Bo ludzie kochają stereotypy. No i cóż to za język, ludzi uczestniczących w koncercie z tego, czy innego powodu - nazywa się "randomami"gumbyy pisze: ↑ndz kwie 08, 2018 2:05 pmZawsze mnie zastanawia skąd takie wnioski się biorą. Wynika z tego, że na koncertach IM nie ma fanów, tylko w większości są przypadkowi ludzie...sekcjazwlok pisze: ↑sob kwie 07, 2018 10:31 amPrawda jest taka że na tak duże zespoły jak IM przychodzi większość randomów którzy znają z reguł tylko kotlety bo przecież one są takie cool.
Legacy Of The Beast World Tour 2018 - Setlista spekulacje
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Legacy Of The Beast World Tour 2018 - Setlista spekulacje
święte słowaRALF pisze: ↑ndz kwie 08, 2018 4:38 pm
No i cóż to za język, ludzi uczestniczących w koncercie z tego, czy innego powodu - nazywa się "randomami"A może akurat niektórzy fani preferują tylko i wyłącznie ich klasyczne utwory z epoki? Mogą, co wcale nie czyni ich mniej zaangażowanymi ww wspieranie grupy.
-
Deleted User 1499
Aha czyli fanem może się nazywać osoba która zna Fear of the dark , run to the hills i wasted years. Ciekawie się tu zaczyna robić.RALF pisze: ↑ndz kwie 08, 2018 4:38 pmBo ludzie kochają stereotypy. No i cóż to za język, ludzi uczestniczących w koncercie z tego, czy innego powodu - nazywa się "randomami"gumbyy pisze: ↑ndz kwie 08, 2018 2:05 pmZawsze mnie zastanawia skąd takie wnioski się biorą. Wynika z tego, że na koncertach IM nie ma fanów, tylko w większości są przypadkowi ludzie...sekcjazwlok pisze: ↑sob kwie 07, 2018 10:31 amPrawda jest taka że na tak duże zespoły jak IM przychodzi większość randomów którzy znają z reguł tylko kotlety bo przecież one są takie cool.A może akurat niektórzy fani preferują tylko i wyłącznie ich klasyczne utwory z epoki? Mogą, co wcale nie czyni ich mniej zaangażowanymi ww wspieranie grupy.
No właśnie... jeszcze, żeby ci fanatycy potrafili śpiewać
A ja tak z perspektywy ponad 20-tu lat (pierwszy raz w 1995) przyznam, że na koncertach IM w Polsce publika jest fatalna. Sporo bydła i chamstwa. Parcie do przodu bez filmu, że już nie ma miejsca i właśnie wspomniane darcie ryja. Oczywiście o pijanej patologii nie wspominając...
www.MetalSide.pl
Członek mojej rodziny, który po prostu siedzi na trybunach i nie śpiewa żadnego tekstu, pomimo faktu słuchania zespołu od jakichś 30 lat - już fan, czy jeszcze nie? Poproszę o odpowiedzi znawców tematu, bo nie wiem, czy nie traktować go jako randoma.sekcjazwlok pisze: ↑ndz kwie 08, 2018 9:18 pmAha czyli fanem może się nazywać osoba która zna Fear of the dark , run to the hills i wasted years. Ciekawie się tu zaczyna robić.RALF pisze: ↑ndz kwie 08, 2018 4:38 pmBo ludzie kochają stereotypy. No i cóż to za język, ludzi uczestniczących w koncercie z tego, czy innego powodu - nazywa się "randomami"A może akurat niektórzy fani preferują tylko i wyłącznie ich klasyczne utwory z epoki? Mogą, co wcale nie czyni ich mniej zaangażowanymi ww wspieranie grupy.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
-
Deleted User 1499
No to już fan bo zna klasyk.gumbyy pisze: ↑ndz kwie 08, 2018 9:22 pmNie zapomnę "miszcza", który przez cały koncert darł się "Fear of the Dark!". Jak w końcu zagrali ten numer, to on dalej "fearował"![]()
Dobra, źle się wyraziłem. Ja nie twierdze że tzw fan ma śpiewać każdą zwrotkę.Tylko chodzi mi wlasnie o takich ludzi ktorzy chodzą na koncerty bo idą kolesie, najebie się przed, pcha sie tam pod ta scenę, pajacuje itp a jedyne co zna to fear..
