04-06/02/2011 - Accept - Kraków/Warszawa/Wrocław

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Re: 04-06/02/2011 - Accept - Kraków/Warszawa/Wrocław

Post autor: tomtomala »

krusejder jakość boota wymiata! Doskonała robota. Słucham od rana w pracy. Wielkie dzięki!
Awatar użytkownika
Pablo1919
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Pablo1919 »

Pan na moim awatarze doskonale pokazuje jaki był koncert we Wrocławiu. No ale teraz tak na serio.
Support - SteelWing chłopaki zaskoczyli mnie pozytywnie, zagrali świetne, energetyczne, melodyjne kawałki. Może skusze się i kiedyś kupię jakąś ich płytę. Mieli gitarzystę który wyglądał kropla w kroplę jak połączenie Adriana Smitha (włosy, bródka, opaska) z moim byłym szwagrem (twarz).
Accept Po prostu megagwiazda! Aż się w głowie nie mieści jak pięciu pięćdziesięcio paroletnich kolesi jest w stanie dać dzień po dniu trzy tak fantastyczne koncerty. Formę mają doskonałą. Każdy kawałem miażdżył, tak jak już napisał gumbyy od Teutonic Terror do Balls to the Walls mistrzostwo. Najbardziej mi się podobał Monsterman, Losers and Winners i Princes of The Dawn. Świetnie się ich oglądało stojąc 3 metry przed nimi. Peter miotał kostkami na imponującą odległość, świetne popisy na basie, Herman skupiony na grze co chwilka uśmiechał się do widowni, Wolf jak zwykle świetne popisy, Mark też nieźle śpiewał i Stefcio bębnił że aż miło. Rewelacja. Po koncercie mieli rozdawać autografy nie poczekałem bo spieszyłem się na pociąg na który jak los chciał i tak się spóźniłem przez co 3 godziny siedzenia na dworcu i o 5 nad ranem byłem w domu ale i tak było warto.
Organizacja moim zdaniem trochę słaba, duże opóźnienie, mieli zacząć grać o 20.00, ale SteelWing wszedł dopiero o 20.30 a Accept parę minut po 21. Dźwięk raczej średniej jakości, gitary za głośnio, wokal za cichy (przynajmniej ja mam takie wrażenie stojąc centralnie przed sceną nie wiem jak było słychać dalej). Jeden ochroniarz najwyraźniej nie kumał metalowej imprezy jak ktoś na rękach wyleciał za barierki to ten go zara za kudły i w dupę kopał a później już w ogóle nie odbierał ludzi tylko z powrotem po chamsku wpychał ich w tłum. Pozostali ochroniarze za to spoko, widać że podobała się im muzyka i zrozumieli o co tu chodzi. Po za tym piwo za 8zł :shock:
Frekfencja Moim zdaniem przyzwoita, na parterze trochę ludzi by jeszcze weszło (na rzut okiem 80% powierzchni zapełnione), ale miejsca siedzące na górze chyba wszystkie zajęte.
Misja Accept zakończona. W tym roku pozostaje jeszcze Iron Maiden w Warszawie i Judas Priest w Pradze i Katowicach, a i na pewno jeszcze coś w tym roku wpadnie.
Taka moja skromna relacja z koncertu Accept we Wrocławiu
P.S Dziękuje gościowi który złapał 2 kostki od Hermana i jedną z nich dał mi, za to że wcześniej zająłem mu miejsce jak poszedł po piwo :)
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: ttomasz »

Wrath pisze:Nikogo nie oszukasz, znamy prawdę :)
Mnie tam na serio nie było :evil:
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Od początku było wiadomo, że Accept zaczyna o 21-21:15 a Steelwing ma od 20tej zmieścić set półgodzinny. Zatem nie dostrzegłem opóźnień większych niż ... 5 minut.

