Zespoły, których nie lubiliście aż tu nagle...

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Zespoły, których nie lubiliście aż tu nagle...

Post autor: slayer »

taki świateczny temat ;]

Sa kapele, ktore ciezko zrozumiec, na ktore potrzeba czasu , 'paru podejsc' , mieliscie tak, ze cos co z gory przekresiliscie po jakims czasie okazalo sie jedna z waszych ulubionych?

Ja na pewno moge wymienic tu Satyricon od Rebel E. , nie kapowalem za bardzo o co im chodzi, bo jakims czasie - powrocie , zalapalem i jak juz gdzies tu wspominalem chyba obecnie najbardziej ta wlasnie ere Satyra cenie sobie najbardziej.

Z innych rzeczy, Fields of the Nephilim czy Velvet Underground, ktore teraz naprawde uwielbiam :)
Jazz is not dead, it just smells funny.
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Re: Zespoły, których nie lubiliście aż tu nagle...

Post autor: Szajba »

Dream Theater. podchodizłem do nich 3 czy 4 razy zanim weszli. ale jak już wszeli to bez popity ;) podobnie było z Megadethem. Exodus też ciężko wchodził za pierwszym razem :] generalnie to prawie każdy z moich ulubionych obecnie zespołów "ciężko" wchodził ;)
już nie mam tu najwięcej postów :roll: :evil:
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

U mnie tak było z Vaderem i Behemothem. Nie mogłem się przekonać do ich muzyki. Wydawała mi się za ciężka, zbyt gęsta. Nie wiem jak i nie wiem kiedy spodobały mi się te ryki i blasty :)
Awatar użytkownika
vyrus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: vyrus »

Behemoth i Vaderi to dokładnie z tych samych powodów. Również Jimi Hendrix i Slayer. Może by wymieniać również zespoły, które chwyciły od razu, coś jak takie olśnienie ?
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
Awatar użytkownika
Thor
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Thor »

U mnie w ogóle black/death ciężko wchodził ;-) Z metallicą też się droczyłem.
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Nomad »

nie miałem tak nigdy, za to było dużo takich które lubiłem i przestałem lubić ,a może inaczej przestałem słuchać
herki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: herki »

Venom nie lubiłem dopóki ich pierwszy raz nie usłyszałem.

Swoją drogą, że Ty Slej taki temat założysz to nie podejrzewałem :mrgreen: Z założenia takie tematy są dupne, chociaż oczywiście zaraz ktoś napisze "e ty herki nie masz fiuta, przecież może z tego być fajna dyskusja". No i może być, ale w 90% przypadków tematy tego typu są dupne. Przypomniał mi się od razu taki morderczy temat z forum Room 213 "Zespoły, których nie znacie, a wypada znać" czy jakoś tak, ale wiadomo o co chodzi :D
Ostatnio zmieniony sob gru 22, 2007 5:05 pm przez herki, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Ironkostek
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Ironkostek »

Jako, że szczególnym nabożeństwem black metalu nie darzę to nie było łatwo z jedyną kapelą z tego nurtu, którą obecnie naprawdę lubię - mianowicie Dimmu Borgir.

Z Toolem też lekko nie było.

Z kolei pół metalowego światka spuszcza się nad Mastodon. Ja podchodziłem kilka razy, ale jak na razie ta nuta wydaje mi się maksymalnie chaotyczna i nie trafia do mnie. Jestem raczej muzycznym konserwatystą i taka kakofonia dźwieków nie bardzo mi leży.
Awatar użytkownika
Ironkostek
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Ironkostek »

herki pisze:Venom nie lubiłem dopóki ich pierwszy raz nie usłyszałem.

