Bitwa Artystów - komentarze
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Bitwa Artystów - komentarze
Nie ma muzyki dla każdego, bo ludzie mają różny gust. Za muzykę dla każdego uznaje się zwykle muzykę, która jest dla ludzi niezbyt interesujących się muzyką, a lubiących jak im coś gra w tle. Wtedy zawsze wybiorą Abbę przed Mayhem 
Zgoda. Chodzi mi raczej o to, że black metalowcy od samego początku postulowali, że to nie jest muzyka dla szerokiego odbiorcy. To, że taką się stała (przynajmniej w pewnym momencie) przez wielu jest postrzegane jako początek upadku tego gatunku.
Zmieniła się publika, takich black metali jak w tamtych czasach już po prostu nie ma.
Z tym też zgoda. Black metal jest teraz bardzo ale to bardzo rozwinięty i podzielony na różne nurty. Jest tam dalej wątek ortodoksyjno-surowy ale są już mariaże z epickim graniem, post-punkiem, hard rockiem/punkiem itd etc. Jeśli się poszuka to wychodzi, że to strasznie żywotny nurt jeśli chodzi o metal.
- blackcocker
- -#Moderator

Wielu perkusistów, również tych, których znam osobiście, podziwia Darkside'a i uważa go za giganta. W głównych superlatywach wymieniają bardzo kreatywną grę i stosowanie bardzo ciekawych zagrań. Potrafi grać bardzo szybko nie tracąc precyzji, a osiągnięcie tego jest często bardzo dużym problemem dla perkusistów. Wśród perkusistów zachwalających grę Darkside'a są pewnie i również osoby z USA, może to przekona co poniektórych
Choć wiem, nie powinienem słuchać wypowiedzi osób, które grają na perkusji, a skwaśniałego dziadka, który kiedyś grał covery Shakin Stevensa w latach 90.
Dla osób, które Darkside'a nie kojarzą, a nie chce im się prowadzić poszukiwań:
https://www.youtube.com/watch?v=wcsTJ1n2jkE
Mój ulubiony drum cam tego giganta!
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
Schemat goni schemat. Neila Pearta z niego nie będzie 
- blackcocker
- -#Moderator

Czyli wszyscy perkusiści niezależnie od gatunku powinni gonić za tym, żeby dorównać Neilowi (co jest w sumie raczej nieosiągalne
)?
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
Niech przegoni choć Phila Collinsa. Wiem, że to niemożliwe bo go uwielbiacie 
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Ale co z tego, skoro przez polowe czasu wszystkie te fajne zagrywki zaglusza chujowa stopa? Skaza black metalu, jedna z licznych.blackmailer pisze: ↑pn sie 24, 2020 4:47 pm Wielu perkusistów, również tych, których znam osobiście, podziwia Darkside'a i uważa go za giganta. W głównych superlatywach wymieniają bardzo kreatywną grę i stosowanie bardzo ciekawych zagrań. Potrafi grać bardzo szybko nie tracąc precyzji, a osiągnięcie tego jest często bardzo dużym problemem dla perkusistów. Wśród perkusistów zachwalających grę Darkside'a są pewnie i również osoby z USA, może to przekona co poniektórychChoć wiem, nie powinienem słuchać wypowiedzi osób, które grają na perkusji, a skwaśniałego dziadka, który kiedyś grał covery Shakin Stevensa w latach 90.
Dla osób, które Darkside'a nie kojarzą, a nie chce im się prowadzić poszukiwań:
Stopa najlepsza na świecie. Więcej stopy! 
- blackcocker
- -#Moderator

Mi brzmienie tej stopy nie przeszkadza, a na pewno nie dyskwalifikuje ono ani umiejętności Darkside'a, ani kompozycji Mgły, ale jak się nie ma się czego doczepić to się doszukuje takich pierdół, byle podeprzeć tezę, że bm ma chujowe brzmienie XD
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

BM ma chujowe brzmienie i to jest fakt. Na szczęście ta nowa fala bleku z ostatnich lat nie brzmi już chujowo i np. takiej Mgły można słuchać z przyjemnością, poniewaz instrumenty można rozpoznać, a i melodii jest tam sporo.
Wolves In The Throone Room to dla mnie taki koronny przykład jak robić Black Metal w nowy sposób, zrywając z badziewiem typu Darkthrone, Immortal czy inne Mayhem. Albo Watain.
Wolves In The Throone Room to dla mnie taki koronny przykład jak robić Black Metal w nowy sposób, zrywając z badziewiem typu Darkthrone, Immortal czy inne Mayhem. Albo Watain.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

A co do zabawy - spodziewałem się, że tutaj Tate wygra z Ericiem Adamsem, ale dla mnie to wybór absurdalny. Tate jest wielki, ale Adams obok Dickinsona i Halforda to najwyższy poziom śpiewania heavy metalu.
Watain to akurat w późniejszej fazie mocno inspirowani Dissection oraz Bathory i melodii to u nich był dostatek. Zresztą ortodoksi bardzo na to sarkali - że za dużo riffów inspirowanych heavy metalem czy thrashem.Dzosef pisze: ↑wt sie 25, 2020 1:48 pm BM ma chujowe brzmienie i to jest fakt. Na szczęście ta nowa fala bleku z ostatnich lat nie brzmi już chujowo i np. takiej Mgły można słuchać z przyjemnością, poniewaz instrumenty można rozpoznać, a i melodii jest tam sporo.
PS. Immortal też miał melodyjne albumy. Nie wspominał już o Satyricon bo Ci ładowali melodie prawie od początku.
A też wybrałbym Adamsa nad Tate'a gdybym grał.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Immortal słuchałem tylko w gimnazjum dla beki, poza ostatnią płytą która mi bardzo podchodzi.
Jak ktoś chce melodyjnego Immortal to niech sięgnie po "At The Heart Of Winter".
A kto jest lepszym wokalistą, Mikael z Opeth czy Eric Adams?
Strasznie ciężkie pytanie 
Podchwytliwe