30/09/2009 - Dream Theater & Opeth - Bydgoszcz

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Łunek
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Re: 30/09/2009 - Dream Theater & Opeth - Bydgoszcz

Post autor: Łunek »

Sprzedam bilet na sektor (B) 7 rząd: VI miejsce 1-miejsce na wprost sceny
inofo pod numerem 501-738-615
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

Stopa Portnoy'a zagłuszyła cały Dream Theater, dżizys. Dawno nie byłem na tak źle nagłośnionym koncercie (no, ostatnio był Testament na KnockOut, ale i tak mam wrażenie że tam było lepiej), bo do tego wokal LaBrie tonął w jakimś pogłosie. Mimo to, podobało mi sie , ale nie mam wątpliwości że był to najsłabszy koncert Dream Theater na jakim byłem, choć po secie mógł być bardzo mocną konkurencją dla Poznania 2005 i Katowic 2007. o Krakowie 2000 nie wspominam, bo niewiele z niego pamiętam :P

secik:

A Nightmare To Remember
The Mirror
Lie
Guitar Solo
Hollow Years
Keyboard Solo
The Dance Of Eternity
One Last Time
Solitary Shell
A Rite Of Passage
---------------------
The Count Of Tuscany

na pewno ostatni utwór mocno mi humor poprawił, bo i utwór świetny (kurde, dla mnie najlepszy jaki nagrali od lat) i wykonanie też, na szczęście mało w nim stopy Mike'a. Także koncert dobry, mógł być dużo lepszy, gdyby nie nagłośnienie.

Opeth natomiast też spoko, nagłośniony milion razy lepiej niż DT, ale jednak mniej koncertowa muzyka, że tak powiem. Tym niemniej, podobało mi sie, a ostatnie 2 utwory rewelacja.

Windowpane
The Lotus Eaters
Reverie/Harlequin Forest
April Ethereal
Deliverance
Hex Omega
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: yankes »

To zależy Artur gdzie stałeś. Ja byłem na środku płyty i nie było tak źle, jak piszesz. Oczywiście idealnie nie było. DT zdecydowanie za głośno byli ustawieni, a stopa Portnoya faktycznie mocno się przebijała. Natomiast LaBrie już dawno tak dobrze nie był słyszany. Na pewno lepiej niż w Katowicach czy Warszawie. Wiele osób obawiało się o nagłośnienie Łuczniczki, ale ekipa DT za każdym razem pokazuję, że nie ma miejsc z którymi by sobie nie poradzili. Sam koncert rewelacja, setlista świetna. Wreszcie bezsprzeznie najlepszy koncert Dream Theater w Polsce jaki widziałem, czyli Poznań 2004, ma konkurenta.

Co do Opeth, to był to mój pierwszy ich koncert. Wszystko ok, muzycy wybitni, fajne kawałki, ale jakoś mnie to nie powaliło. Nie było tego: "ooo ku...a" .Brzmiał bardziej selektywnie. Udało się też zrobić fotki z Akerfeldtem i Axenrotem.

Taka mała ciekawostka. Kumpel pracował przy tym koncercie i bodajże Mendez zagadał do niego w pewnym momencie i się spytał, czy był w Stodole. Mezdez powiedział, że cieszą się, ze wrócili do Polski, bo warszawski koncert pamiętają cały czas. Oprócz jakiegoś włoskiego, pod względem publiki, ten był najlepszy od dłuższego czasu. :twisted:
Maczup
-#Invader
-#Invader

Post autor: Maczup »

Obrazek

brakuje tylko Portnoya :(

i jeszcze takie cudo http://www.zagumny.pl/cizem/dt

Jordan dodatkowo nas nagrał i wrzucił na swojego bloga. Pozdro dla Mieszka.

http://www.youtube.com/watch?v=rjoHrT4c ... re_twitter

http://www.youtube.com/watch?v=cXeyTckf ... re=channel

A sam koncert - chyba wiecie ;) Tylko ta stopa Mike'a...
Wrath
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Wrath »

Unexpected, Bigelf - W czasie ich występu kręciłem się po hali, ale to co słyszałem nie powaliło mnie, ta druga w kolejności kapela chyba fajniej grała.

