TSA,Turbo czy Kat
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Metalophil
- -#Moonchild

Re: TSA,Turbo czy Kat
To jest nie do uwierzenia...
(((
- Saimon1995
- -#Moderator

Ciężko w to uwierzyć. Zwłaszcza, że we wrześniu widziałem TSA na żywo w Gliwicach...
Bardzo smutna wiadomość, co prawda za dużo TSA ani Złych Psów nie słuchałem, ale Andrzeja darzyłem sympatią. Nawet wczoraj sobie kilka wywiadów puściłem. Niestety, to chyba nie powinno być wielkie zaskoczenie, miewał od dawna problemy ze zdrowiem. Obiło mi się o uszy, że nie tak dawno wylądował w szpitalu z powodu problemów z sercem.
-
paulek
- -#Lord of the flies

i ja byłem i bdb koncert to byl a Andrzej wydawał sie by c w db kondycjiCiężko w to uwierzyć. Zwłaszcza, że we wrześniu widziałem TSA na żywo w Gliwicach...
Ważna postać rodzimego metalu, rocka, bluesa. Dobry gitarzysta, ciekawy człowiek z, mimo wszystko, swoim spojrzeniem na świat. Cenię sobie wczesne TSA i okres z Nalepą. Potem to TSA tylko na żywo, chociaż różnie bywało a Złe Psy to dla mnie takie trochę głupoty, jakaś próba udowodnienia wszystkim, że jestem potężny Nowak z gitarą z paroma sesyjnymi muzykami plus Kapłon, który też nie umiał dogadać się z Piekarczykiem i Machelem i Niekraszem.
- AncientMariner
- -#Clansman

Uwierzyc w to nie mogę cały czas bo jeszcze niedawno widziałem go na dwóch koncertach z TSA i miałem wrażenie ze był pełniejszy energii niż wcześniej
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
- Saimon1995
- -#Moderator

Andrzej Nowak zostanie pochowany na Cmentarzu Wojskowym na Powązkach. Pogrzeb - o charakterze państwowym - odbędzie się 28 stycznia o godz. 11. Uroczystość ma być transmitowana on-line.
Jacek Nowak o koncertówce Kata z Wrocka:
https://www.facebook.com/10000018336613 ... 413823284/
https://www.facebook.com/10000018336613 ... 413823284/
Live z Wrocławia Kat & Roman Kostrzewski.
Marcin Halerz składa to wszystko. A naprawde jest tego bardzo dużo. Kilka kamer, 4 godziny materiału.
Już niedługo.
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
Dziś pogrzeb p. Andrzeja Nowaka. Państwowy. Na Powązkach wojskowych.
Od 11 do 12:40 możliwość pożegnania dla postronnych fanów.
Od 13 uroczystości oficjalne.
Chyba nie uda mi się dotrzeć ...
Od 11 do 12:40 możliwość pożegnania dla postronnych fanów.
Od 13 uroczystości oficjalne.
Chyba nie uda mi się dotrzeć ...
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

- Metalophil
- -#Moonchild

Wychodzi reedycja/remaster "Alive!" i to z dwa razy dłuższą tracklistą (niż była na winylu i jako bonus do "Epidemica"). Super news!
Mnie ciągle się marzy - choć to nie Turbo oczywiście - porządna re-edycja "666" Kata. Najlepiej z singlem jako bonusem bo to, że nie ma tego na CD to jest granda i potwarz 
- Metalophil
- -#Moonchild

A na tej reedycji z oryginalną/pierwotną okładką (czyli z "katem", nie z czaszką) nie było tego?
Nie i do tego to było wydane w digipacku którego szczerze nienawidzęMetalophil pisze: ↑śr lut 02, 2022 3:24 pmA na tej reedycji z oryginalną/pierwotną okładką (czyli z "katem", nie z czaszką) nie było tego?
te wszystkie bonusy to od lat znane, bo były na wersji z 2009 (która o ile mnie pamięć nie myli wyszła tylko w boksie)Metalophil pisze: ↑śr lut 02, 2022 3:13 pm Wychodzi reedycja/remaster "Alive!" i to z dwa razy dłuższą tracklistą (niż była na winylu i jako bonus do "Epidemica"). Super news!
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Kochani!
W ostatnim czasie zrobiło się trochę zaległości związanych ze sklepem i wysyłkami. Pytacie też jak się ma sprawa nowej solowej płyty Romka. Niestety przeciwności z jakimi Romek obecnie się zmaga nie pozwalają mu na pilnowanie wszystkiego jak dawniej, a my dopiero ogarniamy te sfery zespołowej działalności, które dotąd spoczywały tylko na jego barkach.
Prosimy Was w związku z tym o cierpliwość i, o ile to możliwe, powstrzymanie się od wysyłania do nas i do Romka bezpośrednio zapytań o stan rzeczy. Wiemy, że niektórzy z Was czekają już długo na swoje zamówienia, inni zaczynają się irytować brakiem newsów o Lufcie, za który zapłacili gdy Romek ogłosił przedsprzedaż. Obiecujemy, że jak tylko sytuacja pozwoli, a my sami wszystko ogarniemy i będziemy dokładnie wiedzieć na czym stoimy, damy znać i zrobimy w tym wszystkim porządek. Minie chwila zanim się w tym połapiemy ale robimy co możemy.
Dziękujemy Wam za wyrozumiałość. To naprawdę ciężki czas…
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Niestety rzeczywistość czasem kopie w dupę. Trzeba trzymać kciuki za Romana.
https://www.facebook.com/21607943706513 ... 299788361/I stało się to, czego przez długi czas nie chcieliśmy dopuścić do świadomości, liczyliśmy, że sprawy potoczą się inaczej, a zamiast tej informacji przeczytacie informację o zbliżających się koncertach albo premierze płyty.
Niestety…
Z wielkim smutkiem i pogruchotanymi sercami informujemy, że dziś odszedł od nas Romek. Zasnął spokojnie, otoczony dobrą opieką i bliskimi. Już go nie boli.
Do zobaczenia w Piekle Przyjacielu!
Kurwa mać...
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM