piosenki, do których nie możecie się przekonać
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Bartek777
- -#Prodigal son

Re: piosenki, do których nie możecie się przekonać
Poison, zgadzam sie z Toba, On wymienił najbardziej rozbudowane [jak dla mnie] piosenki Iron Maiden.....i jedne z najlepszych~! :rocx :solo
Co do Afraid... to sie do tego nie moge jakos przekonać...poprostu zawsze odruchowo juz omijam tę piosenke. A Rime...hmm.....słyszałem wersje z Live After Death tylko....no i początek łady, ale potem to robi sie nudne...
Piwo dla Bartka
:beer
Piwo dla Bartka
- Bartek777
- -#Prodigal son

No tak, rozumiem Cie po części, bo jak ja pierwszy raz słyszałem Seventh Son Of A Seventh Son to w ogóle mi sie nie podobało, ale jak przysłuchasz się głębiej to wyczujesz rytm, i pokochasz te piosenki, tego Ci życzę

Dzieki, dla Ciebie tez piwo :beerSiódmySyn pisze:Piwo dla Bartka:beer
A ja nie lubię ani Afraid.. bo mnie ta piosenka doprowadza do białej gorączki a SSOASS jest kiczowatyBartek..\m/(^^)\m/ pisze:No tak, rozumiem Cie po części, bo jak ja pierwszy raz słyszałem Seventh Son Of A Seventh Son to w ogóle mi sie nie podobało, ale jak przysłuchasz się głębiej to wyczujesz rytm, i pokochasz te piosenki, tego Ci życzę
Dzieki, dla Ciebie tez piwo :beerSiódmySyn pisze:Piwo dla Bartka:beer
7th'a lubie
(patrzcie na nick
)
Ja sie nie moge jeszcze przekonać do Powerslave'a...niewiem czemu :/
Mam tez mieszane uczucia co do Como Estais Amigos...z jednej strony fajny utwor, a z drugiej szkoda ze to nie Bruce spiewa...
Ja sie nie moge jeszcze przekonać do Powerslave'a...niewiem czemu :/
Mam tez mieszane uczucia co do Como Estais Amigos...z jednej strony fajny utwor, a z drugiej szkoda ze to nie Bruce spiewa...
no to moja lista najbardziej nielubianych kawałków:
Gangland, Total Eclipse, Quest For Fire, Sun And Steel, Losfer Words, The Duellist, Hooks In You, The Assassin, Chains Of Misery, Fear Is The Key, The Angel And The Gambler, The Fallen Angel, Gates Of Tommorow, Age Of Innocence.
Gangland, Total Eclipse, Quest For Fire, Sun And Steel, Losfer Words, The Duellist, Hooks In You, The Assassin, Chains Of Misery, Fear Is The Key, The Angel And The Gambler, The Fallen Angel, Gates Of Tommorow, Age Of Innocence.
- Bartek777
- -#Prodigal son

<gleba>sobota pisze:no to moja lista najbardziej nielubianych kawałków:
Gangland, Total Eclipse, Quest For Fire, Sun And Steel, Losfer Words, The Duellist, Hooks In You, The Assassin, Chains Of Misery, Fear Is The Key, The Angel And The Gambler, The Fallen Angel, Gates Of Tommorow, Age Of Innocence.>
Gangland[arcydzieło Burra] Fear Is The Key[chyba najlepsza piosenka z Fear Of The dark] Total eclipse [<nastepna gleba>] The Fallen Angel[popisowy kawałek Bruca]
Nie wiem jak inni na tym forum, ale mi sie zrobiło <NIEDOBRZEEE>
Jeju... czytając posty z tego wątku naprawde można się przerazić.
Ale oczywiscie każdy ma swoje właśne zdanie i trzeba to uszanowac...Wszakże o gustach się nie dyskutuje.
BTW "Die With Your Boots On" jest dla mnie tym utorem którego nie mogłem przetrawić, odmieniło sie to jednak po trasie Give Me Ed...gdzie wypadł naprawde fajnie i dzisiaj jest jednym z moich ulubionych kawałków z POM. Co do reszty utwórów to chyba żaden nie wchodził mi tak ciezko jak ten powyższy ale niewatpliwie jest cała masa kawałków wypełniaczy typu Gates Of Tomorrow", czy dłużących się w nieskończoność jak The Angel And The Gambler" do których nie powracam zbyt często...
Seventh Son wersja umieszczona na BBC Archive z Donington 1988 jest piorunująca ! (IMO)
Ale oczywiscie każdy ma swoje właśne zdanie i trzeba to uszanowac...Wszakże o gustach się nie dyskutuje.
BTW "Die With Your Boots On" jest dla mnie tym utorem którego nie mogłem przetrawić, odmieniło sie to jednak po trasie Give Me Ed...gdzie wypadł naprawde fajnie i dzisiaj jest jednym z moich ulubionych kawałków z POM. Co do reszty utwórów to chyba żaden nie wchodził mi tak ciezko jak ten powyższy ale niewatpliwie jest cała masa kawałków wypełniaczy typu Gates Of Tomorrow", czy dłużących się w nieskończoność jak The Angel And The Gambler" do których nie powracam zbyt często...
Seventh Son wersja umieszczona na BBC Archive z Donington 1988 jest piorunująca ! (IMO)
Bartek szanuj zdanie innych.
Jak ktoś napisze ze nie lubi tych utworow ktore ja ubostwiam to spoko, i tak szanuje kolesia. Jak już było powtarzane w tym topicu wiele razy - o gustach się nie dyskutuje
Jak ktoś napisze ze nie lubi tych utworow ktore ja ubostwiam to spoko, i tak szanuje kolesia. Jak już było powtarzane w tym topicu wiele razy - o gustach się nie dyskutuje
- Bartek777
- -#Prodigal son

