Blaze Bayley

Solowe dokonania byłych i obecnych członków Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Re: Blaze Bayley

Post autor: gumbyy »

paulek pisze: czw maja 31, 2018 9:02 pm Było minęło, o zmarłych dobrze lub wcale.... jedziemy do Sopronu, droga daleka więc czasu będzie do pogadania:)
O to obgadamy temat :D
www.MetalSide.pl
paulek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: paulek »

No ja myślę :wink: czas na to .... dobre alko mile widziane:)
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

paulek pisze: czw maja 31, 2018 10:17 pm No ja myślę :wink: czas na to .... dobre alko mile widziane:)
wiadoma sprawa :D
www.MetalSide.pl
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

BLAZE BAYLEY: 'I'd Love To Get Back Onstage With IRON MAIDEN'

http://www.blabbermouth.net/news/blaze- ... on-maiden/
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

Pomarzyć zawsze sobie może.
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Zasługuje na to, żeby się spełniło, facet jest twardym zawodnikiem i nieprzeciętnym wokalistą, zapisał się już w historii muzyki rockowej.

Magazyn Rock Candy cytowany w tym artykule wydaje się bardzo fajny. Sprawdziłem, że jest dostępny w Empiku (teraz jeszcze poprzedni numer) za 54 zeta. Jak się pojawi najnowszy, kupię. [EDIT] Już jest: www.empik.com/rock-candy,p1182695387,prasa-p
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Tyle, że Maideni maja go gdzieś. Niestety
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Dzosef pisze: wt cze 12, 2018 12:40 am Tyle, że Maideni maja go gdzieś. Niestety
Niestety? Było, mineło i życie toczy się dalej. To tak jak ze swoimi byłymi ;) Idziesz do przodu i nie oglądasz się wstecz.

A bardziej serio, to co niby IM miałoby z Blaze robić i po co? No i dla kogo? Większość fanów IM na BB ma wywalone (patrz frekwencja na koncertach), a TXF i VXI dołują w rankingach płyt Dziewicy.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

No ale powiedziec przed Clansmanem, że Blaze ma urodziny to by mogli. Mały gest, a lepiej by to wygladalo. Jakby na jakas rocznicę go zaprosili na gościnny wystep w jednym numerze to też nikt by nie umarł od tego.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
hipcio_stg
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: hipcio_stg »

Popieram Dzosef! Chętnie bym zobaczył nawet trio na scenie bez względu na formę muzyków. Może nawet by jednoznacznie przybili pieczątkę nad składem. Chodzi mi o to, że zrobili jak zrobili, bo to było dla nich najlepsze. Szkoda tylko Cliva, bo też bym go chętnie zobaczył na garach w jakimś Phantomie...
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Gdyby Blaze był z rozrzewnieniem wspominany przez całe zastępy fanów jak np. Fish przez fanów Marillion, to taka akcja by miała sens. Fakt jest jednak taki, że większość fanów Maiden z jakiegoś powodu nie lubi po prostu płyt nagranych z BB, życie.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Zakkahletz pisze: pn cze 11, 2018 11:51 pmZasługuje na to, żeby się spełniło, facet jest twardym zawodnikiem i nieprzeciętnym wokalistą, zapisał się już w historii muzyki rockowej.

Magazyn Rock Candy cytowany w tym artykule wydaje się bardzo fajny. Sprawdziłem, że jest dostępny w Empiku (teraz jeszcze poprzedni numer) za 54 zeta. Jak się pojawi najnowszy, kupię. [EDIT] Już jest: www.empik.com/rock-candy,p1182695387,prasa-p
Kupiłem, jestem bardzo zadowolony - doskonałe teksty, zdjęcia i jakość papieru. Kilkustronicowy artykuł o erze Blaze'a w Maiden jeszcze pomnożył mój - i tak już duży - szacunek dla tego wspaniałego człowieka i wysokiej próby artysty.
Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Lando »

Czy jest gdzieś szansa zakupić u nas płyty Tenth Dimension i Silicon Messiah ? Tą drugą kiedyś na allegro widziałem, ale się zgapiłem i nie kupiłem...
Night Mistress Fan Club Łódź
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Silicon to chyba tylko z drugiego obiegu obecnie. Tenth kiedyś Blaze sprzedawał, ale odkąd zaczął jeździć z trylogią Williama Blacka, to już nie widziałem.

EDIT: Na fan.pl znalazłem reedycję Messiaha: http://www.fan.pl/blaze-bayley--ex-iron ... ,p93770543 Nie wiedziałem, że była reedycja :)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Lando »

Dzięki :)
Night Mistress Fan Club Łódź
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

A to nie wznawiał tego przy okazji trasy? Ja na "szczęście" mam wszystko do "Promise and Terror" (kupowałem jak wychodziły), a ostatnich nie chcę mieć ;)
www.MetalSide.pl
pz
-#Administrator
-#Administrator

Ja mam wszystko co wydał od Soundtracks, a chciałbym mieć kilka starszych :(

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Deleted User 4783

Post autor: Deleted User 4783 »

Ciężko... czasem jakieś albumy się pojawiają w Empiku, sam Blaze starych już nie sprzedaje na gigach. A szkoda...
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

pz pisze: ndz lip 15, 2018 9:26 am Ja mam wszystko co wydał od Soundtracks, a chciałbym mieć kilka starszych :(
Obczajaj na Allegro, albo poproś kogoś kto będzie na jakimś letnim festiwalu, tam są giełdy i sporo płyt do kupienia :)
www.MetalSide.pl
pz
-#Administrator
-#Administrator

gumbyy pisze: pn lip 16, 2018 11:01 am
pz pisze: ndz lip 15, 2018 9:26 am Ja mam wszystko co wydał od Soundtracks, a chciałbym mieć kilka starszych :(
Obczajaj na Allegro, albo poproś kogoś kto będzie na jakimś letnim festiwalu, tam są giełdy i sporo płyt do kupienia :)
Na Graspopie dokładnie przejrzałem stoiska na giełdach, ale miałem inne priorytety i założony budżet na ten rodzaj wydatków, ale udało mi się dostać m.in. "No World Order" Gammy, którego w Polsce nie mogłem znaleźć.

ODPOWIEDZ