Opeth - Bardzo się cieszę, że pojechali w trasę razem z DT. Lubię ich czasem posłuchać, ale wielkim fanem nie jestem, na pewno nie takim, żeby jechać na ich samodzielny koncert. Dlatego z radością przyjąłem wiadomość, że zagrają w Bydgoszczy. No i nie zawiodłem się, przyjemnie się ich słuchało, choć zgadzam się z Arturem, że jednak wolę ich słuchać z płyt. tak czy siak było bardzo ok, nagłośnienie bardzo dobre, może momentami trochę wokal się gubił, ale nie przeszkadzało mi to. Setlista w porządku, kawałki z nowej płyty wypadły całkiem nieźle. Jedynie zmiana White Cluster na April Ethereal to moim zdaniem zmiana na gorsze ;) WC był obok Deliverance najbardziej wyczekiwanym przeze mnie kawałkiem. No ale trudno :]

Dream Theater – No tutaj już tak różowo nie było niestety. Od samego początku słychać było, że jest coś nie tak z nagłośnieniem, w szczególności z nagłośnieniem stopy. Mike "podwójna stopa" zepsuł cały koncert :B wszystko zagłuszał, ta stopa tak waliła po ciele i podłodze, że myślałem, że zaraz mnie tam zmiecie razem z całą halą. Myślałem, że po pierwszym kawałku coś z tym zrobią, ale nic z tego. Beznadzieja. Bas czasem też niedobrze był nagłośniony, wokal ledwo słyszałem, z solówki Petrucciego też były problemy. Według mnie Jordan był najlepiej słyszalny (w ogóle podobał mi się najbardziej z całego zespołu :] ładne solówki zaprezentował). Może z nagłośnieniem było lepiej z tyłu płyty czy na trybunach, ale z przodu było kiepsko stałem na początku w okolicy może 10 rzędu, potem gdzieś w 4 a słychać wszędzie było tak samo. Z minusów właściwie tylko nagłośnienie. Wielki szacun za set, jak dla mnie najlepszy z dotychczas zagranych na europejskiej częsci trasy. Jak tak potem się zastanowiłem to nie powtórzyło się nic z koncertu w Katowicach w 2007 (do wczoraj mój jedyny koncert DT). To jest piękne w tym zespole :] Organizacja koncertu w porządku, duża ilość szatni, praktycznie żadnych obsuw (no jedynie DT wszedł 10 minut później niż planowano). Był duży telebim, na którym pokazywani byli członkowie zespołu oraz wizualizacje. Duży plus za to:) generalnie wszystko byłoby ok gdyby nie to nieszczęsne nagłosnienie. A tak wyszło dużo gorzej niż na koncercie w Katowicach. tam były ciary na plecach, świetne nagłosnienie i w ogóle tamten koncert pozostanie w mojej pamięci na długo. A tutaj pozostał niedosyt, który może zaspokoję następnym razem, może gdzieś bliżej Krakowa bo prawie 20 godzin w pociągach w obie strony to trochę za dużo jak dla mnie :]
Ostatnio zmieniony czw paź 01, 2009 8:01 pm przez Wrath, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
vyrus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: vyrus »

Jaka frekwencja ?
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
Awatar użytkownika
matig7
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: matig7 »

Tak na oko z 5-6tys.
Awatar użytkownika
Mike Patton
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Mike Patton »

Dream Theater - Bydgoszcz, Hala Łuczniczka (30.09.2009)

Aż takim fanem Dream Theater nie jestem żeby specjalnie na ich koncert jechać prawie 700km, ale akurat koledzy jechali samochodem, więc pojechałem na mój drugi koncert Dream Theater. Drugi i chyba ostatni koncert, bo show średnio mi się podobało Po pierwsze przeciętne nagłośnienie (Stopa Portnoy'a cały koncert napierda....) Po drugie wokalista Dream Theater moim zdaniem zbyt często schodził ze sceny i często wyglądało to jak koncert instrumentalny (w 2007r. w Warszawie tak nie robił) Muzyczy DT często prześcigiwali się w swoich popisach co momentami robiło się to poprostu nudne:( Po trzecie koncert trwał tylko półtorej godziny, także jak na Dream to bardzo krótko:( A Po czwarte publika była bardzo drętwa.Czułem sie jakbym był na koncercie gdzieś zagranicą a nie w Polsce może to, dlatego, że zespół zbyt często u nas występuje? I już mamy przesyt? Udało się nagrać cały koncert, ale wyszło chyba gorzej jak w 2007r:( Zresztą sami sobie sprawdzcie:)

Bigelf feat. Mike Portnoy from Dream Theater on the drums http://www.youtube.com/watch?v=TCk5MKwN ... annel_page

The Mirror http://www.youtube.com/watch?v=2aoilFr3 ... re=channel

One Last Time http://www.youtube.com/watch?v=BHSjelax ... re=channel

Solitary Shell http://www.youtube.com/watch?v=85SG9D8- ... re=channel

The Count Of Tuscany http://www.youtube.com/watch?v=99C-kkbS ... re=channel

Ps. Przed koncertem na rynku w Bydgoszczy udało mi sie spotkać przez przypadek Jordana Rudnessa, więc strzeliłem sobie z nim fotkę:)

Wogóle było z nim jakichś 3 gości jeden napewno Polak, bo debil wypalił do mnie z takim tekstem "A wiesz kto to wogóle jest?" Chyba jakbym nie wiedział to nie prosiłbym o fotkę - proste i logiczne... I jeszcze gonił z Jordanem za taxi i żadna ich nie chciała wziąsc...

