The Book of Souls: Live Chapter
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Saimon1995
- -#Moderator

Re: The Book of Souls: Live Chapter
Zwykła wersja 2CD nabyta. Czas na odsłuch. 
Czy jest możliwość ściągnięcia koncertu w wersji wideo, tego co był na YouTube?
-
Deleted User 4783
jako że dziś można już nabyć BOSLCH dołączam się do pytania: jak to jest z tym pobraniem video? Ktoś ściągał?
Dobra, z mojej strony.
Produkcja na duży plus. O ile TBOS produkcyjnie wypada słabo o tyle koncertówka brzmi dobrze. Na plus dla mnie sekcja i gitary. Na minus niestety Bruce Widząc na żywo jak śpiewa, z ust jeszcze mocno odczytać poszczególne słowa o tyle słysząc tylko dźwięk to jest jedne wielkie wycie. Szczególnie to słychać w Children of the damned ( tutaj śpiewa z jakąś kluchą w gardle???), Red and Black ( już na albumie to byłaś jakaś masakra wokalna), The Great unkown.
Ot takie 7 na 10. Fajnie posłuchać nowych utworów IESF ( chociaż tutaj też Bruce dziwnie śpiewa słowo "edge"), TBOS ( super brzmi pierwsza część ). Pozostały ograne hity jak Trooper, FOTD, Number of the beast, Blood brothers, Wasted years, Powerslave, Wrathchild, Iron Maiden znamy z wcześniejszych koncertówek i w sumie nie wiem czy wypadają lepiej lub gorzej.
W warszawskim MM płaciłem 99 pln
Produkcja na duży plus. O ile TBOS produkcyjnie wypada słabo o tyle koncertówka brzmi dobrze. Na plus dla mnie sekcja i gitary. Na minus niestety Bruce Widząc na żywo jak śpiewa, z ust jeszcze mocno odczytać poszczególne słowa o tyle słysząc tylko dźwięk to jest jedne wielkie wycie. Szczególnie to słychać w Children of the damned ( tutaj śpiewa z jakąś kluchą w gardle???), Red and Black ( już na albumie to byłaś jakaś masakra wokalna), The Great unkown.
Ot takie 7 na 10. Fajnie posłuchać nowych utworów IESF ( chociaż tutaj też Bruce dziwnie śpiewa słowo "edge"), TBOS ( super brzmi pierwsza część ). Pozostały ograne hity jak Trooper, FOTD, Number of the beast, Blood brothers, Wasted years, Powerslave, Wrathchild, Iron Maiden znamy z wcześniejszych koncertówek i w sumie nie wiem czy wypadają lepiej lub gorzej.
W warszawskim MM płaciłem 99 pln
w dzień premiery Accept w MM mówili, że tylko w niemieckim jest dostępne, a u nich w systemie nic takiego nie maFaithNoMore pisze: ↑czw lis 16, 2017 10:34 pmDlatego praktycznie za każdym razem przed przyjazdem, muszę do nich dzwonić i się upewniać czy dany album jest już na półkach. Niestety, ostatnimi czasy częściej się zawodzę...
co było dziwne bo jak przyjechałem do sklepu to mieli kilka sztuk, także bym się nie sugerował tym co Ci powiedzą xD
super że jest Wrathchild na tej koncertówce
otrzymał nowe życie ten kawałek po bardzo długiej absencji na ich koncertach i płytach z nich
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
Jeżeli chodzi o download wideo do tego wydawnictwa to znalazłem tylko to:
https://itunes.apple.com/us/movie/the-b ... 1305524454
tylko, że to jest tylko do kupienia. Z zapowiedzi wynikało, że ma to być darmowe, no chyba, że ja coś źle zrozumiałem.
I w dodatku to jest w ITunes amerykańskim, i za bardzo u nas tego się nawet nie da ściągnąć.
https://itunes.apple.com/us/movie/the-b ... 1305524454
tylko, że to jest tylko do kupienia. Z zapowiedzi wynikało, że ma to być darmowe, no chyba, że ja coś źle zrozumiałem.
I w dodatku to jest w ITunes amerykańskim, i za bardzo u nas tego się nawet nie da ściągnąć.
Słuchałem na spokojnie wersji 2CD Deluxe i ... jestem jak najbardziej pozytywnie zaskoczony. Moim zdaniem to brzmi lepiej i czytelniej niż cokolwiek, co Shirley produkował. W kocu perkusja nie dudni, bas jest odpowiednio wyprofilowany no i świetnie gitary rozłożone po kanałach, słychać wspaniale wszystko. Samo wykonanie - moim zdaniem bardzo dobre. Muzycznie - perfekcja, Bruce prawie zawsze w formie, owszem - wycieli konferansjerkę, niemniej - interakcja z widownią jest. Kilka kompozycji (Trooper, Wrathchild, Wasted Years, Powerslave, FOTD) to absolutny top zarejestrowanych przez zespół wykonów w całej karierze. Kompozycje z TBOS na żywo wypadają znacznie lepiej niż w wersjach studyjnych. Uważam, iż kolejny album studyjny powinien zostać wyprodukowany przez ten sam tandem Newton/Harris - brzmiałby lepiej niż dzieła Shirleya. Werdykt: 8,5/10
W końcu słychać 3 gitary w nowych utworach. Oni tego Shirleya powinni wyrzucić na zbity pysk.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Dokładnie, pomyślałem to samo 
-
Deleted User 4783
Shirley w Maiden to dla mnie zagadka... przecież płyty Bonamassy to mistrzostwo świata brzmieniowo. A tu...
-
Deleted User 1499
Ale z TFF było to samo, studyjna kasza a en vivo już zupełnie inaczej i tego nie czaje bo przecie oby dwie Shirleya.
Na stronie Smyka 2CD -51,99zl a Deluxe -85,99.
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Metallica 19.05 ; Garbage 30.05(?) ;Savatage + 11.08
na smyk.pl, napisał przecież kolega wyżej
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
- Mercenary155
- -#Invader

Kupiłem deluxe edition i nigdzie nie mam kodu do pobrania koncertu. Miał ktoś taki problrm ?
-
UptheIronsWro
- -#Trooper

Bardzo ciekawy jest brak Shirleya za konsoletą. Fakt godny odnotowania.
Prawdopodobnie TYLKO przy 3LP winylowym.Mercenary155 pisze: ↑wt lis 21, 2017 9:13 pm Kupiłem deluxe edition i nigdzie nie mam kodu do pobrania koncertu. Miał ktoś taki problrm ?
-
paulek
- -#Lord of the flies

Fajna ta edycja dla Walmart 
Wystarczy mi Deluxe