02-04/06/2022 - Mystic Festival - Gdańsk
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 02-04/06/2022 - Mystic Festival - Gdańsk
Z mniejszych heavy to bym wolał Visigoth. Albo Ram. Albo np. Wytch Hazel!
-
Deleted User 357
Wszystko bardzo fajne typy, ale raczej nie w targecie festu. Tak zupełnie poważnie mówiąc to obstawiam że z heavy pewnie będą tylko jakieś większe nazwy (ten Accept realny, koncert klubowy nie wyklucza imo potem runu festiwalowego)
Jak mogli wykopać takie obskurusa (bo nazwa to jednak mało znana rzekłbym nawet jak na wydawanie się w Century Media) jak Dead Lord - który dał jeden z NAJLEPSZYCH koncertów na festiwalu - to wszystko możliwe. 
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Nie ma opcji moim zdaniem. Mystic bookuje po kluczu kapel, które sa pod opieka dużych managementow i sporo rzeczy wpada "hurtem". Widać było po dwoch ostatnich edycjach praktycznie zerowa liczbę "niezależnych" bandow zza granicy. Także wszelkie Kodexy i Visigothy to nie ten adres. Przeciez nikt nie zakontraktował Raven Age bo sprzedali bilety
Ok. Nie wiedziałem tego. Dobrze się dokształcić. Dziwi mnie Visigoth bo to wydaje Metal Blade i logicznym wydawało mi się, że to może być w jakiejś większej agencji. Ale jak nie to szkoda.Bon Dzosef pisze: ↑pn cze 06, 2022 9:51 pmNie ma opcji moim zdaniem. Mystic bookuje po kluczu kapel, które sa pod opieka dużych managementow i sporo rzeczy wpada "hurtem". Widać było po dwoch ostatnich edycjach praktycznie zerowa liczbę "niezależnych" bandow zza granicy. Także wszelkie Kodexy i Visigothy to nie ten adres. Przeciez nikt nie zakontraktował Raven Age bo sprzedali bilety![]()
Widzę, że wspólne śpiewy z blackcockerem dobrze Ci się wbiły w grzybki, bo nawet na tym podsumowaniu śpiewałeś Turbo. I jeszcze wybierasz się na "Sodom" do Gdańska
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Ty się powinieneś cieszyć, że ja byłem w stanie trzy zdania tam złożyć XD
Broń Koziole jakieś Dream Theaterki.
Myślę, że dobrze by było własnie Grave Digger, może Satan (świetna ostatnia płyta!), Voivod czy OverKill również.
Myślę, że dobrze by było własnie Grave Digger, może Satan (świetna ostatnia płyta!), Voivod czy OverKill również.
-
Deleted User 357
Przecież już zostało ustalone że Zdan to kryptofan Turbo, zna większość tekstów
A zestaw zespołów był spoko. Jakby podobnie było w przyszłym to super. Ja poważnie rozważam wybranie się.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Wydawnictwo to jedno, bookingowanie to drugie + jeszcze sa rozni ludzie na usa i eu. Ja to mam teorie, że przy bookowaniu takich dużych zespołów niejako obligatoryjnie wciska się takie Raven Age czy inne tego typu dziwne zespoły. Ale to akurat nie bazuje na żadnej mojej wiedzy czy researchu bo aż tak gleboko nie wchodzilem i w sumie nie chcęZdan pisze: ↑pn cze 06, 2022 9:53 pmOk. Nie wiedziałem tego. Dobrze się dokształcić. Dziwi mnie Visigoth bo to wydaje Metal Blade i logicznym wydawało mi się, że to może być w jakiejś większej agencji. Ale jak nie to szkoda.Bon Dzosef pisze: ↑pn cze 06, 2022 9:51 pmNie ma opcji moim zdaniem. Mystic bookuje po kluczu kapel, które sa pod opieka dużych managementow i sporo rzeczy wpada "hurtem". Widać było po dwoch ostatnich edycjach praktycznie zerowa liczbę "niezależnych" bandow zza granicy. Także wszelkie Kodexy i Visigothy to nie ten adres. Przeciez nikt nie zakontraktował Raven Age bo sprzedali bilety![]()
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Myślę, że raczej nie zdecydują się na lipiec, bo trafiliby w wysoki sezon turystyczny, a tego raczej chcieliby uniknąć.
