The Final Frontier World Tour - Setlista [SPOILER]

Wszystko na temat nowego tournee

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: The Final Frontier World Tour - Setlista [SPOILER]

Post autor: WICKER MAN »

Kai. pisze:13 kawałków.

Mogliby jeszcze z 2 dołożyć..
Pewnie Wrathchild, Iron Maiden i The Trooper. ;) Ew. Sanctuary na koniec. :lol:

Myślę, ze duża część kawałków ma szanse się potwierdzić. :)
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kevin18 »

Be Quick Or Be Dead , Paschendale ? No shit sherlock : O
www.last.fm/user/darkfuneral18
Awatar użytkownika
Kai.
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Kai. »

WICKER MAN pisze:
Natomiast podczas audycji Rockline puszczono następujące kawałki (i wydaje się, że mogły być one inspirowane setlista):

El Dorado
Run to the Hills
These Colors Don't Run
Wicker Man
Fear of the Dark
Benj Breeg
Be Quick or be Dead
23:58
Hallowed
Paschendale
No More Lies
Brave New World
NotB
Do tego dodać :

Wratchild, Iron Maiden, Trooper i np. DoD i jest bardzo dobrze, a nawet zajebiście. :mryellow:
You can't kill the metal, The metal will live on. Iron Maiden is my religion!
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

szkoda ze nie chlopaki tylko ich managment ustala setliste :/
ciekawe co oni maja w ogóle do powiedzenia ;)
Awatar użytkownika
krzysztof.
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: krzysztof. »

ja bym chetnie zamiast Run to the hills uslyszal cos "rzadszego"... w sumie to IM tez bym na cos zamienil :mryellow: ale i tak set jest meega
Awatar użytkownika
Godzio
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Godzio »

A coś z Virtuala albo X-Factora? Zobaczymy dzisiaj.
szatanista
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: szatanista »

Budziol pisze:szkoda ze nie chlopaki tylko ich managment ustala setliste :/
Wickerowi chodziło chyba o playliste puszczoną w radio, spoko, oni jeszcze chyba maja jakas tam artystyczną wolność dla siebie ;P
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: ttomasz »

Godzio pisze:A coś z Virtuala albo X-Factora? Zobaczymy dzisiaj.
Sign of the Cross i Clansman....Poezja ;-)
Awatar użytkownika
IM_Power
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: IM_Power »

Wicker Man ,No More Lies, 2 Minutes zamienić na Dream of Mirrors, Clasnaman i cokolwiek innego z Powerslave dodać coś z Seventh Sona ,Somewhere in Time no i pewnie pojawiłby się Trooper i byłoby niegłupio

Wicker Man to najbardziej niechciany utwór IM z tych co jeszcze nie słyszałem, cokolwiek innego z płyty chętniej bym usłyszał, No More Lies to fajny utwór, ale Clansman byłby o wiele lepszy, a 2 Minutes słyszałem już 2 razy i mogliby zagrać coś innego, nie wyobrażam sobie setu bez choćby jednego utworu z Seventh Sona...poza tym jeszcze 2 utwory z AMOLAD to chyba za dużo

Be Quick or Be Dead i Paschendale bardzo ok ,zwłaszcza ten pierwszy
Awatar użytkownika
Zilian
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Zilian »

Set lista fajna chciaz tak jak koledzy wyżej pisali niektóre utwory można by czymś świeższym zastąpić. 23:58 można by czymś ciekawszym zastąpić o Run To The Hills nie wspomnę tyle razy był wałkowany że już szczerze trochę mnie nudzi xD Nie wiem czemu ale jakoś mi tam utwory z DOD nie pasują przynajmniej te dwa :) Najbardziej hmm wkurza mnie to że prawie nic nie pojawia się z płyty Somewhere In Time. Moim zdaniem jest to ich najlepsza płyta i w niej sie zakochałem a to już nie po raz pierwszy wo gulę ja omijają :( No i These Colors Don't Run zamienił bym na przykład na The Longest Day i były by cacy xD
Awatar użytkownika
Jack
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Jack »

Ja czekam z niecierpliwością do wieczora większą niż do odliczania.

Dla mnie set który zapodał Wicker jest mega niespójny. Chodzi mi o to że kiepsko klimatycznie bedzie brzmiał kiepski Benjamin obok Be Quick or be Dead bleahh

Dla mnie cudowny set był by połączeniem Brave New World AMOLAD jakieś nowe kawałki ewentualnie NO more Lies w połączeniu z starymi klasykami wyjdzie kogel mogel ;p

RTTH na początku nieee jak tak być nie może to przecież zawsze stanowiło ,,FATALITI'' Ironów na dobre zbliżanie sie koncertu bądź jego zakończenie.