Ten gościu jest tu zalogowany jako Maczup! Idiota na maxa wręcz bronił Jordana przed nami żebyśmy przez przypadek nie nawiązali z nim rozmowy. Zachowywał się jak jego menager! Burak zasrany! Dobrze, że wtedy byłem trzezwy, bo inaczej dostałbyś odrazu w papę :twisted:

___Deleted User 804___
Jak coś Ci nie pasowało to trzeba było od razu prosto w oczy mówić, a nie teraz na forum cwaniaka udajesz.
Warn za obrażanie innych użytkowników
Ostatnio zmieniony pt paź 02, 2009 1:25 am przez Mike Patton, łącznie zmieniany 6 razy.
El Dorado

Post autor: El Dorado »

Maczup mistrz :D
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

Warto wspomnieć, że pan Petrucci miał koszulkę.............. Burzum :mrgreen: :lol:

teraz mi sie przypomniało, a polew z tego niezły miałem :lol: no i te bicepsy Johna :mrgreen:
Maczup
-#Invader
-#Invader

Mike Patton pisze:Dream Theater - Bydgoszcz, Hala Łuczniczka (30.09.2009)

Aż takim fanem Dream Theater nie jestem żeby specjalnie na ich koncert jechać prawie 700km, ale akurat koledzy jechali samochodem, więc pojechałem na mój drugi koncert Dream Theater. Drugi i chyba ostatni koncert, bo show średnio mi się podobało Po pierwsze przeciętne nagłośnienie (Stopa Portnoy'a cały koncert napierda....) Po drugie wokalista Dream Theater moim zdaniem zbyt często schodził ze sceny i często wyglądało to jak koncert instrumentalny (w 2007r. w Warszawie tak nie robił) Muzyczy DT często prześcigiwali się w swoich popisach co momentami robiło się to poprostu nudne:( Po trzecie koncert trwał tylko półtorej godziny, także jak na Dream to bardzo krótko:( A Po czwarte publika była bardzo drętwa.Czułem sie jakbym był na koncercie gdzieś zagranicą a nie w Polsce może to, dlatego, że zespół zbyt często u nas występuje? I już mamy przesyt? Udało się nagrać cały koncert, ale wyszło chyba gorzej jak w 2007r:( Zresztą sami sobie sprawdzcie:)

Bigelf feat. Mike Portnoy from Dream Theater on the drums http://www.youtube.com/watch?v=TCk5MKwN ... annel_page

The Mirror http://www.youtube.com/watch?v=2aoilFr3 ... re=channel

One Last Time http://www.youtube.com/watch?v=BHSjelax ... re=channel

Solitary Shell http://www.youtube.com/watch?v=85SG9D8- ... re=channel

The Count Of Tuscany http://www.youtube.com/watch?v=99C-kkbS ... re=channel

Ps. Przed koncertem na rynku w Bydgoszczy udało mi sie spotkać przez przypadek Jordana Rudnessa, więc strzeliłem sobie z nim fotkę:)

Wogóle było z nim jakichś 3 gości jeden napewno Polak, bo debil wypalił do mnie z takim tekstem "A wiesz kto to wogóle jest?" Chyba jakbym nie wiedział to nie prosiłbym o fotkę - proste i logiczne... I jeszcze gonił z Jordanem za taxi i żadna ich nie chciała wziąsc...

Ten gościu jest tu zalogowany jako Maczup! Idiota na maxa wręcz bronił Jordana przed nami żebyśmy przez przypadek nie nawiązali z nim rozmowy. Zachowywał się jak jego menager! Burak zasrany! Dobrze, że wtedy byłem trzezwy, bo inaczej dostałbyś odrazu w papę :twisted:

___Deleted User 804___
Jak coś Ci nie pasowało to trzeba było od razu prosto w oczy mówić, a nie teraz na forum cwaniaka udajesz.
Warn za obrażanie innych użytkowników
jeśli to byłem ja, to ciekawe z kim Ty se fotkę zrobiłeś? może z rychem peją, też łysy, jak Jordan.
Ostatnio zmieniony pt paź 02, 2009 8:12 am przez Maczup, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Mike Patton
-#Trooper
-#Trooper

Maczup
-#Invader
-#Invader

nje
Awatar użytkownika
Mike Patton
-#Trooper
-#Trooper

wiec sorry, bo cię z kimś pomyliłem...
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Koncert w Hamburgu zdecydowanie lepszy nic więcej nie piszę,bo niedawno przyjechałem.
ODPOWIEDZ