15/08/2009 - Madonna - Warszawa

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

El Dorado

Re: 15/08/2009 - Madonna - Warszawa

Post autor: El Dorado »

jestem prostakiem, nigdy nie przeczyłem :)
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: yankes »

Czytanie tego tematu w przerwie w nauce to świetna rozrywka :mrgreen:
Nie bedę komentować, choć mnie kusi ;-)

P.S widman - możesz zmienić nazwe tematu koncetu Motorhead w Dreznie na ten z 28.11.09 w Hammersmith Apollo? Moze ktos sie jeszcze skusi. Dzieki.
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

W końcu coś się dzieje ;-) Mimo, że bilety faktycznie trochę drogawe, to na Madonnie jestem na 100%. Choć w sumie nie wiem czy mogę, bo nie bardzo słucham jej muzyki na co dzień...
El Dorado

Post autor: El Dorado »

Nie jesteś konkreciarzem...
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

W takim razie może nie pójdę... Lepiej niech w to miejsce pójdzie jakiś tru fan. Wiem! Kupię bilet i oddam komuś przed koncertem, ale tylko prawdziwemu konkreciarzowi, więc Wy metalowcy nie macie na co liczyć.
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: tomtomala »

Pomijam już te przepychanki.

Teraz mam takie pytanie. Ponieważ moja ładniejsza połowa jest bardzo mała tak sobie myślę, czy będzie cokolwiek widziała z miejsc za 220 zeta. Orientuje się ktoś jak to dokładnie na takich spędach wygląda? Bo kurcze 2 x 400 to już mi się zaczyna bardzo mało uśmiechać.
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: yankes »

Hmm. Jak byłem z mamą na Stonsach w sektorze właśnie za 400zl, to nie było ścisku
a widok lepszy, aczkolwiek i tak moja mama należy do osób niskiego wzrostu więc dużą rolę odegrały telebimy.. W sumie trudny wybór i dużo zależy od tego, gdzie będziecie stać w tym sektorze za 200zł i jak duży będzie ten za 400zł
Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: jesper »

"Madonna wielką postacią jest, ale skoro przyjeżdża do Warszawy bić rekord wpływów z trasy koncertowej (jak oficjalnie twierdzi jej management), wydaje się tym bardziej odległa.

Owszem, będą hity, światła i choreografia, wszystko perfekcyjne, nawet data przyjazdu (15 sierpnia) zgrana jest ze świętem maryjnym, dzięki czemu o koncercie usłyszymy nawet z Radia Maryja. Tyle że widziałem kiedyś na scenie Madonnę, by ledwie po kilku latach westchnąć do żony: "I tej całej Madonny jeszcze nie widziałem na żywo...". Podpowiem więc, jak pieniądze na bilety z poszczególnych kategorii cenowych wykorzystać inaczej i uniknąć takiego uczucia.

Bilet za 220 złotych
Tego nie warto kupować w sposób szczególny. Jego cenę możecie zinterpretować jako minimalną odległość (w metrach), z której będziecie oglądać artystkę. Kupcie sobie zamiast tego "Like a Prayer", "Ray of Light" i "Music" – jej trzy najlepsze płyty. Znajdziecie je po nieco ponad 30 złotych, więc starczy na wideo z trasy "Confessions Tour" (ciekawszej niż tego-roczna, z kostiumami od Jeana Paula Gaultiera i kierownictwem muzycznym jednego z lepszych współpracowników Madonny Stuarta Price’a) i nie najgorsze wino.

Bilet za 400 złotych
Prawdziwy fan podchodzi bliżej, stąd pokusa wydania czterech stów za tłok w pierwszych rzędach, gdzie Madonnę będzie nieźle widać, jeśli weźmiecie szczudła i lornetkę. Zamiast tego polecam zakup filmu "I’m Going To Tell You a Secret". Zdjęcia zza kulis występu Madonny są w nim lepsze od samego koncertu (75 złotych w Merlinie). Do tego słynny album "Sex" na eBayu za równowartość 70 złotych (by zobaczyć Madonnę z odległości jeszcze bliższej), program trasy "Sticky & Sweet" za 40 złotych tamże (by się chwalić, że byliśmy) oraz za 8 złotych winylowe PRL-owskie wydanie "True Blue" na Allegro. Tego tłoczenia nie da się słuchać, ale powiedzieć: "Kibicowałem jej od dawna" – bezcenne. Zostanie jeszcze na to, co ma kategoria wyżej.

