Saxon
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Saxon
Jakby zebrało się auto fanów z Wawy, to mogę jechać na Berlin!
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Rozmawialiśmy o Tobie podczas tego fatalnego fragmentu seta
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Rok 2001 ... Czy fani SAXON odświeżyli sobie KILLING GROUND przed wysłaniem list w tutejszych wyborach ? Przecież ta płyta to czyste złoto, a pozostaje nieco nieznana, niedoceniona ...
Tytułowy
Court of Crimson King
Dragons Lair
Deeds of Glory
Rock is Our Life
to moi faworyci.
Jestem pewien, że inna byłaby dziś popularność Biffa i spółki, gdyby nie choroba syna wokalisty, wskutek której nie doszło do wizyty zespołu na Metalmanii AD 2002. Wprawdzie rok później dotarli - ale dostali wtedy koło godzinki grania. A w 2002 mieli być co-headlinerem. I to miał być pierwszy koncert w Polsce od 1986 r.
Tytułowy
Court of Crimson King
Dragons Lair
Deeds of Glory
Rock is Our Life
to moi faworyci.
Jestem pewien, że inna byłaby dziś popularność Biffa i spółki, gdyby nie choroba syna wokalisty, wskutek której nie doszło do wizyty zespołu na Metalmanii AD 2002. Wprawdzie rok później dotarli - ale dostali wtedy koło godzinki grania. A w 2002 mieli być co-headlinerem. I to miał być pierwszy koncert w Polsce od 1986 r.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Nie musiałem, u mnie wylądowała na czwórce. Akurat lubię ją mniej niż pozostałe płyty Saxon z tego okresu, ale DOG to dla mnie ścisły top ich utworów.
Ciekawe, i tak nie załapałbym się ten koncert ale warto czasem pogdybać.
Ciekawe, i tak nie załapałbym się ten koncert ale warto czasem pogdybać.
No mi ten album wyrasta baaardzo. Kocham Shadows on the Wall, Deeds of Glory, Coming Home, tytułowy. Baaardzo podoba mi się brzmienie tej płyty. Stawiam ponad Lionheart, który jest dla mnie albumem zbyt agresywnym. Szanuję, ale niekoniecznie moje klimaty.
Drugi "solowy" koncert SAXON - przełożony z trasy Carpe Diem - (miał być parę dni po warszawskim, jeśli dobrze pamiętam) ma ciekawszy set
https://www.setlist.fm/setlist/saxon/20 ... b30d5.html
Ale czekamy na JESIEŃ!!
https://www.setlist.fm/setlist/saxon/20 ... b30d5.html
Ale czekamy na JESIEŃ!!
Nowości + kotlety to chyba standardowy sposób promocji nowej płyty.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
-
Deleted User 8263
No ale sa zespoly, które kotletow mają w secie mniej niż 15. W 16 to chociaz Killing Ground wykopali.
Odnoszę to do Maiden np, ktore na trasie albumowej potrafi wykopać Children itd.
Saxon to chyba po Kreatorze najgorszy zespol jeśli chodzi o sety
Na trasie Battering Ram też wyglądało to bardzo dobrze, na wyspiarskim legu Carpe Diem również (Thin Red Line, Metalhead, I've Got to Rock, 7 nowych)
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Tymczasem udało mi się odnaleźć w odmętach starych dysków bootleg z legendarnego już koncertu ze Stodoły z 2004 - tak akurat na 20 lecie w sam raz
https://www.mediafire.com/file/ffxi873z ... 4.zip/file
https://www.mediafire.com/file/ffxi873z ... 4.zip/file
Forum internetowe to poważna sprawa.
- johnny_o
Wielkie dzięki za wrzutę, mega! Od razu trafiło do archiwum i właśnie odpaliłem. Niestety nie załapałem się na ten koncert - pamiętam jak pierwszy raz zobaczyłem setlistę to zdębiałem i zawsze chciałem odsłuchać.
Nie ma gorszego zespołu od Kreatora jeśli chodzi o sety. 4 nowe, Enemy Of God tytułowy , Violent Revolution tytułowy, Hordes Of Chaos tytułowy, Betrayer, People Of The Lie, Satan Is Real, Phobia, Pleasure to Kill, Extreme Aggression, Flag Of Hate i tak do ujebania od lat !
www.last.fm/user/darkfuneral18
Sorry, że tylko w takim słabym mp3, lata temu dostałem tego boota od człowieka z forum Saxon, które już oczywiście od wieków nie istnieje, po czym zgrałem sobie go właśnie do tych mptrójek, a tych audio CD już nie ma opcji żebym odnalazł
Forum internetowe to poważna sprawa.
- johnny_o
Spoko, dobre i to, choć jeśli jednak kiedyś znajdziesz CD...
Jakość nawet przyzwoita i daje radę jako pamiątka po historycznym występie. Rozwaliło mnie to "-Idę się odlać. -Dobra." na początku Searching For Atlantis, ile bym dał żeby usłyszeć ten numer na żywo!
U mnie podobnie, z tym że w odniesieniu do koncertu w 2007 - mam grafy na bilecie i Inner Sanctum, no i kotlety miałem utłuczone z Greatest Hits Live!. Wcześniej były między innymi Meta i Maiden w Chorzowie i halowe R.E.M. i Deep Purple, ale jeśli chodzi o klub to Saxon był pierwszy. 17 lat...
U mnie podobnie, z tym że w odniesieniu do koncertu w 2007 - mam grafy na bilecie i Inner Sanctum, no i kotlety miałem utłuczone z Greatest Hits Live!. Wcześniej były między innymi Meta i Maiden w Chorzowie i halowe R.E.M. i Deep Purple, ale jeśli chodzi o klub to Saxon był pierwszy. 17 lat...
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

Odbiegając od tematu muzyki, przeczytajcie sami: https://www.bbc.com/news/uk-england-sou ... e-68797713
Nie rozumiem, co też się z ludźmi dzieje, może to skutek wieloletniego zażywania narkotyków, jakieś zmiany w mózgu? Chłopakom z Saxon musi być głupio, przecież to był filar tej grupy. Szkoda słów...
Nie rozumiem, co też się z ludźmi dzieje, może to skutek wieloletniego zażywania narkotyków, jakieś zmiany w mózgu? Chłopakom z Saxon musi być głupio, przecież to był filar tej grupy. Szkoda słów...