The Book Of Souls - zapowiedź nowej płyty

Wszystko na temat nowej płyty

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Re: The Book Of Souls - zapowiedź nowej płyty

Post autor: Saimon1995 »

wojteq pisze:Sorki, nie wiem w którym temacie o to pytać, a uznaję, że recenzje płyty i muzyczne czasopisma można traktować jako zapowiedzi BoS. A przechodząc do meritum: czy ktoś dostał już tego zamawianego Metal Hammera lub chociaż jakiś mail potwierdzający wysyłkę (czyli inny niż ten potwierdzający zamówienie) ?? U mnie od dnia zamówienia nadal cisza :)
Również cisza. Trzeba powoli oczekiwać na upragnioną przesyłkę.
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

Nie mogę się doczekać tego albumu. Mam przeczucie, że będzie to najlepszy album po reunion (dla tych, którym podoba się kierunek jaki obrał zespół). Właśnie ostatnio sobie uświadomiłem, że Final Frontier był najczęściej słuchanym przeze mnie albumem Maidenów w ostatnich 5 latach. :) Teraz liczę na coś jeszcze lepszego. Ten czas oczekiwania na album (najdłuższy w historii grupy, nigdy nie było 5 letniej przerwy między kolejnymi albumami), świetna moim zdaniem okładka, bardzo dobry singiel, świadomość, że wydawnictwo będzie dwupłytowe (w dodatku z 18 minutowym kolosem) sprawia, że każdy pozostały dzień do 4 września wydaje mi się coraz dłuższy.

Niestety, jeśli pojawi się leak, to wątpię, żebym wytrzymał do premiery i nie pobrał.
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: dostoevsky »

Dostałem właśnie maila od hasitleaked.com, że płyta wyciekła... zobaczymy, mam nadzieję, że tym razem nie fałszywy alarm.
Awatar użytkownika
ironlemon
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: ironlemon »

dostoevsky pisze:Dostałem właśnie maila od hasitleaked.com, że płyta wyciekła... zobaczymy, mam nadzieję, że tym razem nie fałszywy alarm.
Na tej samej stronie fałszywe alarmy pojawiały się już od kilku dni. Ciekaw jestem, jak to będzie teraz.
Awatar użytkownika
hiroszima
-#Invader
-#Invader

Post autor: hiroszima »

w komentarzach na tej stronie piszą, że to fake ;)
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

hiroszima pisze:w komentarzach na tej stronie piszą, że to fake ;)
To są stare komentarze, dlatego zastanawiam się, czy znów nie fałszywy alarm.
Awatar użytkownika
hiroszima
-#Invader
-#Invader

dostałeś od nich maila czy mailng? jak mailng to wiadomo - z automatu poleciało niesprawdzone info
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

hiroszima pisze:dostałeś od nich maila czy mailng? jak mailng to wiadomo - z automatu poleciało niesprawdzone info
Tzn. na stronie poprosiłem o powiadomienie kiedy dojdzie do leaku. W weekend były dwa fałszywe alarmy, a po jakimś czasie ze strony zniknęło słowo "leaked". Dosłownie przed chwilą dostałem powiadomienie na mailu, że leak. Zgłosiło go dwóch userów na stronie.
Awatar użytkownika
hiroszima
-#Invader
-#Invader

hmm, no to kto wie. czekamy :)
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Ale zaznaczam, że nie warto się podniecać dopóki ktoś tego nie potwierdzi. Nastawiałem się na leak w poniedziałek, ale w przyszłym tygodniu, czyli cztery dni przed premierą - jak w przypadku AMOLADa i TFF.
Awatar użytkownika
hiroszima
-#Invader
-#Invader

ktoś gdzieś pisał o przedpremierze albumu na apple music 31 sierpnia. możliwe?
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Na forum Maiden Fans ktoś napisał, że znalazł torrent, ale że Empire of the Clouds ma tylko 9 mb, więc najprawdopodobniej kolejny fałszywy alarm.

Tym razem leaka podały dwa źródła. Jak ktoś ma ochotę to niech szuka, ale lepiej uzbroić się w cierpliwość i poczekać do przynajmniej początku przyszłego tygodnia.
Awatar użytkownika
ironlemon
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: ironlemon »

dostoevsky pisze:Na forum Maiden Fans ktoś napisał, że znalazł torrent, ale że Empire of the Clouds ma tylko 9 mb, więc najprawdopodobniej kolejny fałszywy alarm.

Tym razem leaka podały dwa źródła. Jak ktoś ma ochotę to niech szuka, ale lepiej uzbroić się w cierpliwość i poczekać do przynajmniej początku przyszłego tygodnia.
Też widziałem ten torrent, ale on się pojawił już ze 2 dni temu, więc to mógł być któryś z tych poprzednich fałszywych alarmów. No ale jakoś specjalnie się nie nastawiam.
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Wydaje mi się skrajnie niemożliwe, żeby album wyciekł na półtora tygodnia przed premierą... Jakoś w przypadku AMOLAD czy TFF Maiden potrafili utrzymać album w tajemnicy do czasu pierwszych premier (w środy w Japonii). Zdziwiłbym się, gdyby tym razem pozwolili sobie na jakiś przeciek. Prawdopodobnie cały sztab prawników i pracowników Phantom oraz Warnera stoi na straży płyty, a fizyczne kopie opuszczą magazyny i trafią do sklepów absolutnie na styk... Przed połową przyszłego tygodnia raczej nie szykowałbym się na żaden leak.
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Też mi się tak wydaje, z tym że ja podejrzewam, że usłyszymy ją prędzej niż zakłada Wicker. Ale na pewno nie w tym tygodniu. :)

EDIT: Znowu fałszywy alarm - gość, który zgłosił rzekomy leak, zgrywa teraz oburzonego.
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Re: If Eternity Should Fail - opinie

Post autor: Dejavu »

Iron_Black pisze:prosze nie pytac gdzie slyszalem - i tak nie moge powiedziec :) ale to nie jest fake
Jak z solówkami w tym numerze?
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Dziwne, ze akurat dzis to sie ukazal ten trailer, kiedy ironblack napisal ze slyszal i niebawem wyplynie.
Drugi singiel przed premiera? I ktos mowil, ze w intro syreny wyja, a tu...
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Iron_Black pisze:prosze nie pytac gdzie slyszalem - i tak nie moge powiedziec :)
Możesz powiedzieć, ze "słyszałeś", ale nie możesz powiedzieć gdzie... uhmm... ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Budziol pisze:Dziwne, ze akurat dzis to sie ukazal ten trailer, kiedy ironblack napisal ze slyszal i niebawem wyplynie.
Drugi singiel przed premiera? I ktos mowil, ze w intro syreny wyja, a tu...
Mam wrażenie, że ktoś tutaj tłumacząc nie skumał, że Bruce ma ksywkę "The Air Raid Siren", stąd ten mit na forum. ;)

W żadnej recenzji track-by-track jaką czytałem nie ma słowa o tym, że w intro pojawiają się syreny.

EDIT: Tak, chodzi o jedną z recenzji i ten fragment:
It begins with one of two songs written solely by Dickinson. If Eternity Should Fail starts with an eerie, almost psychedelic intro, the air raid siren’s restrained tones floating in shimmering space,
;)
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Czyli nie fake? :-)
ODPOWIEDZ