Widziałem Steelwing w listopadzie na Sabatonie. Jest spory postęp :) Kumpel powiedział to gitarzyście, ten się jakoś mało ucieszył z komplementu ...
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: ZłapanyWCzasie »

Koncert absolutnie świetny,spodziewałem się,znakomitych występów Hoffmana i Baltesa ale ich występ poprostu rozwalił,znakomicie też spisywał się wokalista.
Jakbym miał wybrać najlepsze kawałki,byłoby cięzko,ale można sprobówać

-Starlight
-Loosers and Winners
-Aiming High
-Neon Nights
-Princess of the Dawn

Stałem 2/3 koncertu w drugim rzędzie,na przeciwko Wolfa
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: yankes »

Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: jesper »

" http://muzyka.interia.pl/metal/news/acc ... ie,1593238

Sam koncert można określić mianem bardzo intensywnego, przerwy między utworami były bardzo krótkie, a Mark Tornillo ograniczył konferansjerkę do minimum. Niemniej jednak, w kilku utworach Niemcy pozwolili sobie na bardziej improwizowane podejście do własnych utworów, zachęcając tym samym publiczność do żywej reakcji i wspólnego śpiewania. Tak było choćby w "Metal Heart", gdzie muzycy wpletli fragmenty muzyki klasycznej, jak również w "Bulletproof" czy "Princess Of The Dawn".

... ale brednie, co za idiota :facepalm:
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

Może się wytłumaczy ;)
Awatar użytkownika
Steve
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Steve »

Tak to jest, w większości przypadków recenzje piszą ludzie, którzy nie mają pojęcia o czym właściwie piszą :lol:
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

jesper pisze:ak było choćby w "Metal Heart", gdzie muzycy wpletli fragmenty muzyki klasycznej, jak również w "Bulletproof" czy "Princess Of The Dawn".
rzadko kiedy się zgadzam ze sławetnym Bogusiem Kaczyńskim, który ma w środowisku opinję raczej nienajlepszą, ale Boguś zawsze dzieli muzykę na marną i dobrą. Nie powinno być zatem znaczenia, czy Hoffmann gra dobrą muzykę Czajkowskiego czy ... Hoffmanna

;)
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kuba »

Steve pisze:
Tak to jest, w większości przypadków recenzje piszą ludzie, którzy nie mają pojęcia o czym właściwie piszą :lol:
Tylko że tą recenzję pisał nasz niedawny forumowy kolega Artur. Tak że znać się powinien :roll:
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Ale o co się rozchodzi ? Konferansjerka rzeczywiście była minimalna a 3 wymienione wyżej numery sporo dłuższe od wersyj studyjnych. Nie ma za co chłopu puszczać zjebów, bo żadnego bronka nie strzelił.
Awatar użytkownika
Maidenholik
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Maidenholik »

krusejder, racja ! Przeciez wpletli de facto - toz sami ich nie wymyslili...;)
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

Właśnie czytając przytoczony fragment też się zastanawiałem, dlaczego ktoś tam nazwał autora idiotą, zupełnie bez powodu :). Projekcja? ;)
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

jesper pisze:" http://muzyka.interia.pl/metal/news/acc ... ie,1593238

Sam koncert można określić mianem bardzo intensywnego, przerwy między utworami były bardzo krótkie, a Mark Tornillo ograniczył konferansjerkę do minimum. Niemniej jednak, w kilku utworach Niemcy pozwolili sobie na bardziej improwizowane podejście do własnych utworów, zachęcając tym samym publiczność do żywej reakcji i wspólnego śpiewania. Tak było choćby w "Metal Heart", gdzie muzycy wpletli fragmenty muzyki klasycznej, jak również w "Bulletproof" czy "Princess Of The Dawn".

Wytłuszczony fragment sugeruje, że na koncercie była improwizacja polegająca na wpleceniu fragmentu z "Dla Elizy" co nie jest prawdą, bo to nie improwizacja, tylko tak idzie utwór "Metal Heart" ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

To już 10 lat .... Jedne z najlepszych gigów w moim życiu ;)
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Byłem w Stodole. Bardzo dobry koncert był.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Rano myślałem, że jakieś nowe ogłoszenie wjechało, a tu tylko zaserwowaliście mi dowcip ;)

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Też myślałem, że Krus wrzucił terminy na 2022 jak zobaczyłem, że jest post w temacie Accept .:) liczę, że Polska się pojawi na trasie promującej TMTD.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
ODPOWIEDZ