dla mnie te dramatyczne były jednak złe . "poważne" oblicze maiden z AMOLAD mnie nie przekonuje (X-factour jak najbardziej bo było autentyczne ) . i w ogóle to żałuję , że zagrają these colours dont run na trasie bo imo jeśli chodzi o ten kawałek to od 5 :19 zaczynają się najnudniejsze , najbardziej rozlazłe momenty muzyki maiden everWiwern pisze:Cytat:
możesz się spodziewać utworów typu The Pilgrim i The Legacy
wcale bym się za tego typu utwory nie obraził. "Pilgrim" uważam za bardzo fajną rzecz. Swoją zwiewnością świetnie rozładowywał napięcie na AMOLAD między śmiertelnie dramatycznymi* utworami, a "Legacy", to już w ogóle mnie urzekło swoim klimatem i nietypowymi jak na Maiden patentami.
* - co nie znaczy, że były złe. Akurat nie zwykłem rzeczy, które mi się nie podobają dramatycznymi nazywać.
The Final Frontier
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 4432
Re: The Final Frontier
- Nicko McBrain
- -#Long distance runner

O co ci chodzi? Calkiem fajnie wyszedl patent z "oo"
NumLock uspokuj się bo Cię wyłączęnumLock pisze:najbardziej rozlazłe momenty muzyki maiden ever
Domyślam się , że to ironia.. Ale Nicko napisał jeden utwórJa najbardziej lubię utwory napisane przez Nicko, więc zapewne tej płyty nawet całej nie przesłucham
Będą tym razem jakieś akcje promocyjne ulotkowo/plakatowe?
trzeba by z EMI pogadac
-
Deleted User 4432
sory , popieprzyło mi się chodzi o moment od od 3:09 do ok.5:33jArO pisze:NumLock uspokuj się bo Cię wyłączęnumLock pisze:najbardziej rozlazłe momenty muzyki maiden ever
a pogadałbyś, albo wiesz kto może pogadać? bo ja nie mam takich dojść...Budziol pisze:trzeba by z EMI pogadac
no może motyw powtarza się zadługo i klawisze mieszają, ale solo jest dobre i nie ma co narzekaćnumLock pisze:sory , popieprzyło mi się chodzi o moment od od 3:09 do ok.5:33jArO pisze:NumLock uspokuj się bo Cię wyłączęnumLock pisze:najbardziej rozlazłe momenty muzyki maiden ever
tematy widzę mylą wam się ostro 
a więc Back To The Future (topic), bo to nie ta płyta
A pytanie o plakaty i ulotki aktualne i w temacie
A pytanie o plakaty i ulotki aktualne i w temacie
A ja mam nadzieję, że akurat takich właśnie fragmentów będzie na The Final Frontier jak najwięcejnumLock pisze:sory , popieprzyło mi się chodzi o moment od od 3:09 do ok.5:33numLock pisze:najbardziej rozlazłe momenty muzyki maiden ever
Dla mnie wskazany fragment to najlepszy (obok mostka i refrenu FTGGOG) moment na AMOLAD. Typowo maidenowe, harmoniczne granie, doskonale rytmiczne, świetny klimat. 100% esencji Iron Maiden. Od prawie 4 lat się tym zachwycam na okrągło, zwłaszcza w bardziej surowej wersji live z Donington. Oby na nowej płycie było coś w tym klimacie.
M.
coś takiego znalazłem
A bit better translation I did myself (It seems the person who wrote this listened to excerpts only) -
Satellite 15...The Final Frontier - very long intro, heavy rhythm, break then heavy riff. Bruce is loose. Not a minute of rest during the part after that. Meant for playing live.
El Dorado - This one is already known.
Mother Of Mercy - this calm part is very much in the spirit of the 80's.
Coming Home - ballad
The Alchemist - very fast
Isle Of Avalon - beautiful intro with clean/clear sound, epic excerpt that rely upon Nicko's drumming, this excerpt is one of the best on the album.
Starblind - a feast for shredders, song about the role of God
The Talisman - acoustic intro influenced by middle ages?
The Man Who Would Be King - Bruce's at his best, a delight as it seems
When The Wild Wind Blows - intro very much like their own 80's fame
A bit better translation I did myself (It seems the person who wrote this listened to excerpts only) -
Satellite 15...The Final Frontier - very long intro, heavy rhythm, break then heavy riff. Bruce is loose. Not a minute of rest during the part after that. Meant for playing live.
El Dorado - This one is already known.
Mother Of Mercy - this calm part is very much in the spirit of the 80's.
Coming Home - ballad
The Alchemist - very fast
Isle Of Avalon - beautiful intro with clean/clear sound, epic excerpt that rely upon Nicko's drumming, this excerpt is one of the best on the album.
Starblind - a feast for shredders, song about the role of God
The Talisman - acoustic intro influenced by middle ages?
The Man Who Would Be King - Bruce's at his best, a delight as it seems
When The Wild Wind Blows - intro very much like their own 80's fame
- Nicko McBrain
- -#Long distance runner

gdzie to znalazles?
jak bardzo jest to wiarygodne zrodlo?
jak bardzo jest to wiarygodne zrodlo?
E no! Nie psuje się tak niespodzianki, to tak jak by wszyscy mi powiedzieli pół roku wcześniej co dostanę od świętego Mikołaja 
to na pewno sciema
-
MurderousTrooper
- -#Wrathchild

Może ściema, może nie, ziarnko prawdy pewnie jest.
na maidenfansunited ,nie ma obowiazku czytania ,ja i tak nie znam angielskiego na tyle
to w takim razie komu było już dane posłuchać całości ? 
na tamtym forum wszystko piszę, mniemam ze każdy zna adres,a jak nie to www.maidenfansunited.com stosowny temat w dziale głównym
Jeżeli cała płyta jest w stylu EL Dorado i takiej szirowatej okładki - to ja dziekuję, ponieważ Firmę IM powinno stać na wiecej!!!
O bym nie wykrakał: Kończcie i wstydu....
O bym nie wykrakał: Kończcie i wstydu....