Blaze Bayley
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 4783
Re: Blaze Bayley
III jest równa, ale wg mnie dużo słabsza od reszty trylogii. Nie ma w sumie żadnego hitu jak Thousand Years, genialne Solar Wind, Escape Velocity, Blood... dwie pierwsze płyty są rzeczywiście na świetnym poziomie, z utworami, które łatwo zapamiętać i zanucić. A najnowsza nie porywa. Najlepsze momenty - Are You There, Prayers of Light (to jedyny utwór w stylu starego Blaze'a). Eagle Spirit mnie irytuje przez tego indiańca na początku. Słabo to wyszło. Ale jeśli chodzi o trasę, lecę na wszystkie gigi w PL, bo Blaze to zawsze gwarancja świetnych koncertów i genialnej atmosfery jaką tworzy z Absolvą. 
Dzięki za wskazówki, poczekam, posłucham.
A mnie znudziło po 3-4 numerach. Brzmi to jak jakieś demo
Od "Króla" jest ten sam, średni poziom.
www.MetalSide.pl
Pytanie o koncert w Tychach 3 V.
Czy może ktoś z Łodzi lub Warszawy jechałby na ten gig i mógłby mnie zabrać autem po koncercie
?
Czy może ktoś z Łodzi lub Warszawy jechałby na ten gig i mógłby mnie zabrać autem po koncercie
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
-
Deleted User 2259
Jutro ruszamy z survivorem Blaze'a. Mam nadzieję, że chętni na zabawę się znajdą 
-
paulek
- -#Lord of the flies

Po kilkunastokrotnym wysłuchaniu całej płyty i mojego mało krytycznego stosunku wobec Blaze'a stwierdzam iż:
1. pełna zgoda z przedmówcami co do jakości materiału - słabawy oraz jakości produkcji - demówki brzmią lepiej - kompletnie nie rozumiem chłopa jak mógł tak zawalić produkcję - no chyba ze jak zwykle kasy niet....
2. myślę sobie ze facet zjada własny ogon tymi płytami mnożonymi konsekwentnie a niewiele wnoszącymi...
3. ten układ: Blaze + Absolva już się definitywnie wyczerpał - jeśli idzie o wydawanie nowego materiału studyjnego
4. chlopaki z Absolvy - bardzo fajne i żywotne na koncertach - to jednak - pod względem talentu do komponowania fajne muzy - dość przeciętny poziom o ile nie niżej;
5. a mimo to i tak na koncertach będzie fajna zabawa i oczywiście obecność obowiązkowa!!!!!
1. pełna zgoda z przedmówcami co do jakości materiału - słabawy oraz jakości produkcji - demówki brzmią lepiej - kompletnie nie rozumiem chłopa jak mógł tak zawalić produkcję - no chyba ze jak zwykle kasy niet....
2. myślę sobie ze facet zjada własny ogon tymi płytami mnożonymi konsekwentnie a niewiele wnoszącymi...
3. ten układ: Blaze + Absolva już się definitywnie wyczerpał - jeśli idzie o wydawanie nowego materiału studyjnego
4. chlopaki z Absolvy - bardzo fajne i żywotne na koncertach - to jednak - pod względem talentu do komponowania fajne muzy - dość przeciętny poziom o ile nie niżej;
5. a mimo to i tak na koncertach będzie fajna zabawa i oczywiście obecność obowiązkowa!!!!!
Nie zauważyłem większej różnicy przy kolejnej płycie. Następnej nawet nie słuchałem po jakichś tam klipach/singlach. Teraz posłuchałem nowej i dalej jest tak samo średnio
www.MetalSide.pl
Gumbyy, akurat II trylogii to płyta godna polecenia. Tam jest Dawn Of The Dead Son, jego najlepszy numer od dawna.
Przykro się czyta te Wasze opinie, ale obawiałem się takiego zwrotu akcji. Prosty i melodyjny metal to nie jest muzyka dla Blaze'a, a grając z Absolvą się niejako skazuje na taki styl. Widać ta formuła się skończyła. Bayley powinien wrócić do stylu z Mesjasza, Blood czy The Man. Nie ukrywajmy, w takich mu najlepiej.
Przykro się czyta te Wasze opinie, ale obawiałem się takiego zwrotu akcji. Prosty i melodyjny metal to nie jest muzyka dla Blaze'a, a grając z Absolvą się niejako skazuje na taki styl. Widać ta formuła się skończyła. Bayley powinien wrócić do stylu z Mesjasza, Blood czy The Man. Nie ukrywajmy, w takich mu najlepiej.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Ech... to sprawdzę i II
To prawda. Do "Promise and Terror" co płyta to sama przyjemność ze słuchania. A później klops za klopsem. I jeszcze to nagrywanie w "warunkach domowych".Schizoid pisze: ↑czw lut 22, 2018 9:37 pmPrzykro się czyta te Wasze opinie, ale obawiałem się takiego zwrotu akcji. Prosty i melodyjny metal to nie jest muzyka dla Blaze'a, a grając z Absolvą się niejako skazuje na taki styl. Widać ta formuła się skończyła. Bayley powinien wrócić do stylu z Mesjasza, Blood czy The Man. Nie ukrywajmy, w takich mu najlepiej.
www.MetalSide.pl
-
Deleted User 4783
jeśli chodzi o trasę Blaze'a. Robię wszystkie koncerty, czyli Tychy-Wrocław-Stalowa Wola-Skarżysko-Lublin. Od Stalowej leci ze mną na bank Zygi, wcześniejszy wyjazd na razie samodzielny swoim autem. Mam wolne miejsca, samochód w gazie, więc można się dogadać z ceną za trasę. Wyjeżdżam z Warszawy, Tychy i Wrocław trzeba ogarnąć z noclegiem. Chętni pisać!
