27-28/07/2018 - Kraków (TAURON ARENA) (27 SOLD OUT)

Wszystko na temat Legacy Of The Beast World Tour 2018

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Re: 27/07/2018 - Kraków (TAURON ARENA)

Post autor: MaidenFan »

Schizoid pisze: sob gru 09, 2017 8:03 pm
MaidenFan pisze: sob gru 09, 2017 6:56 pm
PanPrezes pisze: pt gru 08, 2017 11:26 pm Byłem na stronie LN w ten czwartek około godziny 23 i jak byk stały tam dwie daty i informacja, że wkrótce rusza sprzedaż biletów na drugi koncert, więc nie ma nad czym dywagować. Nikt nie puścił żadnego fejka.
Ja jako pierwszy wkleiłem screena, bo dostałem koło 20/21 maila z nowym wydarzeniem od Iron Maiden w mojej okolicy, później na stronie LN, aż do godziny 9 kolejnego dnia druga data widniała. No chyba, że fejka puściło live nation :D
Przed zajrzeniem na forum widziałem, że jakaś dziewczyna wrzuciła screena z informacją od LN. Także Ciebie o sianie fermentu nie posądzam :D
Ten screen był screenem mojego screena. :D Tylko, że ja wrzuciłem to tutaj, na sanktuarium, nigdzie więcej.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Poczekamy do połowy stycznia i przekonamy się.
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

Ktoś się niepokoił o to, czy przy zakupie kilku biletów na dla osób z różnymi nazwiskami nic się nie pokiełbasi i wszystko będzie prawidłowo podpisane - u mnie jest ok. Bilety przyszły ok. tydzień po zamówieniu, może niecały.
Awatar użytkownika
LittleMartin16
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: LittleMartin16 »

Dejavu pisze: sob gru 09, 2017 8:47 pm Ktoś się niepokoił o to, czy przy zakupie kilku biletów na dla osób z różnymi nazwiskami nic się nie pokiełbasi i wszystko będzie prawidłowo podpisane - u mnie jest ok. Bilety przyszły ok. tydzień po zamówieniu, może niecały.
Zdaje się, że to byłam ja :) Do mnie też dotarły, wszystko w porządku :)
Awatar użytkownika
Lipa
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Lipa »

RALF pisze: sob gru 09, 2017 7:04 pm Nie, fejk nie, wyciekło przed czasem...
Miejmy taką cichą nadzieję!
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Cóż, w ostatnim newsie dotyczącym powstającej płyty solowej Dickinsona, redaktor Teraz Rock mówi już o jednym koncercie grupy w Polsce, 27 lipca. Z ciekawości sprawdziłem, jak w ciągu ostatnich trzech dni zaprezentowała się sprzedaż biletów na sektory Tauron. Owszem trochę ich zeszło, niemniej sprzedaż wyraźnie wyhamowała. Kolejne koncerty ogłaszane w ostatnim czasie robią swoje. Zostało stosunkowo niewiele biletów, niemniej ich zbyt może zająć w takim wypadku długie tygodnie, moim zdaniem (wobec powyższego) szans na dodanie kolejnego koncertu w Polsce - nie ma. Czyżby zainteresowanie Maiden w Polsce tak bardzo spadło przez ponad rok? :shock: :roll:
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

RALF pisze: pn gru 11, 2017 9:06 pmCzyżby zainteresowanie Maiden w Polsce tak bardzo spadło przez ponad rok? :shock: :roll:
No i kolejna mantra się zacznie :lol: Wyluzuj. Koncert będzie wyprzedany i taki był plan. To, że we Wrocławiu ostatnio tak pykło na stadionie, to nie oznacza, że na każdym kolejnym koncercie będzie tak samo. Przyszły rok koncertowo (z górnej półki) będzie bardzo obfity i pewno ludzie dokonują wyborów. Po co się gorączkować. Masz bilet i ciesz się, że zobaczysz po raz kolejny IM.
www.MetalSide.pl
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Też racja.
Awatar użytkownika
mikdyb
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: mikdyb »

RALF pisze: pn gru 11, 2017 9:06 pm Z ciekawości sprawdziłem, jak w ciągu ostatnich trzech dni zaprezentowała się sprzedaż biletów na sektory Tauron. Owszem trochę ich zeszło, niemniej sprzedaż wyraźnie wyhamowała.
A z moich obserwacji wynika, że od 30 listopada sprzedaż utrzymuje się w stałym przedziale 55-80 biletów na trybuny dziennie, a ostatnie 3 dni to odpowiednio 74, 75 i 65 biletów.
Awatar użytkownika
SOBER1Z
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: SOBER1Z »

Te liczydła, ale wiecie, że na ebilet.pl też sprzedają (o dziwo) tixy na koncerty LN? :P
Też są imienne, też tylko świstki, opłaty dod. minimalnie mniejsze.
Awatar użytkownika
hipcio_stg
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: hipcio_stg »

RALF pisze: pn gru 11, 2017 10:24 pmTeż racja.
Co to za post? Koniecznie chcesz wbić 10k postów i sprawdzić jaka będzie ranga?

