Brighter Than A Thousand Suns - oceny, wrażenia, recenzje!
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Brighter Than A Thousand Suns - oceny, wrażenia, recenzje!
i jeszcze jak "..of His beginning" tak sciszajac glos i te dzwieki wysokie sie zaczynaja..mniam
nie tylko ty :beer to jeden z najlepszych momentów na płycie!!Xanathos pisze:Uwielbiam moment gdy Bruce śpiewa "we are not the sons of god. we are not his people chosen now"
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Mi najbardziej podoba się moment między 4.56 a 5.25 kedy Bruce śpiewa "All nations are rising..." Normalnie ciary na plecach prawie jak w Paschendale 
hehe dokładnie tak samo mam, ale nie chcialo mi sie sprawdzac ktore to sekundy wiec nie pisałamKratos pisze:Mi najbardziej podoba się moment między 4.56 a 5.25 kedy Bruce śpiewa "All nations are rising..." Normalnie ciary na plecach prawie jak w Paschendale Wink
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

No, Pani Administrator w końcu się ze sobą zgadzamy 
Szkoda tylko że ten motyw tylko raz się pojawia w tym kawałkuKratos pisze:Mi najbardziej podoba się moment między 4.56 a 5.25 kedy Bruce śpiewa "All nations are rising..." Normalnie ciary na plecach prawie jak w Paschendale
Ja też bym chciał. No, ale niektórzy by z kolei mówili, że jest niepotrzebny lub, że jest go za dużo. 
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Gdyby był więcej razy to pewnie stracił by już swój urok
Przestałby być niepowtażalny!
-
Haile Selassie
- -#Wrathchild

genialny utwor od poczatku przypadl mi do gustu, to co bruce przezentuje w tym kawalku zupelnie mi wystarcza, wszystko jest tutaj tak idealnie dopasowane, po pierwszym przesluchaniu irytowal mnie ten galop w srodkowej czesci utworu ale jakos pozniej wpasowal sie w te miesiste riffy adriana. jak slysze refren to mam ciary na plecach
w tej chwili imo najlepszy utwor na plycie 
Zgadzam się. Kawałek wymiata!!! Uwielbiam ten nowatorski riff w tle jak Bruce śpiewa zwrotki. Wszystko mi pasuje w tym kawałku, nawet wokal, do którego większość sie czepia. Galopy jak najbardziej mi odpowiadaja. Taki powiew szaleństwa. Kawałek ma swój klimat i nie przypomina mi niczego, co zrobili już w przeszłości. To jest jego najmocniejszą stroną.
przedni numer...
obecnie w pierwszej trójce kawalków z AMOLAD.
przy pierwszym przesłuchaniu ciary, ciary, ciary... a nieczęsto tak mam
wierzyć mi się nie chciało, że to gra IM.
obecnie w pierwszej trójce kawalków z AMOLAD.
przy pierwszym przesłuchaniu ciary, ciary, ciary... a nieczęsto tak mam
dokladnie!Zygmunt pisze:nie przypomina mi niczego, co zrobili już w przeszłości.
wierzyć mi się nie chciało, że to gra IM.
If 50 million people say a stupid thing, it's still a stupid thing.
Tak, jak ledwo co Buce'a słychać gdy jego "of his beginning" tłumi głos gitar można pomysleć że zaraz nam koło głowy wybuchnie mała bomba.nurni pisze: przy pierwszym przesłuchaniu ciary, ciary, ciary... a nieczęsto tak
Ciągle wracam do tego kawałka. Galop też mi się podoba, Bruce świetnie na nim spiewa (jak i w całym kawałku) i jest fajnie przerywany właśnie motywem z "...all nations..". Prócz tego cudowne solo Adriana, troche słabsze Janicka i genialny riff. W ogóle jak dla mnie main riff jest bardzo pomysłowy a jego cięższy moment (43s-56s) urywa głowę!
Nie pisz nic na temat setlisty
/E
Nie pisz nic na temat setlisty
-
E equals MC squared
- -#Charlotte

Ten kawałek jest genialny i według mnie najlepszy na płycie... Genialny jest motyw przewodni, genialne są solówki, genialne riffy, genialny tekst
Zgadzam się że kawałek z "All nations" jest jednym z najleszych... Podoba mi się też bardzo ten galop w środku i to co w tym momencie śpiewa Bruce... "Bury your morals..."
Super!!!! :solo
Super!!!! :solo
-
Stormshield
- -#Moonchild

Poza szybkim fragmentem w połowie strasznie nudny utwór (w kółko to samo), no i solówka w połowie piątej minuty jest świetna.
2/6
2/6
- Elevatorman
- -#Clansman

grzeszysz... ja uwielbiam ten kawałek ...Stormshield pisze:Poza szybkim fragmentem w połowie strasznie nudny utwór (w kółko to samo), no i solówka w połowie piątej minuty jest świetna.
2/6
-
Stormshield
- -#Moonchild

Kto z nas jest bez grzechu, niech pierwszy rzuci kamieńElevatorman pisze:grzeszysz... ja uwielbiam ten kawałek ...Stormshield pisze:Poza szybkim fragmentem w połowie strasznie nudny utwór (w kółko to samo), no i solówka w połowie piątej minuty jest świetna.
2/6
Dup! Maryjo, mówiłem ci żebyś sie nie mieszała!! 
Stareeeeeeeeeee