-
Deleted User 2259
Szukam utworów Blaze'a, które nie znalazły się na oficjalnych wydawnictwach, czy to już wszystkie utwory?
Steel
Motherfuckers R Us
The Day I Fell To Earth
Living Someone Else's Life
Hatred
Eating Children
Rock 'N' Roll Christmas
Steel
Motherfuckers R Us
The Day I Fell To Earth
Living Someone Else's Life
Hatred
Eating Children
Rock 'N' Roll Christmas
-
paulek
- -#Lord of the flies

Utwór Steel to kawałek macierzystej grupy Blaze'a Wolfsbane pochodzi z epki z 1990 roku All Hell's Breaking Loose Down at Little Kathy Wilson's Place.
Utwór Living Someone Else's Life pochodzi z japońskiej wersji Blood and Belief
Utwór Living Someone Else's Life pochodzi z japońskiej wersji Blood and Belief
The Day I Fell to Earth jest na Soundtracks Of My Life, tak jak i Hatred, Living Someone Else's Life, Motherfuckers R Us oraz Eating Children.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
-
Deleted User 4432
W ogóle ta Europica to dla mnie mega zaskoczenie . Praktycznie hit na hicie , zarąbiste świeże brzmienie , radość z grania . Dawno nie słuchałem płyty która by mi tak siadła pod względem chwytliwości . I moim zdaniem Blaze powinien śpiewać 'u kogoś' bo mu to wychodzi Kompozycyjnie się już wypalił a wokalistą jest świetnym .krusejder pisze: ↑śr lip 05, 2017 11:16 pm Blaze nagrał dwa numery z bratankami z Karpatii na projekt EUROPICA
Unflagging https://www.youtube.com/watch?v=VtBVMlSE7-o
Powder Dry https://www.youtube.com/watch?v=5EV1bk-OetU
Te dwa kawałki z linków, to straszna mielizna i poziom ostatnich płyt Blaze.numLock pisze: ↑śr mar 21, 2018 8:41 pmW ogóle ta Europica to dla mnie mega zaskoczenie . Praktycznie hit na hicie , zarąbiste świeże brzmienie , radość z grania . Dawno nie słuchałem płyty która by mi tak siadła pod względem chwytliwości . I moim zdaniem Blaze powinien śpiewać 'u kogoś' bo mu to wychodzi Kompozycyjnie się już wypalił a wokalistą jest świetnym .
A on powinien mieć muzyków, co mają coś do "powiedzenia" i z pomysłami, oraz producenta, żeby to brzmiało itp. Sam tego wszystkiego nie ogarnia niestety.
www.MetalSide.pl
Płyty jeszcze nie słuchałem, ale martwi mnie coś innego. Mianowicie to:
https://www.setlist.fm/setlist/blaze-ba ... fa540.html
Ostatnio grywa takie sety i nie ma co mówić, to jest straszna słabizna. Z najlepszych krążków 1 numer, bardzo dużo z tej trylogii. Rozumiem, że promocja płyty musi być, ale te sprzed 2 lat to miejscami tylko zapychacze. 3 razy widziałem gościa na żywo (w tym na koncercie poświęconym jego erze w Maiden) i każda z tamtych setlist bije na głowę te obecne...
Ostatnio grywa takie sety i nie ma co mówić, to jest straszna słabizna. Z najlepszych krążków 1 numer, bardzo dużo z tej trylogii. Rozumiem, że promocja płyty musi być, ale te sprzed 2 lat to miejscami tylko zapychacze. 3 razy widziałem gościa na żywo (w tym na koncercie poświęconym jego erze w Maiden) i każda z tamtych setlist bije na głowę te obecne...
Ja przesłuchałem ze 4 kawałki tej Europicy. Rzeczywiście radosne granie, głos Blaze ładnie się wpasował, kawałki łatwo wpadają w ucho... niestety łatwo również wypadają i jednak to co słuchałem to trochę na jedno kopyto.
To trasa promująca ostatni album z trylogii, więc można się było spodziewać, że zagra sporo kawałków ze wszystkich krążków. Zresztą poprzednio (z tego co pamiętam) też grał sporo z wtedy jeszcze dwóch krążków. Mógł wrzucić więcej swoich starszych solowych, bo jest tylko Silicon Messiah. Z maidenowych prawie dobrze Futureal, Virus i MOTE na plus - trzy szybkie strzały - ale po co ten Angel and Gambler.Schizoid pisze: ↑śr mar 21, 2018 9:32 pm Płyty jeszcze nie słuchałem, ale martwi mnie coś innego. Mianowicie to:
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
rzeczywiście, szału nie ma z tym setem :/
Chyba czas zrobić trasę z piosenkami Iron Maiden ... a potem może coś "zaskoczy" i się dobrze potoczy
Chyba czas zrobić trasę z piosenkami Iron Maiden ... a potem może coś "zaskoczy" i się dobrze potoczy
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Na taką trasę bym z chęcią poszedł. Liczę na to, że gdyby serio taka trasa miała dojść do skutku, byłby gdzieś niedaleko mnie.