ok, przepraszam- to był tylko wyraz mojego szoku :beer
A Burr napisał jakieś inne kawałki poza tym? Co takiego widzisz w tej piosence, że podnosisz ją do rangi arcydzieła? Poza tym połowa formowiczów napisała że im sie Gangland nie podoba, więc chyba coś w tym jest...Bartek..\m/(^^)\m/ pisze:<gleba>
Gangland[arcydzieło Burra]
a ja uważam że najgorsza na FOTD... i co z tego?Bartek..\m/(^^)\m/ pisze:Fear Is The Key[chyba najlepsza piosenka z Fear Of The dark]
Oba kawałki nudne jak dla mnie (chociaż Total Eclipse nawet fajnie wyszło na Beast Over Hammersmith)Bartek..\m/(^^)\m/ pisze:Total eclipse [<nastepna gleba>] The Fallen Angel[popisowy kawałek Bruca]
A mi sie robi niedobrze jak Ciebie słysze.... Wyluzuj człowieku. Jak tu ktoś napisał, że nie lubi Rime Of The Ancient Mariner, Afraid To Shoot Strangers, Nomada i Pashendale, to nie mówiłem że mi jest niedobrze i że gość sie nie zna, bo chyba może mu sie coś nie podobać...Bartek..\m/(^^)\m/ pisze:Nie wiem jak inni na tym forum, ale mi sie zrobiło <NIEDOBRZEEE>
- Bartek777
- -#Prodigal son

Po pierwsze czytaj mój post wyżej: własnie przeprosilem kolegę, nie będe sie powtarzał. :rocxsobota pisze:A mi sie robi niedobrze jak Ciebie słysze.... Wyluzuj człowieku.
Tak? To po co siedzieć na forum o Iron Maiden, jesli nie lubi się piosenek tego zespołu?sobota pisze:Jak tu ktoś napisał, że nie lubi Rime Of The Ancient Mariner, Afraid To Shoot Strangers, Nomada i Pashendale, to nie mówiłem że mi jest niedobrze i że gość sie nie zna, bo chyba może mu sie coś nie podobać...
PS. To masz dobry słuch jak słyszysz mnie nawet
A po co oglądać telewizję, skoro połowa przogramów to kiczowate meksykańskie telenowele i beznadziejne reality-show?Bartek..\m/(^^)\m/ pisze:Tak? To po co siedzieć na forum o Iron Maiden, jesli nie lubi się piosenek tego zespołu?![]()
Najlepiej trwać w bezgranicznym uwielbieniu dla Maiden i mówić, że wszystko co nagrali jest super, niepowtarzalne i najlepsze na świecie.
mało śmieszneBartek..\m/(^^)\m/ pisze:PS. To masz dobry słuch jak słyszysz mnie nawet![]()
przez monitor
tak wymieniacie te kawałki i sie sprzeczacie i wymieniacie i dochodze do wniosku że wielu ludzi nie trawi kawałków któe są naprawde ciekawe i troche odświeżają styl Maiden (najlepszy przykład - Gangland) gdzie nie ma tylko galopującego basu na funkcjach z co drugiego kawałka Maiden i reszty elementów charakterystycznych dla IM. niektóre takie utwory są naprawde ciekawe i pokazuja że chłopaki lubią nie tylko galopować
ale widać cześć Sanktuarianów ma klapki na oczach ...
The World's My Oyster Soup Kitchen Floor Wax Museum
Taa Bartek, sobota ma racje. Wielu wymieniało ( w tym ja
) że nie lubi piosenek takich jak:Nomad Rime itp. Ja nie lubie Nomada bo jest strasznie nudny: to apokleptyczne Nłoooomaad przyprawia mnie o mdłości. Ale innym się napewno podoba. Powiem tak...znowu najeżdżasz na czyjeś gusta...a o takowych się nie rozmawia. Do tego chciałbym dodać że piosenek Maiden które mi się nie podobają będzie więcej ale zapewne mi wyleciały z głowy...Iron Maiden to nie jest doskonały zespół (bo takiego nie ma) który ma wszystkie piosenki fajne itp.
raczej na uszachmaciekmetal pisze:tak wymieniacie te kawałki i sie sprzeczacie i wymieniacie i dochodze do wniosku że wielu ludzi nie trawi kawałków któe są naprawde ciekawe i troche odświeżają styl Maiden (najlepszy przykład - Gangland) gdzie nie ma tylko galopującego basu na funkcjach z co drugiego kawałka Maiden i reszty elementów charakterystycznych dla IM. niektóre takie utwory są naprawde ciekawe i pokazuja że chłopaki lubią nie tylko galopowaćale widać cześć Sanktuarianów ma klapki na oczach ...
a co do tego tematu to zamknijcie go bo sie robi nudny, blagam...
- likipiki
- -#Lord of the flies