W każdym razie moim osobistym zdaniem ta setmista to MISZ MASZ i wszystkie kolory tęczy
Wywalić Fear'a wstawić For the GGOG ;-) wywalić Benjamina wstawic BLOOD BROTHERS wywalić 23:58 wstawić Afraid to Shoot Strangers wywalić Paschenda wstawic Childhood's End i Wstąpię do Grupis !! Iron Maiden :jee:
Awatar użytkownika
Zilian
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Zobaczymy jak to wyjdzie, ale fakt mogli chociaż pozmieniać troszkę kolejność bo RTTH na drugim miejscu zaskoczeniem jest wielkim i hmm nie podoba mi się hehe xD Moim zdaniem mogli dać sobie spokój z materiałem z DOD (jakoś DOD na materiał live mi się nie podoba nie wiem czemu jakaś taka mało koncertowa płyta moim zdaniem xD) i wziąć coś dodatkowego z BNW albo ze starszych płyt np uwielbianego prze zemnie SIT xD
Awatar użytkownika
IM_Power
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

mogliby oprzeć troszkę set na Maiden England

Prisoner,Killers,Still Life,Infinite Dreams, Moonchild,Wasted Years....każdy z tych utworów przywitałbym otwartymi rękami, model połowa utworów z 3 ostatnich płyt+ połowa żelaznych klasyków+El Dorado byłby bardzo niefajny, bo wszystko to już na żywo słyszałem(poza Wicker Manem i El Dorado) ,a z Somewhere in Time to święta prawda ,ta płyta jest straszliwie wręcz pomijana...Stranger in the Strange Land, Caught Somewhere in Time, Sea of Madness, nie licząc tego pierwszego który pojawił się na paru koncertach z 1999 r. ,nie były w ogóle grane poza trasą SiT ,o Alexandrze już nie mówiąc......Powerslave to samo ,nie licząc ostatniej trasy, jedyny utwór grany z tej płyty to ciągle 2 Minutes to Midnight
Awatar użytkownika
Zilian
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Dokładnie zawsze jak się gdzieś wypowiadam to to neguje i teraz tez to zrobię. Mogli by się szarpnąć i zagrać coś innego odświeżyć coś. Wywalić z set listy Hallowed czy FOTD, ja rozumiem że to są ich sztandary no ale ile można tego słuchać w kółko. Gdyby zostawili IM i RTTH bo to się pojawia ZAWSZE, a resztę zmienili diametralnie i zagrali utwory że tak powiem zapomniane było by moim zdaniem o niebo lepiej. Taki Purgatory czy Hooks in You. Bardzo fajne kawałki jak i wiele innych nie wiadomo czemu pomijanych. O Aleksandrze Wielkim nie wspomnę bo to moje marzenie żeby go usłyszeć na żywo nawet na filmiku na YT a gdybym go usłyszał na koncercie na którym bym był siadł bym i płakał. A oni non stop nam fundują to samo :( Bardzo ich lubię ale to mnie po prostu wpienia.
Awatar użytkownika
IM_Power
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

mylisz się zawsze pojawia się Hallowed i IM, Run to the Hills trzymając się statystyki nie pojawiło się na trasie BNW (zagrane zostało tylko na Rock in Rio )oraz na pierwszej części trasy płyty A Matter Life and Death, akurat Hallowed był grany zawsze i jest chyba ulubionym utworem zespołu....za to Run to the Hills,Fear of the Dark Wrathchild czy nawet Number of the Beast zniknąć z sety by mogły .....liczę też ,że nie pójdą po najmniejszej linii oporu i nie walną Sanctuary

ps. w sumie każda inna kapela mniej lub bardziej gra to samo ciągle, najlepszy przykłady: AC/DC czy Deep Purple
Awatar użytkownika
Zilian
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Dlatego to mnie wkurza, bo idąc po raz któryś z kolei na koncert i słysząc dwa trzy nowe kawałki a reszta odgrzewane kotlety to hmm jakoś mnie to nie bawi. Ja rozumiem że są to utwory które są już kultowe no ale trochę zmian by nikomu nie zaszkodziło. Trasa A Matter Life and Death podobała mi się bardzo bo zaprezentowali tam cały nowy album. I chciałbym żeby tak trasy wyglądały, że promuje się NOWY ALBUM a nie stare płyty.
Awatar użytkownika
IM_Power
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

ale akurat ten set to nie będzie promocja albumu, w 2011 r. na pewno będą grali 5/6 utworów z nowej płyty i pewnie będzie krytyka ,że za dużo nowego..heh, każdy ma inny punkt widzenia na to ,ja przede wszystkim uważam ,że powinni sięgąć po dawno nie grane kawałki ,np. te co podałem wyżej
Awatar użytkownika
Zilian
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Ja też jestem za tym, maja wiele utworów które mają potencjał a skupili się na wybranej grupce tylko. Jak będzie dużo nowego to mi tam będzie odpowiadało hehe xD
Awatar użytkownika
Kai.
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Kai. »

ttomasz pisze:
Sign of the Cross ...Poezja ;-)
You can't kill the metal, The metal will live on. Iron Maiden is my religion!
Awatar użytkownika
IM_Power
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Kai. pisze:
ttomasz pisze:
Sign of the Cross ...Poezja ;-)
ale pod warunkiem gościnnego udziału Blaza'e Bayleya :)
ODPOWIEDZ