jasne, z mojego prywatnego "thebestoffa" IM mogłem dzięki temu wywalić "Legacy" i dodać "The Talisman" zyskując dwa w jednymja akurat widzę podobieństwo do Legacy, ale u mnie to jest na duży plus
The Talisman - opinie
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: The Talisman - opinie
Our time will come! Oooo...
Dawno sie ktośą ze mną nie zgadzał, za rzadko ostatnio zaglądaszStokrotka pisze:też tak myślęttomasz pisze:Intro świetne![]()
hehe, to chyba muszę częściej zagladaćttomasz pisze:Dawno sie ktośą ze mną nie zgadzał, za rzadko ostatnio zaglądaszStokrotka pisze:też tak myślęttomasz pisze:Intro świetne![]()
A intro, jak i cały Talisman, jest świetne.
właśnie o takie coś mi chodziło:
http://www.youtube.com/watch?v=YgLGVIzprC4
http://www.youtube.com/watch?v=YgLGVIzprC4
Od tygodnia mój ulubiony utwór z TFF, ciągle świeży i pełen energii.
Marzy mi się zobaczyć wesję live.
Marzy mi się zobaczyć wesję live.
Na żywo ludzie będą łamać nogi przy tym kawałku 
-
Son after sin
- -#Prisoner

Ten utwór wogóle mi się nie znudził.
Rewelacyjny i świeży cały czas. Naprawdę nie mogę uwierzyć, że panowie zaprezentowali nam takiego wykopa w swoim wieku. Czapki z głów
Rewelacyjny i świeży cały czas. Naprawdę nie mogę uwierzyć, że panowie zaprezentowali nam takiego wykopa w swoim wieku. Czapki z głów
I don't give a fuck
Dokładnie - niby do bólu oklepany patent, a w istocie mnóstwo drobnych smaczków jak choćby zabawy z rytmem. Ten kawałek to takie połączenie starego Irona z tym nowym i kolejny (który to już??
) klasyk, którego panowie serwują nam na stare lata.
Janick wie akurat jak dobry uitwór napisać. Świetne intro i ta walka człowieka z żywiołem! Utwór obowiązkowy do usłyszenia live!Son after sin pisze:Ten utwór wogóle mi się nie znudził.
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Czekam na wersję live, czuję,że wyjdzie z tego zupełnie coś nowego,jak w przypadku No More Lies.
Top 3 płyty obok Isle of Avalon i Mother of Mercy ,bardzo dobry pod względem sekcji rytmicznej co zawsze u Ironów miało dla mnie wielkie znaczenie.
Top 3 płyty obok Isle of Avalon i Mother of Mercy ,bardzo dobry pod względem sekcji rytmicznej co zawsze u Ironów miało dla mnie wielkie znaczenie.
Z obiektywnego punktu widzenia, "The Talisman" to najlepszy kawałek na płycie.
Świetne intro - duża w tym zasługa Bruce'a, bo mało kto potrafi tak zaśpiewać.
Bardzo cieszy szybkie tempo - na AMoLaD trochę tego brakowało.
Dobry text, mocne riffy, ale najbardziej wyróżnia się oczywiście "galopada" Steve'a! Tego też mi na AMoLaD brakowało i dzięki temu już po pierwszym przesłuchaniu "The Talisman" wpadł w ucho. Nawet, patrząc z perspektywy czasu, wydaje się lepszy od najlepszego utworu na AMoLaD - Lord of Light.
Teraz tylko czekać na wersję live - jeśli nie będą go grali na trasie, to bardzo mocno się zawiodę.
Świetne intro - duża w tym zasługa Bruce'a, bo mało kto potrafi tak zaśpiewać.
Bardzo cieszy szybkie tempo - na AMoLaD trochę tego brakowało.
Dobry text, mocne riffy, ale najbardziej wyróżnia się oczywiście "galopada" Steve'a! Tego też mi na AMoLaD brakowało i dzięki temu już po pierwszym przesłuchaniu "The Talisman" wpadł w ucho. Nawet, patrząc z perspektywy czasu, wydaje się lepszy od najlepszego utworu na AMoLaD - Lord of Light.
Teraz tylko czekać na wersję live - jeśli nie będą go grali na trasie, to bardzo mocno się zawiodę.
-
Son after sin
- -#Prisoner

Coś takiego jak obiektywnie najlepszy utwór nie istniejeMr. M pisze:Z obiektywnego punktu widzenia, "The Talisman" to najlepszy kawałek na płycie.
I don't give a fuck
Hmm... no fakt, mogłem napisać "Z mniej subiektywnego punktu widzenia"Son after sin pisze:
Coś takiego jak obiektywnie najlepszy utwór nie istnieje
Ostatnio zmieniony czw sty 06, 2011 3:29 pm przez Mr. M, łącznie zmieniany 1 raz.
Genialny utwór, ze świetnym tekstem! Nie mogę się doczekać wersji live!
Ja wyrózniam ten fantastyczny refren . Kopara mi opadła jak go pierwszy raz usłyszałem . Nie przypuszczałem ze Bruce tak pieknie wyciągnie te górki ... ma chłop dalej głos nie ma co 
Who motivates the motivator
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

Gdyby nie refren i intro to piosenka przeciętna ;P
Na początku nie bylem przekonany do tego utworu był to dla mnie klon The Legency. Ale co ciekawe ile razy puszczałem tą płytę podobał mi się coraz bardziej. Postanowiłem sobie więc przybliżyć tekst utworu - okazał się być świetny. Sam pisze teksty więc hehe trochę tam jakieś pojęcie mam
Linia melodyczna świetna. W bezpiecznym porcie jest spokojna i uspokajająca a gdy uderza cyklon utwór też się rozkręca. Świetnie tekst powiązany jest z muzyką wielki +. Utwór ma moc i potrafi przenieść słuchacza na ten statek uwięziony w oku cyklonu. Przynajmniej ja to tak odbieram. Na dzień dzisiejszy dla mnie najmocniejszy kawałek na płycie. Wygrywa nawet z When The Wild Wind Blows utworem który po pierwszym przesłuchaniu mnie zachwycił.
- Emilio
- -#Lord of the flies

To bedzie koncertowy killer, zobaczycie. Od pierwszego przesłuchania, jest to dla mnie najlepszy kawałek na płycie.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Jestem też co do tego przekonany. W połączeniu z odpowiednia scenografia i efektami świetlnymi musi brzmieć fantastycznie.Emilio pisze:To bedzie koncertowy killer, zobaczycie. Od pierwszego przesłuchania, jest to dla mnie najlepszy kawałek na płycie.
Mi akurat nigdy nie kojarzył się z The Legacy, ale tak jak zauważył Zillan od początku wyczuć się dało w nim wielką moc. Utwór na koncercie zdecydowanie wykaże swój potencjał!