Byłoby świetnie.
Sporo festów odbywa się w wakacje, w Polsce też takie są. Problemem byłoby raczej to, że te największe z reguły mają pierwszeństwo bookowania dużych kapel i Mystic stara się wstrzelić w terminy dostępne wcześniej. Przy czym tak jest teraz - w Gdańsku było dużo obcokrajowców, impreza się udała i info poszło w świat, spodziewam się relatywnie szybkiego budowania marki. Za parę lat Stocznia może być już rozpoznawalna w środowisku i przegoni niejeden zagraniczny festiwal. Oczywiście nie Hellfest, czy Wacken, ale takie Copenhell? Według mnie absolutnie wykonalne. W tym roku mają mocarny skład, ale wcześniej nie było aż tak kolorowo. Dla osób z zagranicy (Niemcy, Szwecja, Norwegia, Litwa, Dania, Finlandia) Mystic to bardzo dobra opcja. Na pewno organizatorzy wynieśli sporo doświadczenia z minionej edycji i będą ten event ulepszali pod każdym możliwym kątem. Porównując tegoroczną odsłonę do tej z 2019, widać ogromny przeskok, jeśli chodzi o rozmach. A przecież już wtedy było bardzo przyzwoicie.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Byłem, zgadzam się.
Że raczej nie w lipcu to sądzę dlatego, że to jednak duża impreza masowa, a miejscówki noclegowe na wybrzeżu w miesiącach wakacyjnych są oblegane i nietanie, co może trochę odstraszyć festiwalowiczów, a orgowie do pewnego stopnia mogą to brać pod uwagę.
W przyszłym roku wiadomym jest że za granicą headlinerami będą zespoły które z Metalem mają mało wspólnego, ale z jakiegoś powodu urosły do rangi headów. Czyli w ciemno obstawiam VOLBEAT i Ghost. Jednocześnie nie wydaje mi się by w Polsce te zespoły miały już taką markę by być na szczycie plakatu. Trudny temat dla Mystica.
Manowar z Crushing Enemies of Metal Tour 2023' raczej za drodzy. To samo Running Wild z ich kosmicznymi stawkami. Iron Maiden z letnią trasą w 2023 raczej wolałoby zrobić u nas halówkę.
Jak mam obstawiać swoją trójkę headów to chyba strzelałbym tak : Megadeth | Helloween | Amon Amarth .
Manowar z Crushing Enemies of Metal Tour 2023' raczej za drodzy. To samo Running Wild z ich kosmicznymi stawkami. Iron Maiden z letnią trasą w 2023 raczej wolałoby zrobić u nas halówkę.
Jak mam obstawiać swoją trójkę headów to chyba strzelałbym tak : Megadeth | Helloween | Amon Amarth .
www.last.fm/user/darkfuneral18
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Nie no nie wierze w volbeat, w Polsce prawie nikt ich nie słucha.
Moim zdaniem Ghost jak najbardziej ma już taki status, skoro solidnie zapełnił spodek, podbił jeszcze popularność i długo nie gral w PL.
Moim zdaniem Ghost jak najbardziej ma już taki status, skoro solidnie zapełnił spodek, podbił jeszcze popularność i długo nie gral w PL.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Byłby to wielce zacny zestaw headów. Co więcej, uważam, że przynajmniej 2 z tych 3 zagrają.
Dla mnie Megadeth to absolutny pewniak. Amon Amarth to samo, tej Jesieni robią trasę z Machine Head więc oczywistym jest że będą cisneli festiwale w 2023. Helloween analogicznie, w przyszłym roku festiwale latem, ale pytanie czy to jest zespół na rangę headlinera w Polsce ? U nas zwykle grają najmniejszy koncert na trasie.
Czyli skończy się pewnie Megadeth / Amon Amarth i tak jak pisał Bon Dzosef - GHOST-em który dla mnie jest rakiem muzyki metalowej.
Czyli skończy się pewnie Megadeth / Amon Amarth i tak jak pisał Bon Dzosef - GHOST-em który dla mnie jest rakiem muzyki metalowej.
www.last.fm/user/darkfuneral18
Mercyful Fate i Opeth to też raczej średnie nazwy na headlinerów największej sceny, prawda jest taka, że one wleciały trochę z przymusu, bo w 2020 obok Judasów miała być przecież Gojira.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller