The Book of Souls World Tour 2016/17 - daty

Wszystko na temat trasy koncertowej promującej najnowszą płytę.

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 1499

Re: The Book of Souls World Tour 2016/17 - daty

Post autor: Deleted User 1499 »

Daj znać jak będziesz coś wiedział :wink:
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

OKi
Awatar użytkownika
Madril
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Madril »

Bez specjalnych fartownych promocji, w lato loty do USA nie są tanie, samo NYC tanie też nie jest, więc koszt mały nie będzie.

Ja na pewno robię Brooklyn, może Mansfield, Toronto i Quebec też. W opcji wypas jakiś inne lipcowe daty, jeśli zdecydowałbym zostać miesiąc dłużej w USA po wakacjach w CA.
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Na chwilę obecną rozważam jednodniowe wypady do Newarku czy Chicago, roadtrip do Nebraski, Kansas i St. Louis oraz absolutnie obowiązkowy ostatni koncertach w ramach The Book of Souls World Tour na Brooklynie.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Odpuścili Zachodnią Kanadę, raczej już nie dodadzą występów na festiwalach - nawet nie ma jak, inna rzecz, iż wynajęli duże obiekty. Mogli dobrać większą kapelę niż Ghost...
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

W USA Ghost to obecnie naprawdę duża kapela, tam rynek jest znacznie inny od naszego. Oczywiście daleko im do popularności Megadeth, ale widzę, że zainteresowanie jest zaskakująco spore.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Oj chyba w Europie większe, w niektórych miejscach graja w dużych arenach.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Fani Ghosta w większości pochodzą z Ameryki. To tam jest najwięcej sold outów i to w tamten rynek ów kapela ewidentnie celuje jakoś od połowy 2015, teraz chyba bardziej, niż kiedykolwiek wcześniej. O ile Europa wciąż jest dość sceptyczna względem Ghosta (chociaż patrząc jakoś od czasów Infestissumam, zmieniło się bardzo wiele), to USA kupuje muzykę i image w całości. Na naszym kontynencie są po prostu nieco inne tradycje, a Amerykanie zawsze lubili melodie. Akurat tymi Ghost nie gardzi.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Życzę Ghostom sukcesu w US!
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Z ich polityką, granie na halach pokroju naszej Atlas Areny to już chyba kwestia maksymalnie 5 lat. Oczywiście przy założeniu, że dalej będą się promować tak, jak to robią dzisiaj.
W sumie ciekawe. Musieli naprawdę przypaść Ironom do gustu, to już kolejny raz, kiedy robią u nich za support.

RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

https://tickets.pl/avia/m/search/result ... 7f291ae386

Przeloty, cena nie jest niska - w obie strony...
Awatar użytkownika
Madril
-#Moonchild
-#Moonchild

Na chwilę obecną skończyło się u mnie na dwóch ostatnich gigach trasy, reszta logistycznie niestety odpadła.
Awatar użytkownika
wydra77
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wydra77 »

Madril pisze:Na chwilę obecną skończyło się u mnie na dwóch ostatnich gigach trasy, reszta logistycznie niestety odpadła.
Ja mam tak samo :)
Tylko GA PIT na Mansfield niedostępne jakoś
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: zgo »

Że tak spytam bo jestem ciekawy, jak z cenami biletów na koncert na USA?
Awatar użytkownika
Madril
-#Moonchild
-#Moonchild

wydra --> Ja dość szybko trafiłem, za jakimś 10 razem, na Brooklyn mi dłużej zeszło. :P

zgo --> Nie wiem jak reszta, ale Mansfield $118 (sam bilet niby $99) z opłatami dodatkowymi, a Brooklyn $145 ($125).

Gdzieś widziałem ludzi zastanawiających się jak dokładają drugi gig w USA w kontekście wyprzedania Brooklynu w piątek, ale nie wiem czy to czyjeś życzeniowe myśli, czy rzeczywiście wchodzi to w grę.
Awatar użytkownika
wydra77
-#Moonchild
-#Moonchild

Madril pisze:wydra --> Ja dość szybko trafiłem, za jakimś 10 razem, na Brooklyn mi dłużej zeszło. :P

zgo --> Nie wiem jak reszta, ale Mansfield $118 (sam bilet niby $99) z opłatami dodatkowymi, a Brooklyn $145 ($125).

Gdzieś widziałem ludzi zastanawiających się jak dokładają drugi gig w USA w kontekście wyprzedania Brooklynu w piątek, ale nie wiem czy to czyjeś życzeniowe myśli, czy rzeczywiście wchodzi to w grę.
Ja Brooklyn ustrzelilem od razu a dopiero wieczorem siadłem. Tylko mi jakieś GA3 wyskoczyło. Ale podobno płyta jest jedna. Natomiast Mansfield wyprzedane dla FC bo PIT jest bardzo mały. Podobno tylko 400 osób pod scena, wiec w piątek jak ruszy sprzedaż tez będzie ciężko kupić. Jeśli chodzi o druga noc na Brooklynie to podobno hala jest zarezerwowana na dwie noce. Jak zostały ogłoszone daty trasy to przez chwile na Trooper VIP były dwie daty właśnie a potem druga usunięto szybko. Tak mówią ludzie przynajmniej
Awatar użytkownika
Madril
-#Moonchild
-#Moonchild

Jakby się ten drugi Brooklyn potwierdził, to by była super informacja. Małe pity w amfiteatrach są fajne, jeszcze żeby nie było problemu z FTTB i git. :P
Awatar użytkownika
wydra77
-#Moonchild
-#Moonchild

Nicko potwierdził w wywiadzie ze Maideni kończą aktywność na ten rok po amerykańskiej trasie. Tzn Brooklyński koncert/y będą ostatnimi w tym roku. Powiedział również ze amerykańska trasa rozpocznie się 3go czerwca a zakończy 22go lipca. Czyli chyba potwierdził ze zostanie dodany drugi koncert na Nowo Jorskim Brooklynie :)

https://www.youtube.com/watch?v=-cApAiCDpkE
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

No to wszystko wiadomo. Ciekawe, czy zdecydują się na wejście do studia nagrań?
Awatar użytkownika
wydra77
-#Moonchild
-#Moonchild

RALF pisze: pt sty 27, 2017 9:25 am No to wszystko wiadomo. Ciekawe, czy zdecydują się na wejście do studia nagrań?
Nie sadze. Nicko powiedział ze to będzie na tyle w tym roku. Już prędzej Steve nagra płytę ze swoimi lwami ;)
W przyszłym roku możemy się spodziewać trasy w stylu The best of a ewentualna płyta dopiero potem. Z reszta ja już to wcześniej powiedziałem ze bez sensu wydawać nowy materiał jedyne 2 lata po krążku który jest im wyszedł mega
ODPOWIEDZ