Blaze Bayley
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Blaze Bayley
No jak chcesz to mogę na Wacken popatrzeć, bo i tak będę łaził po stoiskach. Kwestia dogadania się 
www.MetalSide.pl
Dotarło własnie do mnie info że 9 listopada Blaze wydaje album akustyczny we współpracy ze Zwijsenem i Anne Bakker. Album będzie się nazywał "December Wind". Jestem po pierwszym przesłuchaniu tego materiału i muszę przyznać że jestem zaskoczony in plus. O ile akustyczne koncerty Blaze'a jakoś bardzo mocno mnie nie rajcowały, tak ten materiał jest niezwykle przyjemny, zwłaszcza pod względem kompozycyjnym. Płyta to 8 kawałków + 5 bonusów z poprzednich lat.
TRACKLISTA
1. Eye Of The Storm (3:59)
2. Love Will Conquer All (3:20)
3. 2am (3:52)
4. Miracle On The Hudson (4:06)
5. December Wind (3:24)
6. We Fell From The Sky (4:14)
7. The Crimson Tide (5:13)
8. The Love Of Your Life (2:14)
9. Stealing Time (Bonustrack) (4:57)
10. Russian Holiday (Bonustrack) (4:19)
11. Soundtrack Of My Life (Bonustrack) (5:17)
12. One More Step (Bonustrack) (3:30)
13. Sign Of The Cross (Bonustrack) (10:02)
LINE-UP
Blaze Bayley - vocals
Thomas Zwijsen - classical acoustic guitar
Anne Bakker - violin
TRACKLISTA
1. Eye Of The Storm (3:59)
2. Love Will Conquer All (3:20)
3. 2am (3:52)
4. Miracle On The Hudson (4:06)
5. December Wind (3:24)
6. We Fell From The Sky (4:14)
7. The Crimson Tide (5:13)
8. The Love Of Your Life (2:14)
9. Stealing Time (Bonustrack) (4:57)
10. Russian Holiday (Bonustrack) (4:19)
11. Soundtrack Of My Life (Bonustrack) (5:17)
12. One More Step (Bonustrack) (3:30)
13. Sign Of The Cross (Bonustrack) (10:02)
LINE-UP
Blaze Bayley - vocals
Thomas Zwijsen - classical acoustic guitar
Anne Bakker - violin
Czyli pewnie da się to kupić na koncertach u nad w kraju.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Tym bardziej szkoda, że u nas zagrają bez Ani
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
No oczywiście ze mną, jak to zwykle bywa przy takiej okazji 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Ja też będę 
Tymczasem płyta BB z Tomkiem Zwijsenem to pół godziny grania
01 - Eye of the Storm (00:03:58)
02 - Love Will Conquer All (00:03:20)
03 - 2AM (00:03:52)
04 - Miracle on the Hudson (00:04:06)
05 - December Wind (00:03:24)
06 - We Fell from the Sky (00:04:14)
07 - The Crimson Tide (00:05:13)
08 - The Love of Your Life (00:02:14)

Tymczasem płyta BB z Tomkiem Zwijsenem to pół godziny grania
01 - Eye of the Storm (00:03:58)
02 - Love Will Conquer All (00:03:20)
03 - 2AM (00:03:52)
04 - Miracle on the Hudson (00:04:06)
05 - December Wind (00:03:24)
06 - We Fell from the Sky (00:04:14)
07 - The Crimson Tide (00:05:13)
08 - The Love of Your Life (00:02:14)

Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
-
Deleted User 4783
Set będzie w większości z nowego albumu, ale bankowo wpadną kawałki z ery Maiden i z innych solowych albumów Blaze'a
Ja też będę - pociągi już ogarnięte i kupione.
Wiadomo ile płyta będzie kosztować na koncercie?
Wiadomo ile płyta będzie kosztować na koncercie?
- blackcocker
- -#Moderator

Płyta super, już trzeci raz leci
Niestety, miejscami ciężko mi Blaze'a słuchać, gdy nie "przykrywają" go gitary i perkusja. Utwory są fajne, pięknie zaaranżowane, szkoda tylko że tak mało Anny
Na krakowski koncert wybiorę się z wielką przyjemnością!
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Bardzo fajna płytka, super będzie się słuchało tych numerów na żywo 
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Dwa numery i dałem sobie spokój, nie dla mnie muza na akustyku.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Nie twierdzę, ze to zły album, ale nie mogę się przekonać do takiej muzyki. Na klasyku to max minutowe intro do wpierdolu mnie satysfakcjonuje
. A i to wolę na wzmacniaczu, tylko bez przesteru
.
-
Krokodyl_dg
- -#Prodigal son

Przed koncertem akustycznym ze Zwijsenem zadałem w grupce stojących pytanie, na które nikt nie odpowiedział. Jak Blaze czuje się grając w takich małych salach, dla niewielkiej ilości ludzi (akurat gig w Krakowie był prawie wyprzedany i publiczność super). Pomyślałem, że powiedziałby, że czuje się dumny grając dla swoich najwierniejszych fanów i każdy fan dla niego jest ważny, pewnie powiedziałby, że żyje swoim snem, bez nacisku ze strony labeli, jednocześnie zastanawiam się czy nie żałuje tego, że grał na Rock in Rio dla setek tysięcy fanów?
Chociaż nie miał często szczęścia do wytwórni płytowych i menedżerów to naprawdę zrobił parę genialnych albumów (Sillicon, 10th Dimension, koncertowy the Night that will not die). Gdyby jego nowe płyty dalej produkował Andy Sneap to mógłby wrócić do czołówki światowej, a tak... "dziaduje" dalej. Szkoda mi go, bo głos ma wspaniały, a artystą jest świetnym.
Chociaż nie miał często szczęścia do wytwórni płytowych i menedżerów to naprawdę zrobił parę genialnych albumów (Sillicon, 10th Dimension, koncertowy the Night that will not die). Gdyby jego nowe płyty dalej produkował Andy Sneap to mógłby wrócić do czołówki światowej, a tak... "dziaduje" dalej. Szkoda mi go, bo głos ma wspaniały, a artystą jest świetnym.
-
Deleted User 4783
powiem od siebie, że koncerty w Warszawie i Krakowie były jednymi z lepszych Blaze'a jakie widziałem, a było ich już 11, więc coś tam wiem. A to co było po gigu w Wawie to już historia, o której nie opowiem xD kto nie był, niech żałuje, bo kolejna okazja zobaczenia Blaze'a w Polsce to dopiero wrzesień 2019 jak wszystko pójdzie dobrze!
Miały być chyba jakieś festy...?
Eagle Spirit Tour nie zahaczy o nasz kraj? Ciekawe. Z drugiej strony rozsądne, bo jak widać zainteresowanie Blejzem można zaobserwować po małej przerwie od jego muzyki, a pół roku to za krótko na dobrą frekwencję.
Eagle Spirit Tour nie zahaczy o nasz kraj? Ciekawe. Z drugiej strony rozsądne, bo jak widać zainteresowanie Blejzem można zaobserwować po małej przerwie od jego muzyki, a pół roku to za krótko na dobrą frekwencję.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
co ma być na trasie Eagle Spirit Tour ?