Jesli tylko nie odbedzie sie na Bemowie to bede bardzo zadowolony z Sonisphere z Iron Maiden w roli głównej (wreszcie jakies dobre supporty by były)M@ti pisze:I to byłaby najgorsza możliwość.
The Final Frontier World Tour 2011
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: The Final Frontier World Tour 2011
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Za duży spęd. Jednak wolę 30 tysięczną Gwardię niż 80 tysięczne Bemowo.
a cóż to za powody?WICKER MAN pisze:
jednakże z powodów personalnych nie mogła odbyć się w tym terminie...
Jak na Sonisphere z Maiden na Bemowie przyjdzie 40 000 to wszystko, dobry wynik - 80 000 oznacza 60% gapiów, na Maiden u nas raczej tylko fani przyjdą. Jak dla mnie - super. Może w końcu ten Mastodon zagra w Polsce, przed godną widowiska rzeszą ludzi - czekamy.
Co do Rock In Rio - czytam w necie informacje o ewentualnym line upie festu i Maiden się wszędzie powtarza... Oni w Brazylii mają chyba najwięcej fanów, więc zagrać 2-3 koncerty w marcu i jeden gigantyczny pół roku później - to dla nich rzecz realistyczna. Ciekawią mnie koncerty w Azji, od dawna tam się wybierali, może w końcu Chiny, byłoby ciekawie
Co do Rock In Rio - czytam w necie informacje o ewentualnym line upie festu i Maiden się wszędzie powtarza... Oni w Brazylii mają chyba najwięcej fanów, więc zagrać 2-3 koncerty w marcu i jeden gigantyczny pół roku później - to dla nich rzecz realistyczna. Ciekawią mnie koncerty w Azji, od dawna tam się wybierali, może w końcu Chiny, byłoby ciekawie
Tak to bardzo realne co do RIR w necie jest duzo pogłosek ale najbardziej ciekawa bedzie ta Azja - czyzby Chiny , Singapur lub Malezja ? W Chinach mieliby super gig mogłby pasc rekord frekwencjiRALF pisze:Co do Rock In Rio - czytam w necie informacje o ewentualnym line upie festu i Maiden się wszędzie powtarza... Oni w Brazylii mają chyba najwięcej fanów, więc zagrać 2-3 koncerty w marcu i jeden gigantyczny pół roku później - to dla nich rzecz realistyczna. Ciekawią mnie koncerty w Azji, od dawna tam się wybierali, może w końcu Chiny, byłoby ciekawie
Who motivates the motivator
rodzony brat Ralfa?matik pisze:Tak to bardzo realne co do RIR w necie jest duzo pogłosek ale najbardziej ciekawa bedzie ta Azja - czyzby Chiny , Singapur lub Malezja ? W Chinach mieliby super gig mogłby pasc rekord frekwencjiRALF pisze:Co do Rock In Rio - czytam w necie informacje o ewentualnym line upie festu i Maiden się wszędzie powtarza... Oni w Brazylii mają chyba najwięcej fanów, więc zagrać 2-3 koncerty w marcu i jeden gigantyczny pół roku później - to dla nich rzecz realistyczna. Ciekawią mnie koncerty w Azji, od dawna tam się wybierali, może w końcu Chiny, byłoby ciekawie
Zgadzam się tez bym wolał żeby zagrali znowu na Gwardii albo w jakiejś hali była by fajna atmosfera i w ogóle a nie takie typowe "zbiorowisko" nie mówię że ten festiwal "S" jest zły ale jednak wole takie pojedyncze koncerty niż takie wielkie zlotyM@ti pisze:Za duży spęd. Jednak wolę 30 tysięczną Gwardię niż 80 tysięczne Bemowo.
Wiesz ze my wszyscy jestesmy Blood BrothersBudziol pisze:rodzony brat Ralfa?
Who motivates the motivator
pytałem gdzieś, ale nikt nie odpowiedział, więc ponawiam
czy orientujecie się czy Live Nation robi coś w sprawie koncertu
Jesli RIR jest w styczniu to bardzo watpliwe ze tam zagraja, poprostu nie poleca do Ameryki PLD na jeden koncert.........matik pisze:Tak to bardzo realne co do RIR w necie jest duzo pogłosek ale najbardziej ciekawa bedzie ta Azja - czyzby Chiny , Singapur lub Malezja ? W Chinach mieliby super gig mogłby pasc rekord frekwencjiRALF pisze:Co do Rock In Rio - czytam w necie informacje o ewentualnym line upie festu i Maiden się wszędzie powtarza... Oni w Brazylii mają chyba najwięcej fanów, więc zagrać 2-3 koncerty w marcu i jeden gigantyczny pół roku później - to dla nich rzecz realistyczna. Ciekawią mnie koncerty w Azji, od dawna tam się wybierali, może w końcu Chiny, byłoby ciekawie
Jesli chodzi o Azje to Liban jest najbardziej pewny. Rozmowy na temat Bangkoku sa rowniez prowadzone na 100%.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Nawet jeśli robi to nic nie będą mówić. Zresztą skład Sonisphere, przynjamniej jeśli chodzi o headlinerów, jest ustalany przez organizatorów w UK więc to bardziej do nich pytanie. Letni występ Maiden w Polsce inny niż Sonisphere raczej nie wchodzi w grę...IM_Power pisze:pytałem gdzieś, ale nikt nie odpowiedział, więc ponawiam
RIR jest we wrześniu. W Brazylii plotkują, że Maiden najpierw zagrają ze 3-4 koncerty w marcu/kwietniu (np. Recife, Sao Paulo, Porto Alegre), a na koniec trasy przylecą zagrać jako headliner RIR... Osobiście trochę w to wątpię, bo ściąganie całego sprzętu przez Ocean na jeden koncert jest dosyć kosztowne, ale magia nazwy i miejsca oraz kasa mogą zrobić swoje...Szymon pisze:Jesli RIR jest w styczniu to bardzo watpliwe ze tam zagraja, poprostu nie poleca do Ameryki PLD na jeden koncert.........
Jesli chodzi o Azje to Liban jest najbardziej pewny. Rozmowy na temat Bangkoku sa rowniez prowadzone na 100%.
Jak tylko będzie "coś na rzeczy" to na 100% to zrobią. Własciwie to tylko scenografię i instrumenty muszą przywieźć - a opowiadania o show będą mieli na najbliższe kilka lat, może DVD/CD...
Na witrynie BLITZ - magazyny portugalskiego napisali, iż Maiden będą gwiazdą Sonisphere Festival 2011 w EU, także w Portugalii... Czyli, coś jest na rzeczy
Na witrynie BLITZ - magazyny portugalskiego napisali, iż Maiden będą gwiazdą Sonisphere Festival 2011 w EU, także w Portugalii... Czyli, coś jest na rzeczy
mam wielką nadzieję ,że się myliszWICKER MAN pisze:Nawet jeśli robi to nic nie będą mówić. Zresztą skład Sonisphere, przynjamniej jeśli chodzi o headlinerów, jest ustalany przez organizatorów w UK więc to bardziej do nich pytanie. Letni występ Maiden w Polsce inny niż Sonisphere raczej nie wchodzi w grę...IM_Power pisze:pytałem gdzieś, ale nikt nie odpowiedział, więc ponawiam
-
SebastianArcheo
- -#Ancient mariner

Słyszałem o Indonezji :-)ale nie wiem ile w tym prawdy 
Nie myli się, ponoć Sonisphere z Maiden ma trafić do Indii... W Polsce na 95% zagrają na Soni - ponoć (info z Blitza) festiwal 2011 ma być atrakcyjnym eventem z czołowymi gwiazdami rocka... Ciekawe - Linkin Park, Ozzy, Trivium, Avanged Sevenfold, Lamb Of God!??? Zobaczymy 
-
SebastianArcheo
- -#Ancient mariner

Pięknie byłoby zobaczyć starca Osborne'a jako rozgrzewacza dla Bruce'a i MAIDEN! hehe Wiadomo z jakich powodów! myślę, że byłby wkurzony, a raczej jego żoneczka...RALF pisze:Nie myli się, ponoć Sonisphere z Maiden ma trafić do Indii... W Polsce na 95% zagrają na Soni - ponoć (info z Blitza) festiwal 2011 ma być atrakcyjnym eventem z czołowymi gwiazdami rocka... Ciekawe - Linkin Park, Ozzy, Trivium, Avanged Sevenfold, Lamb Of God!??? Zobaczymy