Bilet VIP za 1100 złotych
W VIP-owskich biletach nie chodzi o sam koncert, więc proponuję coś odpowiedniego: odegranie na żywo teledysku "Music". Wynajem białej limuzyny amerykańskiej na 9 osób – 600 złotych. Płyta "Music" w Merlinie – 30 złotych. Butelka Moët et Chandon – 200 złotych (plus polskie wino musujące za 12 złotych do oblewania przechodniów przez szyberdach). Starczy na puszkę kawioru z bieługi (180 złotych), jakiego nawet Madonna nie jada na co dzień, i kapelusz kowbojski (50 złotych na Allegro). Towarzystwo pojawi się samo, wystarczy podjechać pod lotnisko na Bemowie w dniu koncertu. Przy dobrej atmosferze zostawią na pokładzie swoje płyty, może nawet komórkę z aparatem i zdjęciami z koncertu, więc na drugi dzień i tak opowiecie w pracy, że widzieliście Madonnę na żywo.
Oczywiście nikt nie zapewni wam takich wspomnień jak to z dryblasem, który wam zasłaniał, z innym, który oblał was piwem, no i z samą Madonną, która na płycie lotniska nie brzmiała w połowie tak dobrze jak na płycie CD. Zresztą muzyki właściwie nie było słychać – poza echem odbijającym się od nieczułych betonowych osiedli Bemowa.
Ale spokojnie: po czterech–pięciu latach wasze wspomnienia nie będą się różnić od wspomnień tych, którzy na koncercie byli."

Bartek Chaciński
"Przekrój" 05/2009

... he, he, he ... dobre ale ... no ku#%@ trza być na tym koncercie :twisted: :mrgreen:
The Burczax
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: The Burczax »

Hehe, genialne. W sumie taka prawda.
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Też fakt... Koncerty na Bemowie to masówka przy której występ Maiden na sta...tzn. klepisku Gwardii można nazwac wręcz kameralnym. :lol: Live Nation poszło na maksymalny zysk. Ciekawe czy się nie przeliczą, bo np. koncert Stonesów na Służewcu wcale nie przyciągnął gigantycznych tłumów (40.000 osób na występie takiej legendy to małe osiągnięcie). Z jednej strony Madonna występowała już w podobnych miejsach bijąc rekordy sprzedaży (np. w Szwajcarii), ale u nas minimalna cena 220 zł za bilet może wydawac się nieco oporowa. Nie mówiąc już o sektorach za 4 stówy (oddalonych z kilometr od sceny :B ). Pomijam fakt, że gig odbywa się w środku wakacji kiedy na ogół stolyca świeci pustkami... No cóż, zobaczymy czy ten koncert okaże się gigantycznym sukcesem czy też jeszcze większą klapą...
herki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: herki »

http://muzyka.onet.pl/0,1912800,newsy.html
The Burczax pisze:Hehe, genialne. W sumie taka prawda.
To jak to taka prawda to czemu jedziesz na AC/DC, które pod tym względem niczym od Madonny się nie różni? : - ) Też bilety drogie, też trasa komercyjna jak szpic, bo jeszcze wmawiają ludziom że ostatnia w historii, żeby ludzie bilety kupowali. I jeszcze za granicę musisz jechać, bo Polaków mają w dupie. Hipokrytą jesteś : - 0
The Burczax
-#Moonchild
-#Moonchild

Niestety nie masz racji, bo jest taka różnica, że AC/DC fanem jestem i marzenie zawsze miałem by ich zobaczyć, a Wy na Madonnę idziecie, ot tak, bo gwiazda.
Awatar użytkownika
likipiki
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: likipiki »

co w tym złego?
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
The Burczax
-#Moonchild
-#Moonchild

A napisałem, że coś w tym złego? Pokazałem tylko różnicę, tyle.
Awatar użytkownika
likipiki
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: likipiki »

gut :)
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
Opra
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Opra »

ej ludzie jedzie ktos jutro?:P ze Śląska ?? :razz:
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

Herki i Tob byli na tvn 24 przed chwila pod hotelem :)
herki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: herki »

Dobry koncercik, ochrona turbo głupia i udało się sprytem i gumą do żucia wejść pod samiutką scenę :dance:

Szkoda, że z playbacku tak dużo było i że publiczność jakaś taka nieruchawa, no ale co zrobić. Pozdro dla Caleba i Opry, którzy nie weszli na koncert :0

-edit-

Swoją drogą przeczytać wszystkie posty z tego tematu jeszcze raz to ultra dobra zabawa :idea:
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

herki pisze:Swoją drogą przeczytać wszystkie posty z tego tematu jeszcze raz to ultra dobra zabawa :idea:
zrobilem to samo. przednia zabawa.
Opra
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Opra »

aa daj spokoj, nie ma to jak byl caly dzien na bemowie i handlowac biletami by ostatecznie nie wejsc :B na tym koncercie byly najgorsze koniki jakich widzialam :razz: a no kij, koncert byl niefajny :razz:
AHA, w ogole to chyba po raz pierwszy widzialam Ciebie Herki i Tobinka trzezwego! Caleb mowi, ze to burzy jego poczucie estetyki i dobrego smaku :mrgreen:
ODPOWIEDZ