Setlista - spekulacje
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- dostoevsky
- -#Assassin

Re: Setlista - spekulacje
Oglądałem wywiad z Brucem sprzed wylotu z Cardiff - powiedział, że oprócz utworów z nowej płyty zagrają 1-2 numery nie grane przez jakiś czas, które bardzo ucieszą fanów.
hallowed be thy name i children of the damneddostoevsky pisze: numery nie grane przez jakiś czas
i wszystko sie zgadza
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
-
Deleted User 2259
Nie psuj smaka, jak mam do wyboru ten set z chin a chociaż 1 rarytas, to wezmę rarytas 
- Saimon1995
- -#Moderator

I tak zapewne będzie. Co jednak i tak nie zmienia faktu, że z obu będą bardzo zadowolony.Michał pisze: hallowed be thy name i children of the damned
i wszystko sie zgadza
-
Powerslave_Dś
- -#Ancient mariner

Ta wypowiedź w zasadzie wyklucza szanse na Flight of Icarus, Killers czy też Infinite Dreams. Szkoda. Pewnie chodzi jak mówicie o Hallowed Be thy Name i Children of the Damned. Nie powiem, dla kogoś kto idzie pierwszy raz set conajmiej dobry. Mniej więcej na poziomie tego z trasy Dance of Death, choć tam był jeden duży rarytas : Lord of the Flies.
Dla ludzi, którzy jeżdżą na nich od lat bardzo przeciętny. Wszystko byłoby łatwiejsze do wytłumaczenia gdyby nie to, że 3/4 utworów powtarza się co dwie, trzy trasy. Co do nowych utworów, to trasa promująca album więc wiadomo było, że zagrają 5 lub 6 kompozycji.
Nic, Iron Maiden to dziś zespół zadowalający przede wszystkim młodych fanów.
Dla ludzi, którzy jeżdżą na nich od lat bardzo przeciętny. Wszystko byłoby łatwiejsze do wytłumaczenia gdyby nie to, że 3/4 utworów powtarza się co dwie, trzy trasy. Co do nowych utworów, to trasa promująca album więc wiadomo było, że zagrają 5 lub 6 kompozycji.
Nic, Iron Maiden to dziś zespół zadowalający przede wszystkim młodych fanów.
- dostoevsky
- -#Assassin

Ja nie narzekam, a strasznie młodym fanem nie jestem. Starym też nie. Do tej pory Maiden widziałem cztery razy, po raz ostatni w 2011 r., dlatego sama obecność na ich koncercie po tylu latach będzie dla mnie czymś wielkim. Cieszmy się z tego co jest, póki jeszcze możemy.
-
Powerslave_Dś
- -#Ancient mariner

Wiesz jeśli podchodzimy do tego, że sama obecność na koncercie jest czymś wielkim to ok. Rozumiem takie stanowisko, bo gdzieś do piątego koncertu też takie miałem. Setlista była ważna, ale sam udział był ważniejszy. Teraz mam inne priorytety, dalej bardzo lubię oglądać muzyków na scenie, ale chciałbym zobaczyć jeszcze kilka z moich ulubionych utworów, których dotąd nie widziałem. Niektórymi utworami zaczynam też mieć przesyt. Średnio oglądam ich co 1-2 lata i gdyby bardziej mieszali to taka częstotliwość byłaby dobra, a tak jest chyba zbyt częsta.
- dostoevsky
- -#Assassin

Spoko, ja nie mam szans na to, aby mieć tak imponujący dorobek koncertowy jak WICKER, Madril czy Budziol, więc cieszę się z tego co jest. Takie mam podejście do życia. Jeszcze rok temu istniało ryzyko, że zespołu nie będzie z powodu choroby Bruce'a. A co jeśli zespół za rok czy dwa stwierdzi, że żegna się z fanami, albo po drodze stanie się coś innego nieprzewidzianego? Maiden to znana marka, sprzedają tony płyt i merchu, ale sami muzycy to nie maszyny, którzy niczym taśma produkcyjna w fabryce będą wytwarzać dźwięki z tym samym wigorem co dawniej.Powerslave_Dś pisze:Wiesz jeśli podchodzimy do tego, że sama obecność na koncercie jest czymś wielkim to ok. Rozumiem takie stanowisko, bo gdzieś do piątego koncertu też takie miałem.
Wybaczcie tego posta, ale nie rozumiem jojczenia niektórych. Urok kapitalizmu (w tym przypadku koncertów Maiden) opiera się na prostej zasadzie - podoba Ci się, kupujesz bilecik; nie podoba Ci się, to lepiej wydaj swoje pieniądze.
-
Powerslave_Dś
- -#Ancient mariner

Nie sądzisz, że to jest właśnie podejście do życia maszyny? Nie ma takiej prostej zasady, nie podoba się to nie kupię, podoba się to kupię. Tak może jest z batonikami czy chipsami, ale nie koncertami zespołu, z którym spędziło się ponad 10 lat życia.
- dostoevsky
- -#Assassin

Mylisz się. Muzyk (tak jak każdy inny artysta) powinnien mieć pasję do tego co robi, w przeciwnym razie zamiast tworzyć sztukę zamienia się w parodię samego siebie. Oni doskonale zdają sobie z tego sprawę, i w pewnym momencie po prostu powiedzą "stop". A Twoim wyborem jest, czy chcesz ich oglądać czy nie. Do kupowania biletu na "beznadziejny set" nikt Cię nie zmusza.Powerslave_Dś pisze:Nie sądzisz, że to jest właśnie podejście do życia maszyny? Nie ma takiej prostej zasady, nie podoba się to nie kupię, podoba się to kupię. Tak może jest z batonikami czy chipsami, ale nie koncertami zespołu, z którym spędziło się ponad 10 lat życia.
No i brawo, Ty spędziłeś z nimi ponad 10 lat swojego życia, a kto inny rok, dwa lata, bądź pięć lat i zupełnie inaczej to widzi. Może właśnie tak jak ja, mimo iż w 2016 idzie mi na 13 rok z Maiden.
- hipcio_stg
- -#Moonchild

