathchild

Ja dziś będę się szatanił w Łodzi. Jutro napiszę jak było 
Ok, skoncentruj się na nowych utworach 
- Endoproczess
- -#Wrathchild

Jak obiecałem tako powracam z recenzją z koncertu. Na początek setlista (jednak jak zaznaczył Roman coś niecoś zmieniają na każdym koncercie):
1. Intro (Bądź wariatem zagraj z KATem)
2. Płaszcz skrytobójcy
3. Śpisz jak kamień (cut)
4. Cmok, cmok, mlask, mlask
5. Głos z ciemności
6. Nowy kawałek (po angielsku)
7. Nowy kawałek (chyba po angielsku)
8. Mag sex
9. Masz mnie wampirze
10. Łza cieniów minionych
11. W bezkształtnej bryle uwięziony
12. Łoże wspólne lecz przytulne
13. Strzeż się plucia pod Wiatr
Bisy:
14. Purpurowe gody
15. Wyrocznia
16. Odi Profanum Vulgus
Generalnie koncert doskonały. Jedynym mankamentem wydają się być dwie sprawy:
Ponad godzina spóźnienia (gdyby nie mróz to jest to jakiś pozytyw, gdyż zawsze można zwiększyć ilość procentów w organizmie, co też metalowa łódzka brać czyniła )
Dwa nowe kawałki (kompletny chaos, zespół rozjechał się maksymalnie, plus wokal Kostrzewskiego bardzo mało wyraźny stąd też nie wiem czy drugi kawałek był po angielsku, czy może Roman zapodawał po Polsku). Całość nowych utworów wypadła fatalnie. Siłą KATa były i są utwory po Polsku, więc tworzenie na siłę nowych kawałków po angielsku mija się kompletnie z celem. Mam nadzieję, że Roman nie popełni błędu Luczyka, którego Mind Cannibals to jest jakieś grube nieporozumienie.
Zespół – same młode wilki plus oczywiście Loch i Kostrzewski. Dźwięk jaki z siebie wydają jest naprawdę na światowym poziomie. Gitarzyści – miodzio. Bez dwóch zdań Luczyk ze swoim ”profesjonalizmem” i „techniką” może tym dwóm gitarzystą buty czyścić. Roman w doskonałej formie – jak zwykle miotał się po scenie, ale czadu dawał konkretnie.
Podsumowując bardzo dobry koncert. Tym, którzy nie byli wypada żałować, ci którzy się wahają – walcie na niego. 25 zeta to nie majątek a naprawdę można usłyszeć kawał dobrej muzyki.
1. Intro (Bądź wariatem zagraj z KATem)
2. Płaszcz skrytobójcy
3. Śpisz jak kamień (cut)
4. Cmok, cmok, mlask, mlask
5. Głos z ciemności
6. Nowy kawałek (po angielsku)
7. Nowy kawałek (chyba po angielsku)
8. Mag sex
9. Masz mnie wampirze
10. Łza cieniów minionych
11. W bezkształtnej bryle uwięziony
12. Łoże wspólne lecz przytulne
13. Strzeż się plucia pod Wiatr
Bisy:
14. Purpurowe gody
15. Wyrocznia
16. Odi Profanum Vulgus
Generalnie koncert doskonały. Jedynym mankamentem wydają się być dwie sprawy:
Ponad godzina spóźnienia (gdyby nie mróz to jest to jakiś pozytyw, gdyż zawsze można zwiększyć ilość procentów w organizmie, co też metalowa łódzka brać czyniła )
Dwa nowe kawałki (kompletny chaos, zespół rozjechał się maksymalnie, plus wokal Kostrzewskiego bardzo mało wyraźny stąd też nie wiem czy drugi kawałek był po angielsku, czy może Roman zapodawał po Polsku). Całość nowych utworów wypadła fatalnie. Siłą KATa były i są utwory po Polsku, więc tworzenie na siłę nowych kawałków po angielsku mija się kompletnie z celem. Mam nadzieję, że Roman nie popełni błędu Luczyka, którego Mind Cannibals to jest jakieś grube nieporozumienie.
Zespół – same młode wilki plus oczywiście Loch i Kostrzewski. Dźwięk jaki z siebie wydają jest naprawdę na światowym poziomie. Gitarzyści – miodzio. Bez dwóch zdań Luczyk ze swoim ”profesjonalizmem” i „techniką” może tym dwóm gitarzystą buty czyścić. Roman w doskonałej formie – jak zwykle miotał się po scenie, ale czadu dawał konkretnie.
Podsumowując bardzo dobry koncert. Tym, którzy nie byli wypada żałować, ci którzy się wahają – walcie na niego. 25 zeta to nie majątek a naprawdę można usłyszeć kawał dobrej muzyki.
LochEndoproczess pisze:oczywiście Loch i Kostrzewski
Strasznie dziwny ten set. Płaszcz jako opener to nieciekawa sprawa. I czemu do cholery nie ma Tabora? Ani Domu II?
A propo drugiego kawałka - tam chyba nie ma tekstu tylko Roman coś buczy, tak jak mają zamiar iść linie wokalne.
- Endoproczess
- -#Wrathchild