Swoją drogą, że Ty Slej taki temat założysz to nie podejrzewałem :mrgreen: Z założenia takie tematy są dupne, chociaż oczywiście zaraz ktoś napisze "e ty herki nie masz fiuta, przecież może z tego być fajna dyskusja". No i może być, ale w 90% przypadków tematy tego typu są dupne. Przypomniał mi się od razu taki morderczy temat z forum Room 213 "Zespoły, których nie znacie, a wypada znać" czy jakoś tak, ale wiadomo o co chodzi :D
Czyżby miały na to wpływ filmy edukacyjne z lekcji religii? pamiętam jak nas w podstawówce straszyli satanistami :laugh Venom w tych filmikach zawsze gościł :D
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: syzygy »

Deftones. Ostatnio mnie wzięło na nich i faktycznie coś większego to jest. Choć White Pony jeszcze do mnie nie trafia, tak jak powinien chyba... Around The Fur poznałem i bardzo polubiłem. No i "Deftones" i SNW znałem wcześniej i od razu lubiłem, choć teraz słucha mi się ich lepiej jakoś

Manson. Znaczy zawsze lubiłem Holy Wood. Ale myślałem kiedyś, że Antichrist Superstar to taka pierdoła, Mechanical Animals też. A teraz... Szczególnie AS pokochałem.
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

Ale Slayer i Maideni też. Też mam za sobą projekcję takiego filmu
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Matek »

u mnie to na odwrót zazwyczaj :B

ale deftones mi sie nei podobali przez peirwsze pare kawałków które słyszałem ;) ale częśćiej mam że traktuje obojętnie aż tu nagle... coldplay, tori, myslovitz. a, zeppelinów nie lubiłem pare dobrych lat :]

w ogóle to dobry temat dla Norki. ona często nie lubi 'bo tak' a potem się wypiera ;)
syzygy pisze:Choć White Pony jeszcze do mnie nie trafia, tak jak powinien chyba...
nie dorosłeś jeszcze do tego :P

zapomniałem o czymś bardzo istotnym. numetalu i grunge'u nie lubiłem kiedyś conajmniej tak bardoz jak Nomad :lol:
herki
-#Clansman
-#Clansman

Ironkostek pisze:
herki pisze:Venom nie lubiłem dopóki ich pierwszy raz nie usłyszałem.

Czyżby miały na to wpływ filmy edukacyjne z lekcji religii? pamiętam jak nas w podstawówce straszyli satanistami :laugh Venom w tych filmikach zawsze gościł :D
Nie miałem niestety takich projekcji, ale pozostaje tylko się cieszyć, że już w podstawówce każde dziecko ma szansę słuchać Venom.
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Nomad »

Matek pisze:

zapomniałem o czymś bardzo istotnym. grunge'u nie lubiłem kiedyś conajmniej tak bardoz jak Nomad :lol:
no ale potem poszedłeś na studia

znam takich co bardziej ode mnie nie lubi ,mi już się znudziło zajmowanie muzyką ,która mi się nie podoba, wolę przeznaczyć czas na zajęcie się czymś co lubię

w sumie to temat odwrotny byłby dużo ciekawszy
Ostatnio zmieniony sob gru 22, 2007 5:52 pm przez Nomad, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: slayer »

herki pisze: Swoją drogą, że Ty Slej taki temat założysz to nie podejrzewałem :mrgreen: Z założenia takie tematy są dupne
chcialem abys choc jeden dzien mial pod nckiem slayer fan , a nie faust :sad:
Jazz is not dead, it just smells funny.
herki
-#Clansman
-#Clansman

Nie, bo wszystkim się skojarzy z zespołem :/
Deleted User 2868

Post autor: Deleted User 2868 »

Ja nigdy nie mogłem sie przekonać do death/black metalu, zresztą dalej nie mogę.
Slayer też jak w podstawówce uslyszałem pare kawałków to mi się nie podobał a teraz jak najbardziej lubię ;-)
Dream Theater - nie podobał mi się Images and Words na początku ale z czasem również weszło ;-)
A właśnie, co do Pink Floyd i podobnych zespołów jakoś nie bardzo mogę się przekonać. Są pewne kawałki które mi się podobają ale tak ogólnie to Pink Floyd mnie nie kręci :/
herki
-#Clansman
-#Clansman

Kronos pisze:A właśnie, co do Pink Floyd i podobnych zespołów jakoś nie bardzo mogę się przekonać. Są pewne kawałki które mi się podobają ale tak ogólnie to Pink Floyd mnie nie kręci :/
Boś pozer i lubisz Megadeth xd
Deleted User 2868

Post autor: Deleted User 2868 »

Musiałbym dać Pink Floyd więcej czasu ale średnio mi się chce, kiedyś na pewno :]
herki
-#Clansman
-#Clansman

To przestań słuchać Megadeth :mrgreen:
ODPOWIEDZ