Bitwa Artystów - komentarze

Zbiór ankiet i Waszych opinii dotyczących innych zespołów.

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Re: Bitwa Artystów - komentarze

Post autor: Vorgel »

Spójrzmy na dorobek Mayhem z pierwszych 10 lat czyli wtedy, kiedy ponoć byli kultowym undergroundem. Łącznie 8 koncertów w tym prawie wszystkie oprócz dwóch w roku 1990. W latach 80 zagrali dwa. Dwie demówki, jedna EP i jeden album koncertowy. Oni się zajmowali wszystkim tylko nie muzyką. Ja nie wiem kogo oni inspirowali muzyką, może Bathory inspirowało muzyką, a Mayhem świrowaniem.
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

Vorgel pisze: ndz sie 23, 2020 1:52 pm Podejrzewam, że ta Mgła jest w stanie sprzedać bilety na koncerty, a teraz nie sprzedaje i co się z nimi dzieje? Terminują u Phila Collinsa? ;)
Teraz? Wydają ponownie wszystkie albumy na winylu. Jestem pewien, że robią to bo się NIE sprzedaje i dla wicu ;)

Dzosef: Tak tak misiu różowy ;) Jeśli ktoś jest niezrównoważony psychicznie słuchając Darkthrone to chciałbym zobaczyć opinie o słuchaczach Blasphemy, wczesnego Impaled Nazarene czy Revenge. Też się pośmiać lubię ;)
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Dzosef pisze: ndz sie 23, 2020 1:53 pm
Nie no, Mgła jednak stoi wiele poziomów nad Darkthrone, Mayhem czy innym Bathory - to jest już muzyka i to całkiem dobra, chociaż oczywiście perkusja brzmi jak pralka.
W sumie to nie oceniałem jakości nagrań, które oczywiście stoją o wiele wyżej niż Mayhem i inne norweskie legendy, a generalnie o rozpoznawalności. Ale patrzę na setlist.fm, trochę tych koncertów jednak zagrali.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Vorgel pisze: ndz sie 23, 2020 1:33 pm
pz pisze: ndz sie 23, 2020 1:06 pm A jak wygląda sprawa złotych i platynowych płyt oraz nagród? Czy Phil nie deklasuje przypadkiem konkurencji?
Phil sprzedał więcej płyt niż Kiss, ok 150 milionów. Kiss połowę z tego.
+ trochę nagród typu wokalista roku / album roku (Grammy i inne) + Złoty Glob za Two Hearts. Kasuje Kiss jak nic :) Ale wiem, to marny popowy artysta :)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Zdan pisze: ndz sie 23, 2020 1:58 pm
Teraz? Wydają ponownie wszystkie albumy na winylu. Jestem pewien, że robią to bo się NIE sprzedaje i dla wicu ;)
Bardzo dobrze, że próbują w końcu zarobić też na płytach. Może fani je w końcu zaczną kupować.
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Vorgel pisze: ndz sie 23, 2020 1:59 pm
Dzosef pisze: ndz sie 23, 2020 1:53 pm
Nie no, Mgła jednak stoi wiele poziomów nad Darkthrone, Mayhem czy innym Bathory - to jest już muzyka i to całkiem dobra, chociaż oczywiście perkusja brzmi jak pralka.
W sumie to nie oceniałem jakości nagrań, które oczywiście stoją o wiele wyżej niż Mayhem i inne norweskie legendy, a generalnie o rozpoznawalności. Ale patrzę na setlist.fm, trochę tych koncertów jednak zagrali.
Owszem. Teraz ich nie grają bo jak wiadomo teraz nie ma koncertów. Dodam, że to wszystko bez promocji, Nuclear Blastów, Century Mediów i innych cudów na kiju.
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Vorgel pisze: ndz sie 23, 2020 1:59 pm
Zdan pisze: ndz sie 23, 2020 1:58 pm
Bardzo dobrze, że próbują w końcu zarobić też na płytach. Może fani je w końcu zaczną kupować.
Akurat odbiorcy tego typu muzyki to ludzie którzy nadal kupują płyty i wszelkie rzeczy z muzyką związane. Czasem nawet na kasetach (choć dla mnie to kuriozum).
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

pz pisze: ndz sie 23, 2020 1:59 pm
+ trochę nagród typu wokalista roku / album roku (Grammy i inne) + Złoty Glob za Two Hearts. Kasuje Kiss jak nic :) Ale wiem, to marny popowy artysta :)
Przypominam, że tutaj gnojone było Crazy Crazy Nights

