Teraz słucham...

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 2259

Re: Teraz słucham...

Post autor: Deleted User 2259 »

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

Obrazek
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Obrazek
Deleted User 2259

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Pablo1919
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Pablo1919 »

Ależ lipa ten nowy Opeth. Heritage mi się jeszcze podobało, było fajne, nowatorskie. Każdy zespół ma prawo by raz skoczyć w bok i nagrać coś w innym gatunku, ale dalsze brnięcie Opeth w progresję bez odrobiny pazura z dawnych lat uważam za pomyłkę. To już dla mnie nie jest Opeth. Jak Mikael już nie może growlu wyciągnąć to niech pod inną nazwą nagrywa sobie te smęty bo tylko psuje nazwę dobrej marki.
Obrazek
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

A ja nowy Opeth polubiłem już po pierwszym odsłuchaniu. Moim zdaniem bardzo solidny album.

Obrazek
Awatar użytkownika
Pablo1919
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Pablo1919 »

Dejavu pisze:A ja nowy Opeth polubiłem już po pierwszym odsłuchaniu. Moim zdaniem bardzo solidny album.
Solidny jest, owszem, ale jak dla mnie najmniej Opeth-owy ze wszystkich albumów. Właśnie to, że nagrało go Opeth jest dla mnie największym minusem tej płyty :D
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

Obrazek
Awatar użytkownika
likipiki
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: likipiki »

Obrazek
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
Deleted User 2259

Pablo1919 pisze:Właśnie to, że nagrało go Opeth jest dla mnie największym minusem tej płyty :D
Właśnie bardzo dobrze trzeba się rozwijać i iść z duchem czasu, szczerze powiedziawszy sądzę, że taki kierunek jaki teraz obrał Akerfeldt będzie kontynuowany.

Było:
Obrazek

leci:
Obrazek
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Obrazek
Awatar użytkownika
diego
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: diego »

Obrazek
Deleted User 2259

Iluvatar - Children.
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Obrazek

Invader pisze: Właśnie bardzo dobrze trzeba się rozwijać i iść z duchem czasu, szczerze powiedziawszy sądzę, że taki kierunek jaki teraz obrał Akerfeldt będzie kontynuowany.
Sądzę podobnie, chociaż to "pójście z duchem czasu" często się słabo dla zespołów kończy, dobrze jak zawsze mają swoją tożsamość. Ale wiem co miałeś na myśli i też wydaje mi się że w przypadku Opeth to pójście z duchem czasu jest dobre.
Deleted User 2259

Wiesz wydaje mi się, że lepiej coś kombinować i niż robić taką samą muzykę tyle, że pod innym tytułem a w przypadku wielu zespołów granie tego samego do niczego dobrego nie prowadzi takie rzeczy może robić Manowar albo Motorhead,bo tego od nich fani oczekują a nie zespół progresywny.Co do mojego kochanego DT ostatni album uważam za bardzo udany, ale imo od SDOIT grają bardzo bezpiecznie mniej eksperymentów solidna marka, no ale czasami mam wrażenie jakby nie chcieli się wznieść na swoje ekstremum , oni swoje dla muzyki już zrobili i nie muszą nikomu nic udowadniać, ale fajnie by było jak by na następnej płycie zaskoczyli jakimś saksofonem czy trąbką od razu było by ciekawiej, często się mówi ,że następny album może być Concept ablumem, Scenes nie da się pobić bo to czysty geniusz nie mniej jednak zastanawiam się jakby taki nowy Concept im wyszedł.

Obrazek
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Aż sobie puszczę, zresztą ostatnio często ten album u mnie leci:

Obrazek

A na jakiś nowy koncept album zapatrywałbym się bardzo optymistycznie, ale nie wiem czy im się chce. Też nie miałbym nic przeciwko czemuś zaskakującemu w Dream Theater, ale jeśli nie będzie, to też będę zadowolony, to takie 'bezpieczne' granie też mi odpowiada, nawet dwie ostatnie płyty uważam za bardzo dobre, szczególnie ADTOE.
Deleted User 2259

Dejavu pisze: to też będę zadowolony,
Ja też oczywiście ale jest 10/10 ale jeśli coś ruszy to może być 100/10 , bo DT jestem bezgranicznym fanatykiem :B
Dejavu pisze:nawet dwie ostatnie płyty uważam za bardzo dobre
To prawda zdecydowanie lepsze od wtórnego Systematic Chaos i na siłę patosowego Black Clouds które moim zdaniem (i nie tylko moim) są najsłabszymi wydawnictwami w historii DT.
Dejavu pisze:szczególnie ADTOE.
Dla mnie szala zwycięstwa przechyla się na korzyść ostatniego krążka, ADTOE za bardzo przypomina Images And Words a płyty wszech czasów nie można kopiować.Zresztą na tej płycie jako kompozytor MM nie miał za dużo do powiedzenia grał według wytycznych JP jak zapewne wiesz.

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Invader pisze: To prawda zdecydowanie lepsze od wtórnego Systematic Chaos i na siłę patosowego Black Clouds które moim zdaniem (i nie tylko moim) są najsłabszymi wydawnictwami w historii DT.
Dla mnie Systematic Chaos ma jeden genialny utwór - pierwsza część In the Presence of Enemies, a reszta dobra, ale jak na ich standardy widać obniżenie formy. Za to Black Clouds lubię bardzo, mocno krytykowana płyta a dla mnie świetna. DT to moim zdaniem zespół bez słabej płyty.
Invader pisze: Dla mnie szala zwycięstwa przechyla się na korzyść ostatniego krążka, ADTOE za bardzo przypomina Images And Words a płyty wszech czasów nie można kopiować.Zresztą na tej płycie jako kompozytor MM nie miał za dużo do powiedzenia grał według wytycznych JP jak zapewne wiesz.
Dla mnie ADTOE wygrywa przede wszystkim dzięki Outcry i Breaking All Ilusions. Chociaż materiał z najnowszej płyty mi się bardzo podoba, to na taki poziom jak w tych dwóch numerach według mnie nie wskoczyli.

Obrazek
Deleted User 2259

Dejavu pisze: pierwsza część In the Presence of Enemies
Na koncertach też się sprawdza.
Dejavu pisze:dzięki Outcry i Breaking All Ilusions. Chociaż materiał z najnowszej płyty mi się bardzo podoba, to na taki poziom jak w tych dwóch numerach według mnie nie wskoczyli.
Outcry nie lubię za bardzo przypomina Metropolis pt.1 a Breaking All Illusions to jeden z najlepszych utworów ostatnich lat mój faworyt na tym albumie, ale Lost Not Forgotten wcale mu nie ustępuje. A Illumination Theory to najlepszy utwór z ery Manginiego gdyby obciąć część 1 która przypomina ITPOE było by jeszcze lepiej.

Obrazek
ODPOWIEDZ