Thrash Metal
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Thrash Metal
A wracając do tematu do sobie zapodałem konkretnie znów Onslaught "Power From Hell" i przypomniałem sobie jak bardzo lubię ten album. Surowy, punkowy wygar brzmiący jak połączenie Venom, Discharge, GBH i Slayera. Technicznie nic cudownego ale to brzmienie i podejście - mniam!
Ja ostatnio słucham często "VI"Zdan pisze: ↑śr lip 08, 2020 12:21 pm A wracając do tematu do sobie zapodałem konkretnie znów Onslaught "Power From Hell" i przypomniałem sobie jak bardzo lubię ten album. Surowy, punkowy wygar brzmiący jak połączenie Venom, Discharge, GBH i Slayera. Technicznie nic cudownego ale to brzmienie i podejście - mniam!
www.MetalSide.pl
"VI" to bardzo solidny kawał thrashu. Jest kilka nośnych numerów no i odpowiednia doza kopa. A co do nowej to nowy numer bardzo mi pasuje. Konkretny strzał w łeb.gumbyy pisze: ↑śr lip 08, 2020 1:17 pmJa ostatnio słucham często "VI"Zdan pisze: ↑śr lip 08, 2020 12:21 pm A wracając do tematu do sobie zapodałem konkretnie znów Onslaught "Power From Hell" i przypomniałem sobie jak bardzo lubię ten album. Surowy, punkowy wygar brzmiący jak połączenie Venom, Discharge, GBH i Slayera. Technicznie nic cudownego ale to brzmienie i podejście - mniam!a jakoś niebawem nowa płyta z nowym wokalem.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Nie wiem, czy Sodom kiedykolwiek znaleźli się bliżej Motörhead niż tu:
www.youtube.com/watch?v=VTkk8DMQTh4
Dla mnie świetne, w zasadzie taki wzmocniony rock 'n' roll, nawet bluesa tu słychać.
www.youtube.com/watch?v=VTkk8DMQTh4
Dla mnie świetne, w zasadzie taki wzmocniony rock 'n' roll, nawet bluesa tu słychać.
Świetny numer. Zobaczymy jak cały album ale ten to sztosik 
Sodom miał juz bardziej motorheadowate tracki. Ten jest dobry ale jak dla mnie perkusja zbyt prosta
No właśnie jest konkret. Prosto, w pysk, germańsko. Mniam 
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

To samo pomyślałem po pierwszym odsłuchu. Strasznie żałuję, że Tormentor nie będzie grał na nowej płycie. Jako jedyny spośród wszystkich perkusistach po Chrisie Witchhunterze potrafił zagrać tak samo jego partie. Żaden z perkusistów, który grał w Sodom po 1992 roku nie umiał zagrać dobrze "Remember The Fallen"... Tormentora w Sodom widziałem dwa razy na żywo i było wszystko perfekcyjnie! Poza tym, to on na nowo naszpikował te kapele duchem starego Sodom, z czasów od In The Sign Of Evil do Persecution Mania... Ciągle nie mogę przeboleć jego odejścia
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
-
Deleted User 2259
Ankieta na najlepszy album gatunku, ja juz oddałem głos:
https://www.loudersound.com/features/vo ... aaNCETX8RQ
Niestety nie można zobaczyć wyników jak na ten moment.
https://www.loudersound.com/features/vo ... aaNCETX8RQ
Niestety nie można zobaczyć wyników jak na ten moment.
Brakuje kilku oczywistych płyt np Under the Influence Overkill, Souls of Black Testament, Coma of Souls Kreator, zamiast Schizophrenii Sepultury jest Morbid Visions, dyskusyjnie thrahsowy album. Oddałem głos na Killing Technology Voivod. Ale to coś więcej niż tylko thrash, chociaż jeszcze przede wszystkim thrash.
Kilka rzeczy bez sensu jak np. brak "By Inheritance" Artillery. Był Slayer i ich "Reign In Blood" więc na to poleciał głos.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

"Something to Believe" od Sacred Reich - wideo nówka sztuka, choć właściwie mam pewne wątpliwości, czy taka nówka, bo opublikowane wczoraj, a rok powstania widoczny na końcu to 2019...
www.youtube.com/watch?v=jNNCSWW4OF0
www.youtube.com/watch?v=jNNCSWW4OF0
-
Deleted User 2259
Ciekawe jaka będzie różnica między Under The Guillotine – The Noise Anthology, a wydanym 4 lata temu Love Us Or Hate Us - The Very Best Of The Noise Years 1985-1992. Bawią się bez sensu, ale jak znajdą na to nabywców, to czemu by nie.
Myślę, że tutaj chodzi bardziej o winylową wersję tego wydawnictwa. Nie wiem po co wydają CD w takiej formie - zero sensu.
Ma być też wersja 2 CD zawierająca 30 utworów, czyli dokładnie tyle, ile tamto wydanie. Tyle, że gorzej wydana, bo tamto zdaje się było w digipacku, a tu ma być mediabook.
Jak powiedziałem wersja CD ma zero sensu natomiast winyl? Pewnie ludzie na to się zdecydują.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

We wrześniu był klip do "Sodom & Gomorrah" (już się pojawił w tym temacie), od tamtej pory wyskoczyły jeszcze 2.
"Indoctrination": www.youtube.com/watch?v=WO5PaQHUC7Y
"Friendly Fire": www.youtube.com/watch?v=3WsdM3_AoWk
wow, zupelnie mi uciekl news z ich obozu, kupuje!
Blackfire wrocil i od razu czuc Agent Orange
blasty(!), Slayerowy vibe, punk, niesmiertelny wokal - Xtra
Blackfire wrocil i od razu czuc Agent Orange
blasty(!), Slayerowy vibe, punk, niesmiertelny wokal - Xtra
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Tak, zgadza się. Płyta świetna. Najlepsza od czasów "M-16", jak już gdzieś wcześniej pisałem.
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.