Najlepsza płyta po Reunion
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Re: Najlepsza płyta po Reunion
When the Wild WInd Blows jest poprostu sporo lepsze live, zwlaszcza to co robi tam Dave w swojej solówce, niesamowite melodie wygrywa, na albumie studyjnych tego nie ma, ale tak ,masz racje,nie docenilem tego utworu bo poprostu do niego trzeba dojrzec,z poczatku wydawal mi sie malo Maidenowy,zbyt delikatny,ale jakos 2 miesiace temu dostrzeglem w nim moc i klimat,wersja live jest fantastyczna, cos jak Seventh Son z Maiden England ,to bedzie klasyk IM
1. Brave New World
2. The Final Frontier
3. A Matter of life and Death
4. Dance of Death
2. The Final Frontier
3. A Matter of life and Death
4. Dance of Death
1. A Matter of Life and Death
2. Brave New World
3. The Final Frontier
4. Dance of Death
Specjalnie przesłuchałem sobie wszystkie płytki i za zdecydowanie najciekawszą uważam AMOLAD. BNW to świetna płyta, ale mimo wszystko moim zdaniem ustępuje AMOLAD'owi. Przy okazji postarałem się wybrać najlepszy utwór z tych czterech albumów i wg mnie jest to TROBB. FF ma niestety słabsze momenty (chociażby Isle of Avalon), przynudza zwłaszcza w końcówce (pomijając świetne WTWWB). Opinia o Dance of Death powtórzona po raz setny, ale jest to płyta niesłychanie nierówna. Wyrzucenie kilku utworów zdecydowanie wyszłoby jej na dobre.
2. Brave New World
3. The Final Frontier
4. Dance of Death
Specjalnie przesłuchałem sobie wszystkie płytki i za zdecydowanie najciekawszą uważam AMOLAD. BNW to świetna płyta, ale mimo wszystko moim zdaniem ustępuje AMOLAD'owi. Przy okazji postarałem się wybrać najlepszy utwór z tych czterech albumów i wg mnie jest to TROBB. FF ma niestety słabsze momenty (chociażby Isle of Avalon), przynudza zwłaszcza w końcówce (pomijając świetne WTWWB). Opinia o Dance of Death powtórzona po raz setny, ale jest to płyta niesłychanie nierówna. Wyrzucenie kilku utworów zdecydowanie wyszłoby jej na dobre.
bnw <love>
najlepsza odpowiedźdaveaVu pisze:bnw <love>
po tym chyba jednak final frontier, najlepszy koncept 'layout' i wykonanie z pozostałych dwóch.
A Matter po kilkunastokrotnym przesłuchaniu poleciało u mnie 'pod ścianę', ew for the greater good of god było czymś do czego można było wrócić, nawet DoD z pashendale i dancem bardziej podchodził...
A Matter po kilkunastokrotnym przesłuchaniu poleciało u mnie 'pod ścianę', ew for the greater good of god było czymś do czego można było wrócić, nawet DoD z pashendale i dancem bardziej podchodził...
- Iron Soldier
- -#Invader

1. BNW
2. TFF
3. AMLOAD
4. DOD
2. TFF
3. AMLOAD
4. DOD
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

1.AMoLAD
2.BNW
3.TFF
4.DoD
2.BNW
3.TFF
4.DoD
1. A Matter of Life and Death
2. Brave New World
3. The Final Frontier
4. Dance of Death
Dla mnie - to oczywisty wybór (...)
2. Brave New World
3. The Final Frontier
4. Dance of Death
Dla mnie - to oczywisty wybór (...)
U mnie kolejność taka sama jak u Ralfa, ale różnice między trzema pierwszymi płytami minimalne
U mnie kolejność taka sama jak u Ralfa, ale różnice między trzema pierwszymi płytami minimalne
- Władysław_Warneńczyk
- -#Ancient mariner

1. Nowy Wspaniały Świat
2. Ostatnia Granica
3. Sprawa Życia i Śmierci
4. Taniec Śmierci
2. Ostatnia Granica
3. Sprawa Życia i Śmierci
4. Taniec Śmierci
Na dziś:
1. A Matter Of Life And Death
2. Brave New World
3. The Final Frontier
4. Dance Of Death
The Final Frontier zyskał u mnie ostatnio, głownie za sprawa koncertu. Przeprosilem sie z tym albumem na tyle, ze moge go postawic wyzej niz DoD.
1. A Matter Of Life And Death
2. Brave New World
3. The Final Frontier
4. Dance Of Death
The Final Frontier zyskał u mnie ostatnio, głownie za sprawa koncertu. Przeprosilem sie z tym albumem na tyle, ze moge go postawic wyzej niz DoD.
- Journeyman666
- -#Clairvoyant

Jak dla mnie to przedstawia się to następująco
1. Brave New World
2. Dance of Death
3. The Final Frontier
4. A Matter of Life and Death
1. Brave New World
2. Dance of Death
3. The Final Frontier
4. A Matter of Life and Death