Moimi faworytami są delikwenci rzygający po sobie i towarzyszach zabawy, czego naoczynym świadkiem byłem pod sceną w Łodzi, lub też podstarzałe misie, które ze względu na swój długoletni staż fanowania w brutalny sposób egzekwują swoje wydumane prawo do bycia blisko zespołu. No i te ich sentymentalne wspominki o dawnych czasach, gdy reszta pozerskiej ferajny przeskakiwała po nasieniowodach swoich ojcówNo właśnie... jeszcze, żeby ci fanatycy potrafili śpiewaća najczęściej nayebani w 3 dupy i drą ryja bez opamiętania.
No to srogo
www.MetalSide.pl
Chyba nie byłem na koncercie, na którym nie obserwowałem takich zachowań i jakichś dość ostrych szarpanin. No a Spodek to faktycznie ma niepowtarzalny klimat dodatkowo potęgujący ich intensywność i te schodki idealne do ucinania sobie krótkiej drzemki. Choć z tego co pamiętam to trawka pod Atlas Areną też miała branieNo to srogoTeraz już trochę tego mniej jest, no ale pamiętam jak dawniej pod takim spodkiem potrafiły dziesiątki poskładanych alkoholem ludzi zalegać
po otwarciu bram zawsze wielka akcja "wstawaj, koncert!" od ich bardziej przytomnych znajomych. Niektórzy wchodzili do środka, ale oczywiście później zalegali bez orientu po kątach
No ale fanatycy i "Mejden k%#@&"!
Nigdy nie zapomnę mojego pierwszego wyjazdu na Maidenów, gdy po przejechaniu około 20 kilometrów co poniektórych wyjebało z butów i to nie w sensie metaforycznym. To są wspomnienia na całe życie.
No taki folklor... ja tego nie ogarniam w sumie... ponad 20 lat śmigam na koncerty i nigdy taka sytuacji mi się nie przytrafiła. Wiadomo, że przed/w trakcie koncertem coś tam zawsze się wypije, no ale bez przesady, żeby tak się poskładać, żeby zaliczyć koncertowy niedojazd... No i najgorsze, że później takie nawalone konie nie ogarniają tego co robią pod sceną
a tutaj też przeróżne historie widziałem...
www.MetalSide.pl
No bywa nieciekawie, a później trudno kogoś takiego wydobyć z tłumu gdy sobie coś zrobi i potrzebna jest pomoc medyczna. Ja się tylko raz dość porządnie zrobiłem przed koncertem, na BS w Krakowie, ale coś tam z niego pamiętam, więc chyba nie było najgorzej. Ale ogólnie nie polecam przedabrzania z dobrą zabawą.
No nie koniecznie "trzy utwory na krzyż" ale np. ktoś może preferować jakiś okres w karierze, która trwa 40 lat (np. jedynie lata '80 lub '90) i naturalnym jest, iż idąc na ich koncerty będzie oczekiwał głównie kompozycji reprezentujących tę konkretną część historii zespołu. Są tacy, dla których IM "skończył się" wraz z 1989 r a potem "to już nie to", są i tacy, dla których wszystko co najwartościowsze "zaczęło się" dopiero w momencie, kiedy występują w szóstkę. Znam kilku takich miłośników zespołu. Czyż to nie są fani?sekcjazwlok pisze: ↑ndz kwie 08, 2018 9:18 pmAha czyli fanem może się nazywać osoba która zna Fear of the dark , run to the hills i wasted years. Ciekawie się tu zaczyna robić.RALF pisze: ↑ndz kwie 08, 2018 4:38 pmBo ludzie kochają stereotypy. No i cóż to za język, ludzi uczestniczących w koncercie z tego, czy innego powodu - nazywa się "randomami"A może akurat niektórzy fani preferują tylko i wyłącznie ich klasyczne utwory z epoki? Mogą, co wcale nie czyni ich mniej zaangażowanymi ww wspieranie grupy.
Zasadniczo to "fan" powinien być fanatykiemRALF pisze: ↑ndz kwie 08, 2018 11:34 pmNo nie koniecznie "trzy utwory na krzyż" ale np. ktoś może preferować jakiś okres w karierze, która trwa 40 lat (np. jedynie lata '80 lub '90) i naturalnym jest, iż idąc na ich koncerty będzie oczekiwał głównie kompozycji reprezentujących tę konkretną część historii zespołu. Są tacy, dla których IM "skończył się" wraz z 1989 r a potem "to już nie to", są i tacy, dla których wszystko co najwartościowsze "zaczęło się" dopiero w momencie, kiedy występują w szóstkę. Znam kilku takich miłośników zespołu. Czyż to nie są fani?
www.MetalSide.pl
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

To nie jest tylko problem Maiden. Na zespoly o takiej rozpoznawalnosci chodzą przypadkowi fani, którzy słuchają tylko IM, Mety, Ace of Spades, Slipknota i może Nightwisha. Wiele osób tego typu spotkalem, ktore nawet nie mają pojecia co to jest Saxon...
Na koncercie IM są przypadkowi fani, którzy słuchają tylko IM? KE?
www.MetalSide.pl
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Chodzi mi o takie osoby, ktore słuchają paru kotletów od swieta, fanow mainstreamu, a nie IM
-
Deleted User 1499
Dla mnie "fan" powinien być obeznany w dyskografii zespołu, znać chociaż częściowo biografie, orientować się w ogóle kto jest kim itp. A jak słyszę że Dickinson śpiewał od początku lub Maiden Japan to płyta Deep Purple no to sorry ale jaki to "fan" ?gumbyy pisze: ↑ndz kwie 08, 2018 11:43 pmZasadniczo to "fan" powinien być fanatykiemRALF pisze: ↑ndz kwie 08, 2018 11:34 pmNo nie koniecznie "trzy utwory na krzyż" ale np. ktoś może preferować jakiś okres w karierze, która trwa 40 lat (np. jedynie lata '80 lub '90) i naturalnym jest, iż idąc na ich koncerty będzie oczekiwał głównie kompozycji reprezentujących tę konkretną część historii zespołu. Są tacy, dla których IM "skończył się" wraz z 1989 r a potem "to już nie to", są i tacy, dla których wszystko co najwartościowsze "zaczęło się" dopiero w momencie, kiedy występują w szóstkę. Znam kilku takich miłośników zespołu. Czyż to nie są fani?ale gdzie jest granica? Jakie trzeba spełniać warunki i w którym momencie ktoś staje się fanem? I kto o tym decyduje? Oto jest pytanie
![]()
Upewniaj się, że rozmówca słyszy Maiden Japan a nie Made in Japan, bo jak bym źle zrozumiał to ja też bym mógł się pomylić a oba wydawnictwa znamsekcjazwlok pisze: ↑pn kwie 09, 2018 8:41 am Maiden Japan to płyta Deep Purple no to sorry ale jaki to "fan" ?
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
Sęk w tym, iż fonetycznie te dwa tytuły brzmią identycznie, to kolejny żart IM 
-
Deleted User 1499
Spoko spoko wiem o co chodzi. Skoro znasz oba wydawnictwa to po pomyłce jesteś w stanie to wyjaśnić a tamten nie znał totalnie epki IM. Zresztą nie wiele znał z okresu z Di`Anno jak i zresztą większości starszyzny.Michał pisze: ↑pn kwie 09, 2018 9:18 amUpewniaj się, że rozmówca słyszy Maiden Japan a nie Made in Japan, bo jak bym źle zrozumiał to ja też bym mógł się pomylić a oba wydawnictwa znamsekcjazwlok pisze: ↑pn kwie 09, 2018 8:41 am Maiden Japan to płyta Deep Purple no to sorry ale jaki to "fan" ?![]()