:laugh no fakt, rypnąłem się. Bywa. Miało być dobrze a wyszło jak zawsze :laugh
Tak jak napisałem Roman twierdzi, że mieszają setlistą przed każdym koncertem, więc może Ostatni Tabor się pojawi.
Tak jak napisałem Roman twierdzi, że mieszają setlistą przed każdym koncertem, więc może Ostatni Tabor się pojawi.
MUSI się pojawić
U nas koncert już jutro. Ha nie mogę się doczekać. A jak Roman wokalnie? Lepiej jak na trasie rok temu?
- Endoproczess
- -#Wrathchild

Chyba przeoczyłem zeszłoroczną trase. Nie przypominam sobie bym był [sic]. Może w Łodzi nie byli. Hmm. A to ta trasa "pożegnalna"?
A wokalnie bardzo dobrze. Nie mam żadnych ale, poza tym, że mógłby być ciut głośniej. Spoko czekam na Twoje opinie o występie. Trochę dziwnie ta trasa poukładana. Dziś Gdynia, jutro Wawa. Z Łodzi bliżej do Wawy niż Gdyni
No cóż, ale nie ja tę trasę układałem.
A wokalnie bardzo dobrze. Nie mam żadnych ale, poza tym, że mógłby być ciut głośniej. Spoko czekam na Twoje opinie o występie. Trochę dziwnie ta trasa poukładana. Dziś Gdynia, jutro Wawa. Z Łodzi bliżej do Wawy niż Gdyni
Pożegnalna była 2 lata temu. A pytam, bo w zeszłym roku Roman dość kiepsko wypadł - wymówką była choroba gardła
Wprawdzie byłem w między czasie na jego solowej sztuce, ale tam to raczej zamula i nie ma co porównywać z tym jak w Kacie śpiewa.
A akurat teraz mam megakaca, więc mam nadzieję, że nie zasnę jak kłoda i nie przeoczę koncertu :d
A akurat teraz mam megakaca, więc mam nadzieję, że nie zasnę jak kłoda i nie przeoczę koncertu :d
Bardzo dobry koncert, tutaj nowe utowry nagrane przeze mnie:
Utwór pierwszy:
http://youtube.com/watch?v=Aa-9BDY2kUY
http://youtube.com/watch?v=S-mGmh_NvAU
Utwór drugi:
http://youtube.com/watch?v=kdf0LEFhahc
http://youtube.com/watch?v=xCgUnoATb3U
Utwór pierwszy:
http://youtube.com/watch?v=Aa-9BDY2kUY
http://youtube.com/watch?v=S-mGmh_NvAU
Utwór drugi:
http://youtube.com/watch?v=kdf0LEFhahc
http://youtube.com/watch?v=xCgUnoATb3U
To już chyba piąta trasa pożegnalna Kata z RomanemEndoproczess pisze:A to ta trasa "pożegnalna"?
No to pewnie dobiją do 10
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
Już pisałem, że to nie jest żadna trasa pożegnalna.Lucy pisze:To już chyba piąta trasa pożegnalna Kata z RomanemEndoproczess pisze:A to ta trasa "pożegnalna"?
Chyba widzisz, że się śmieję 
- Endoproczess
- -#Wrathchild

Tym razem jednakże się nie żegnali. Roman zapowiadał nawet, że niedługo nawet nową płytę wydadzą. Tak więc śmiało można ją nazwać powitalną 
Dobra, miśqi, kto się wybiera do tego Krakowa na tego Kata?
Potrzebuję motywacji :beer
Potrzebuję motywacji :beer
moje serce mówi tak ale portfel definitywnie odmawia
już nie mam tu najwięcej postów

A ja nie widziałem jeszcze Kata :j
no ja właśnie też nie...husaria pisze:A ja nie widziałem jeszcze Kata :j
już nie mam tu najwięcej postów