Manowar
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Manowar
Też chyba dałbym Sign na pierwszym, ale musiałbym odświeżyć całą dyskografię bo dawno nie słuchałem oliwkowych.
A
B
C
D
E
B
C
D
E
to odśwież bo imo warto, dla mnie ten zespół się broni, zresztą zawsze stawiałem ich wyżej niż Judasów czy inne zespoły heavy (z wyjątkiem Maiden)
Zajzajer on the Road 2026:
- Frank Drebin
- -#Clansman

U mnie wygląda to tak:
11. Gods
10. Lord
9. Debiut
8. Louder
7. Fighting
6. Hail
5. Triumph
4. Into Glory
3. Sing
2. Warriors
1. Kings
Wszystkie płyty od Hail włącznie uważam za bardzo dobre/świetne.
Wysoka pozycja Warriors może być kontrowersyjna, bo ten album zawiera wyjątkowo słabe wypełniacze. Ale jakby się tak zastanowić: to czy na danym cd kawałek jest słaby czy średni nie ma większego znaczenia, bo i tak są to kawałki niezapadające specjalnie w pamięć (chyba że negatywnie) i nie dające większego funu ze słuchania muzyki. A na Warriors jest kilka mega killerów oraz najlepszy otwieracz w historii Manowar.
11. Gods
10. Lord
9. Debiut
8. Louder
7. Fighting
6. Hail
5. Triumph
4. Into Glory
3. Sing
2. Warriors
1. Kings
Wszystkie płyty od Hail włącznie uważam za bardzo dobre/świetne.
Wysoka pozycja Warriors może być kontrowersyjna, bo ten album zawiera wyjątkowo słabe wypełniacze. Ale jakby się tak zastanowić: to czy na danym cd kawałek jest słaby czy średni nie ma większego znaczenia, bo i tak są to kawałki niezapadające specjalnie w pamięć (chyba że negatywnie) i nie dające większego funu ze słuchania muzyki. A na Warriors jest kilka mega killerów oraz najlepszy otwieracz w historii Manowar.
FotD = TOP5 albumów Maiden
No niezła lista, szczerze nie widziałem żeby tak ktoś wysoko stawiał Warriors, ale to dobrze, że też ma swoich fanów, jest tam pare wałków które nieszcza łeb faktycznie, mój ulubiony to fight for freedom
robie mega challenge wszystkie 18 wersji Father słucham w każdym dostępnym języku jakie wypuścili, drugi i ostatni raz w życiu chyba 
- Recit The Thornographer
- -#Assassin

Coś się szykuje chyba... Popatrzcie na ich sociale
We embrace like two lovers at death. A monument to the trapping of breath
Na Manowar ponownie już nie chcę - ZA GŁOŚNO! XD
- Caracalized
- -#Moonchild

Ja też, raz widziałem i mi absolutnie wystarczy, szkoda kasy i czasu na tych buców xD
Ja nie widziałem, ale też jakiegoś ciśnienia nie mam. Jakby byli blisko i weekend, do tego za rozsądną cene to bym rozważył... Ale nie sądzę żeby te wszystkie czynniki sie zgrały 
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Zbliża się ostateczna walka o prawdziwy metal. Mieczaki i pozerzy, opuścić halę !
www.last.fm/user/darkfuneral18
W życiu kieruję się zawsze prostymi zasadami. Zasada dotycząca koncertów ManOwaR brzmi: chodzę na nie tylko w Ostrawie. Więc czekam na kolejną datę na pograniczu Polski i Moraw

Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
- Caracalized
- -#Moonchild

Ja widziałem w Spodku i podobał mi się ten koncert, nawet bardzo, ale z czasem jakoś mnie skręca jak przypomnę sobie o niektórych wizualizacjach z niego, jakimi to wojownikami metalu nie są i jakich to podbojów nie zrobili na swojej drodze, jak to tysięcy kobiet nie zaliczyli i w ogóle... no, Manowar jak to Manowar, wiadomo że cringe na całego i wazelina dla zasady tu muszą być i grać wedle narracji rodem z jakiegoś b klasowego filmidła o Conanie czy innym przepakowanym maczo, lecz fakt, że coś takiego robią faceci po 70 jakoś jeszcze większym obrzydzeniem i skrzywieniem mnie napawa. Niby Judas Priest to też coś w stylu "jesteśmy najbardziej metalowym zespołem ever" i w ogóle jadą na tym często jakimi to obrońcami metalu nie są, ale u nich to wszystko sporo lepiej jakoś mimo wszystko wygląda, i to są przynajmniej świetni ludzie w porównaniu z tymi wyegzaltowanymi dupkami. Oni na tym koncercie w Spodku sprawiali mocne wrażenie, jakby żegnali się ze sceną, ale 12 lat później jednak znowu grają (a raczej zabijają, nie tak jak inne zespoły, które tylko grają, iks de) i odsiewają kolejnych pozerów.
Na Torwar ponad półtorej roku później miałem się początkowo wybrać, ale nie pamiętam czemu ostatecznie do tego nie doszło, pewnie kasy nie miałem i straciłem zainteresowanie tym koncertem później xD W każdym wypadku, jeden koncert Manowara na całe życie i tak mi wystarczy
Na Torwar ponad półtorej roku później miałem się początkowo wybrać, ale nie pamiętam czemu ostatecznie do tego nie doszło, pewnie kasy nie miałem i straciłem zainteresowanie tym koncertem później xD W każdym wypadku, jeden koncert Manowara na całe życie i tak mi wystarczy
Ostatnio zmieniony śr cze 17, 2026 12:00 am przez Caracalized, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Halo halo co to za wimpiarstwo. Królow metalu trzeba szanowac, kobiety trzeba zdobywac, wrogow pokonywać i w Valhalli ucztowac.Caracalized pisze: ↑wt cze 16, 2026 9:58 pm Ja też, raz widziałem i mi absolutnie wystarczy, szkoda kasy i czasu na tych buców xD
HAIL AND KILL
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Manowar play, nugz and Caracalized gay XD
- Caracalized
- -#Moonchild

Other bands play, Manowar kill
Caracalized with nugz posers and gays
Caracalized with nugz posers and gays
Nawet nie pamiętam, gdzie ich widziałem, ale decybelomierz był napędzany jednostkami ego DeMaio.
- Caracalized
- -#Moonchild

Jak widziałeś ich w Polsce to chyba tylko w Spodku albo na Torwarze później mogłeś być.
Chyba Kato. Na pewno pedofil był na gitarze.