[SPAM]
JEST DRUGA DATA!!! NK zagra drugi koncert w progresji!
[/SPAM]

Wracając do Maiden to wierzę, że będzie git. Zespół w formie, z energią. Przyjemnie będzie się oglądało cokolwiek by nie zagrali.
Awatar użytkownika
Tweener
-#Invader
-#Invader

Post autor: Tweener »

Obrazek

Jest i w Szczecinie.
Dodatkowo w zeszłym tygodniu koleżance w trakcie reklam przed serialem na ipli pojawił się 15-sekundowy spot Live Nation zapowiadający koncert w Krakowie.
prodiża kabel wskazał mi drogę
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Również w Łodzi, w dwóch miejscach widziałem - nawet przed szpitalem WAMu.
Awatar użytkownika
Lipa
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Lipa »

Dziś w sklepie na RMF słyszałem spot o koncercie w Krakowie :D W mojej okolicy nie widziałem jeszcze transparentów, ale liczę, że będzie jakiś w końcu.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Na CGM jest banner reklamujący koncert, podobnie na WP, czyli marketing działa.
Awatar użytkownika
erosinho
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: erosinho »

gumbyy pisze: pn gru 11, 2017 9:53 pm
RALF pisze: pn gru 11, 2017 9:06 pmCzyżby zainteresowanie Maiden w Polsce tak bardzo spadło przez ponad rok? :shock: :roll:
No i kolejna mantra się zacznie :lol: Wyluzuj. Koncert będzie wyprzedany i taki był plan. To, że we Wrocławiu ostatnio tak pykło na stadionie, to nie oznacza, że na każdym kolejnym koncercie będzie tak samo. Przyszły rok koncertowo (z górnej półki) będzie bardzo obfity i pewno ludzie dokonują wyborów. Po co się gorączkować. Masz bilet i ciesz się, że zobaczysz po raz kolejny IM.
W tym roku jest masa koncertów w Krakowie niemalże jeden po drugim, teraz doszedł jeszcze Lenny Kravitz. Znam osoby, które rezygnują np. z obejrzenia drugi raz w ciągu dwóch lat koncertu Maiden, aby np. po raz pierwszy zobaczyć Pearl Jam. Może jakby drugi koncert przenieść np. do Gdańska to łatwiej by było o jego sold out.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Tak, Kraków zgarnął pulę na przyszły rok. Trochę mnie dziwi taka koncentracja koncertów wielu gwiazd w jednym miejscu, zamiast wynająć obiekty np. w Łodzi czy Gdańsku, pewnie LN ma od właściciela Tauron upusty w związku z "hurtowym" bookowaniem koncertów właśnie na tym obiekcie. W sumie z ekonomicznego punktu widzenia - przedsięwzięcie opłacalne. Sprzedaż koncertu IM w Krakowie powoli, niemniej idzie do przodu, nie ma już tych biletów dużo, zatem za powolnym czasem wszystkie wolne miejsca znajdą nabywców. Co do drugiej daty, może LN rzeczywiście coś planowali, niemniej wobec wspomnianego natłoku imprez w okresie letnim - dodatkowy termin nie wróży komercyjnego powodzenia.
UptheIronsWro
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: UptheIronsWro »

18 tysięcy ludzi, nawet 15 tysięcy ludzi to jest bardzo dobry wynik dla zespołu heavy-metalowego w Polsce. Każdy wynik powyżej 25 tysięcy to raczej taki "fuks" i wynika z dobrej promocji, supportu i małej konkurencji w sezonie. Teraz kiedy do Polski przyjeżdżają już absolutnie wszyscy, a dużych koncertów jest ponad 20 rocznie to czego się spodziewaliście? Jeśli Iron Maiden miałoby grać w Polsce naprawdę wielkie koncerty to musieliby mieć marketing na poziomie AC/DC . Pod względem sprzedaży gadżetów już ich przegonili, ale koncertowo nie zrobią tego nigdy. Run to the Hills to jednak nie Highway to Hell, a Bruce z całą swoją popularnością to nie Angus. Chcecie by Iron Maiden było drugim AC/DC to ok, ale ja wolę by jednak był to zespół bardziej niszowy.

Nie wszyscy fani też wybiorą koncert w Polsce. Mamy sytuację dość skrajną gdzie główny organizator koncertów zachowuje się nieuczciwie i wiele osób będzie wolało zobaczyć koncert gdzie indziej.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Indywidualne koncerty IM od 2008 (dane nieoficjalne):
2008: 33,000 Warszawa
2013: 28,000 Łódź, Gdańsk łącznie
2014: 25,000 Poznań
2016: 38,000 Wrocław

Parę razy im się "fuksnęło". Wiesz AC/DC stylistycznie to jednak przystępniejsza wersja rocka niż IM. W zasadzie to typowy R'NR z hardrockowym brzmieniem, jak G'NR, tyle że Gunsi są jednak bardziej wszechstronni, nie wiem - czy to jest trafne porównanie? Może część fanów wybrało zagranicę, niemniej większość potencjalnych nabywców wobec nagromadzenia imprez i wysokich cen biletów musiało wybierać albo/albo.
UptheIronsWro
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: UptheIronsWro »

Mimo tamtych doskonałych wyników, wyniki nawet dwa razy mniejsze uważam za dobre. Jeśli faktycznie mówimy o zespole, który jest w kontrze do mainstreamu i mediów. Takie zespoły nie potrzebują bić rekordów popularności za każdym razem. Ironi mieli już swoje wielkie występy na Rock in Rio, na Download Festival czy Friends Arena. Chyba to nie ma już aż takiego znaczenia?
ODPOWIEDZ