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Po sukcesie tegorocznej edycji Sonisphere w Polsce (81.000 osób!) Live Nation zrozumiało, że jest u nas zapotrzebowanie na taki metalowy pseudo-festiwal i zorganizuje kolejną edycję. Czy sądzisz, że ściągaliby inne zespoły (jakie są u nas w stanie przyciągnąć min. 35-40 tys. fanów?) i robili sobie konkurencję w postaci halowego czy stadionowego występu Maiden? Nie ma na to szans. Poza tym headlinerów Sonisphere załatwia główny organizator na Wyspach, a plotki o tym, że w przyszłym roku gwiazdą edycji, które w tym roku gościły The Big 4, będzie Maiden krążą już od dłuższego czasu.IM_Power pisze:mam wielką nadzieję ,że się mylisz
Osobiście myślę, że mogą postarać się zrobić z tego większy event i np. ściągnąć Judas Priest w roli gościa specjalnego (byłaby to pierwsza wspólna trasa Priest i Maiden bodajże od 1983 roku) i zrobić coś a'la The Big 4 np. z zestawem Maiden, Priest, Motorhead i Saxon. Co do ewentualnego drugiego headlinera (jeśli festiwal byłby 2-dniowy) to widzę tu tylko kilka opcji: Rammstein, Linkin Park czy Ozzy Osbourne, ew. Black Sabbath. Do tego kilka młodszych zespołów typu Avenged Sevenfold, Trivium czy Bullet For My Valentine i niezła publiczność byłaby zapewniona. Ciekawe czy LN znowu zdecydowałoby się na Bemowo, czy też zrobi stadionowy festiwal np. w taniej wersji (Gwardia) lub nieco droższej (Śląski lub któryś z nowych stadionów na Euro).
To przecież będzie porażka, rozumiem best-off ok, ale nowa płyta? przecież tam 1/10 ludzi będzie znała dyskografię IM na wyrywki, tyle samo będzie osłuchanych z nową płytą, ludzie nie będą śpiewać tekstów, będą w większości stali jak kołki,a dopóki Ironi nie zagrają Fear of the Dark będzie stękanie o ten utwór... poza tym scenografie szykowane pod nową płytę, zawsze u IM sprawdzały się w halach, weźmy trasę Dance of Death, ta scenografia w ogóle nie pasowała by na stadiony
Judas Priest,Motorhead,Saxon??, ale przecież te zespoły będą miały swoje trasy koncertowe, to nie jest takie proste je sobie poprostu ściągnąć, zresztą nie wierzę w to, Metallica jest zespołem w Polsce mających 2-3 razy większą publiczność niż Iron Maiden i jest to zresztą czymś naturalnym
Marzę o jednym, poczciwym koncercie halowym i jak trzeba będzie to olewam koncert w Polsce i dołożę i pojadę gdzieś do hali, na pewno ze 3-4 koncerty w hali będą, jak na Somewhere Back in Time
Judas Priest,Motorhead,Saxon??, ale przecież te zespoły będą miały swoje trasy koncertowe, to nie jest takie proste je sobie poprostu ściągnąć, zresztą nie wierzę w to, Metallica jest zespołem w Polsce mających 2-3 razy większą publiczność niż Iron Maiden i jest to zresztą czymś naturalnym
Marzę o jednym, poczciwym koncercie halowym i jak trzeba będzie to olewam koncert w Polsce i dołożę i pojadę gdzieś do hali, na pewno ze 3-4 koncerty w hali będą, jak na Somewhere Back in Time
-
SebastianArcheo
- -#Ancient mariner

I po takim zestawieniu - MAIDEN/JUDAS/MOTORHEAD/SAXON - mogę spokojnie zakończyć moje koncertowe wojaże! To byłby gig życia!
A zakontraktowanie tych kapel na kilka wspólnych koncertów to tylko kwestia..... paru dolców!
A zakontraktowanie tych kapel na kilka wspólnych koncertów to tylko kwestia..... paru dolców!
Myśle, że może być skład w tym stylu - Iron Maiden jako headliner, a przed nimi Motorhead, Alice in Chains, Alice Cooper i z Polski Acid Drinkers... Chyba, że będzie dwu albo trzydniowy Sonisphere 
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."