A co za różnica z kupowaniem batona od biletu na koncert? Nie rozumiem. Ja np z cocacolą spędziłem jakieś 20lat swojego życia i nadal przed kupnem kolejnej butelki nie pałuję się w sklepie, bo na magicznej półce stoi obiekt modłów (coca cola). Jak mam ochotę na piwo to kupuję piwo a nie colę. Jak mam ochotę na Maiden to kupuję Maiden a nie Manowara. Proste - takie zero-jedynkowe. Dla mnie to nadal taki sam sposób wyboru.Powerslave_Dś pisze:Nie sądzisz, że to jest właśnie podejście do życia maszyny? Nie ma takiej prostej zasady, nie podoba się to nie kupię, podoba się to kupię. Tak może jest z batonikami czy chipsami, ale nie koncertami zespołu, z którym spędziło się ponad 10 lat życia.
Wyluzuj kolego. Wypaliłeś się z Maiden idź dalej. Kto stoi w miejscu cofa się w rozwoju. Może jak dla wielu Maiden to tylko przepustka do ciężkiego grania? Mam sporo znajomych co zaczynali od Maiden, ale ostatecznie mieli dość patatajców i chcieli większego pierdolnięcia. Mają do nich szacunek głównie za przepustkę do świata mocniejszej muzyki.
-
Powerslave_Dś
- -#Ancient mariner

Gdzie napisałem, że wypaliłem się z Iron Maiden? Muzykę bardzo lubię tak samo jak zawsze. Nie podoba mi się, że działania marketingowe przykrywają muzykę Iron Maiden. Jest internet i o takich rzeczach szybciej się dowiadujemy, to też fakt. Czytanie po raz któryś o wielkim samolocie czy o piwie Trooper zaczyna drażnić. Kiedyś jak był jakiś artykuł o Iron Maiden to częściej o muzyce. Jest jeszcze tyle ciekawych rzeczy, których by się człowiek dowiedział odnośnie muzyki, ale tu nie, trzeba znów powiedzieć o wielkiej trasie, samolocie i rekordach na widowni.
- hipcio_stg
- -#Moonchild

A o czym mają pisać skoro wydają płyty z tak dużymi przerwami? Przecież za rok nikt nie będzie chciał czytać nowych recenzji TBOS. (Chyba nikt)
-
Deleted User 1499
A gdzie tu jest non stop pisanie o samolocie ? Na głównej stronie mamy aż 2 artykuły o Maszynie , o piwie nie widziałem od momentu zapowiedzi tego nowego. A że media robią nagonkę i na każdym portalu/serwisie jest coś o nich, to dlaczego oskarżasz o to zespół ?Powerslave_Dś pisze:Gdzie napisałem, że wypaliłem się z Iron Maiden? Muzykę bardzo lubię tak samo jak zawsze. Nie podoba mi się, że działania marketingowe przykrywają muzykę Iron Maiden. Jest internet i o takich rzeczach szybciej się dowiadujemy, to też fakt. Czytanie po raz któryś o wielkim samolocie czy o piwie Trooper zaczyna drażnić. Kiedyś jak był jakiś artykuł o Iron Maiden to częściej o muzyce. Jest jeszcze tyle ciekawych rzeczy, których by się człowiek dowiedział odnośnie muzyki, ale tu nie, trzeba znów powiedzieć o wielkiej trasie, samolocie i rekordach na widowni.
Ja myślę ,że każdy z Was ma trochę racji.To management nakręca ten cały hałas o Ironach - o nich musi być cały czas głośno,tu biznes nie stopuje nawet na chwilę,trzeba pisać i pisać ,najpierw piwo ,później Speed Of Light ,następnie nowa płyta,następnie nowe piwo,następnie odkrywanie jak puzzli każdego pojedynczego koncertu na świecie ,następnie samolot ,zaraz relacja z pierwszego koncertu -pompujemy balon Iron Maiden do granic możliwosci a wszystko to po to ,żeby interes się kręcił..Może to nam się podobać lub nie ale takie są obecnie czasy..ja się cieszę tylko z JEDNEGO -że takiej kurze znoszącej złote jaja nie dadzą szybko zdechnąć.Ironi jeszcze trochę pograją

Kończę ten offtop
Kończę ten offtop
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
-
Deleted User 1499
Wiesz ja wole czytać o samolocie, piwie, singlu, płycie a następnie śledzić trasę , niż od nie wiem ilu lat czytać że Metallica nagrała nowy riff 
O! Oficjalnych puzzli jeszcze chyba nie bylo.mic7 pisze: jak puzzli
Niech ktoś im da znać
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
Były w latach '80tych
No a ja bym wolał, żeby wydawali nową płytę co 2-3 lata jak większość zespołów, których słuchamsekcjazwlok pisze:Wiesz ja wole czytać o samolocie, piwie, singlu, płycie a następnie śledzić trasę , niż od nie wiem ilu lat czytać że Metallica nagrała nowy riff
www.MetalSide.pl
- ThePaCZino
- -#Invader

https://www.youtube.com/watch?v=oQb10VeFnGo i pewnie będzie jednak coś w tym stylu :/