Co z tego, że te kawałki nie są typowe dla IM, skoro są słabe. Jak dla mnie Gangland to jest wielka porażka, jeden z wieeelu słabych kawałków IM. Rozumiem, że można przełamać koncwencję, ale róbmy to z klasąmaciekmetal pisze:tak wymieniacie te kawałki i sie sprzeczacie i wymieniacie i dochodze do wniosku że wielu ludzi nie trawi kawałków któe są naprawde ciekawe i troche odświeżają styl Maiden (najlepszy przykład - Gangland) gdzie nie ma tylko galopującego basu na funkcjach z co drugiego kawałka Maiden i reszty elementów charakterystycznych dla IM. niektóre takie utwory są naprawde ciekawe i pokazuja że chłopaki lubią nie tylko galopowaćale widać cześć Sanktuarianów ma klapki na oczach ...
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
Święta racja Świnek! Najlepszym takim przykładem przełamania konwencji jest Journeyman. Utwór ten odbiega od wszystkiego co stworzyli wcześniej Maideni i jest do tego naprawdę bardzo dobrą piosenką.świnka666 pisze:Co z tego, że te kawałki nie są typowe dla IM, skoro są słabe. Jak dla mnie Gangland to jest wielka porażka, jeden z wieeelu słabych kawałków IM. Rozumiem, że można przełamać koncwencję, ale róbmy to z klasąmaciekmetal pisze:tak wymieniacie te kawałki i sie sprzeczacie i wymieniacie i dochodze do wniosku że wielu ludzi nie trawi kawałków któe są naprawde ciekawe i troche odświeżają styl Maiden (najlepszy przykład - Gangland) gdzie nie ma tylko galopującego basu na funkcjach z co drugiego kawałka Maiden i reszty elementów charakterystycznych dla IM. niektóre takie utwory są naprawde ciekawe i pokazuja że chłopaki lubią nie tylko galopowaćale widać cześć Sanktuarianów ma klapki na oczach ...
- Bartek777
- -#Prodigal son

Dla mnie Gangland jest arcydziełem!!!świnka666 pisze:Co z tego, że te kawałki nie są typowe dla IM, skoro są słabe. Jak dla mnie Gangland to jest wielka porażka, jeden z wieeelu słabych kawałków IM. Rozumiem, że można przełamać koncwencję, ale róbmy to z klasąmaciekmetal pisze:tak wymieniacie te kawałki i sie sprzeczacie i wymieniacie i dochodze do wniosku że wielu ludzi nie trawi kawałków któe są naprawde ciekawe i troche odświeżają styl Maiden (najlepszy przykład - Gangland) gdzie nie ma tylko galopującego basu na funkcjach z co drugiego kawałka Maiden i reszty elementów charakterystycznych dla IM. niektóre takie utwory są naprawde ciekawe i pokazuja że chłopaki lubią nie tylko galopowaćale widać cześć Sanktuarianów ma klapki na oczach ...
to co powiesz o where eagles dare z nicko
to tez jest popis eot