No to spójrzmy na nie pajaca z niepomalowanym ryjem

To są te wysokie loty przy których Crazy Nights to cukierki

https://www.youtube.com/watch?v=epOBenUjIHw

https://www.youtube.com/watch?v=SidxJz94Svs

Norweski black metal się tym inspirował
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Zdan pisze: ndz sie 23, 2020 2:00 pm
Akurat odbiorcy tego typu muzyki to ludzie którzy nadal kupują płyty i wszelkie rzeczy z muzyką związane. Czasem nawet na kasetach (choć dla mnie to kuriozum).
Dlaczego kuriozum? Na kasecie będziesz miał jeszcze gorszą jakość, to Ci się powinno podobać.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

No sorry, ale Invisible Touch i Two Hearts kasują Crazy Nights. Phil nagrywał dużo lepszy pop niż Kiss.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Vorgel pisze: ndz sie 23, 2020 2:05 pm
Zdan pisze: ndz sie 23, 2020 2:00 pm
Dlaczego kuriozum? Na kasecie będziesz miał jeszcze gorszą jakość, to Ci się powinno podobać.
Niewygodny nośnik przede wszystkim.
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Że co???? Kaseta to wygodniejszy nośnik niż płyta. Oczywiście nie jest wygodniejszy niż telefon ze streamingiem, ale ja tak muzyki nie słucham.
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

pz pisze: ndz sie 23, 2020 2:06 pm No sorry, ale Invisible Touch i Two Hearts kasują Crazy Nights. Phil nagrywał dużo lepszy pop niż Kiss.
Kasują? Pod jakim względem? Przecież to jeszcze bardziej przesłodzone i syntetyczne. W Kiss słychać gitary.

Dla ludzi bez uprzedzeń 'bo to Crazy Nights' daję pod TRZEŹWĄ (nie z doopy) ocenę w porównaniu z Invisible Touch

https://www.youtube.com/watch?v=IEZhLlX4EoU

Sama solówka Kulicka rozbija Collinsa w pył.
Ostatnio zmieniony ndz sie 23, 2020 2:12 pm przez Vorgel, łącznie zmieniany 1 raz.
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Vorgel pisze: ndz sie 23, 2020 2:08 pm Że co???? Kaseta to wygodniejszy nośnik niż płyta. Oczywiście nie jest wygodniejszy niż telefon ze streamingiem, ale ja tak muzyki nie słucham.
Już przez sam fakt niemożności wyboru numeru którego się słucha w sposób swobodny przyczynia się do tego, że słuchanie z kasety jest mniej wygodne.

PS. Oczywiście przez moją miłość do dziadowskiego brzmienia unikam tych wszystkich spieprzonych współczesnych remasterów ;)
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Zdan pisze: ndz sie 23, 2020 2:11 pm

Już przez sam fakt niemożności wyboru numeru którego się słucha w sposób swobodny przyczynia się do tego, że słuchanie z kasety jest mniej wygodne.

PS. Oczywiście przez moją miłość do dziadowskiego brzmienia unikam tych wszystkich spieprzonych współczesnych remasterów ;)
Ja słucham całych płyt, bez skipów. Jeśli chcę coś skipnąć na płycie to po cholerę mi taka płyta ;)
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Oczywiście na Crazy Nights są też takie utwory

https://www.youtube.com/watch?v=lNg2dCzw3Ks

Dalej ktoś się będzie wygłupiał i porównywał z kaszaniarzem Collinsem?
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Ja też słucham całych płyt natomiast idąc np. na spacer mam czasem ochotę na konkretny numer. I wtedy taka wygoda bardzo się przydaje.

BTW Mam płyty w których pewne numery mi się nie podobają bądź znam na pamięć. Te czasem pomijam.
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Vorgel pisze: ndz sie 23, 2020 2:14 pm Oczywiście na Crazy Nights są też takie utwory

https://www.youtube.com/watch?v=lNg2dCzw3Ks

Dalej ktoś się będzie wygłupiał i porównywał z kaszaniarzem Collinsem?
Collins lepszy. Nie udawał rock'n'rollowca tylko wiadomo, że chodziło o kasę ;)
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Kiss też nie udawali rock and rollowców, bo nimi byli, ten utwór jest kwintesencją tego. Co więcej jest naprawdę o nich, nie o smokach czy żołnierzu z wojny wietnamskiej ;)
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Jak nie udawali rock'n'rollowców po ki grzmot grali te popeliny? Hajs się musiał zgadzać nie? ;)
ODPOWIEDZ