Masterplan

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
zygfryd
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner
Masterplan

Post autor: zygfryd »

Był temat, nie ma tematu, można pogadać. Zespół Grapowa(g), Terrany(p), DiMeo(w), Eckerta(b) i Mackenrotta(k) (odszedł Jorn Lande i Kusch). Takie tam fajne granie, nic odkrywczego ;). Debiut podoba mi się w połowie, głównie tej pierwszej - świetne 3 pierwsze kawałki (ze wskazaniem na Kind hearted light), później solidne Heroes i Sail on. Aeronauticsa lidzie jak czytam to w ogóle prawie nie kupili, a moim zdaniem jest znacznie lepsza od jedynki. Wywaliłbym taką typową nędzę czyli Into the arena i Dark from the dying.
Lada chwila wychodzi w sprzedaż MKII, na sieci jest promosek, jakby byli chętni ;). Początkowo narzekałem, ale nie jest tragicznie. Jest calkiem dobry Warriors cry (mimo irytującej perkusji), popowe Keeps me burning (chyba najlepsyz póki co), całkiem tyowy, ale fajny Take me over, wyjątkowo badziewiarski Lost and gone i reszta tam jakaś. W sumie można raz na jakiś czas posłuchać, ale nie za często.
Słuchał ktoś?
iEvE
Administratorka
Administratorka

Re: Masterplan

Post autor: iEvE »

takie tam pitolenie :)
Kiedyś lubiłam bardziej, teraz mi sie aboslutnie przejadło, słucham nie za często, jak już to debiut, Aeronautics w ogóle mi nie wchodzi a tego MasterPlan'a bez Lande to widziałam teledysk na jutubie i bardzo takie to było dramatyczne. Ogólnie po koncercie przestałam za nimi przepadać. przekroczyli akceptowalną granice p2p2 jak dla mnie
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Szajba »

poslucham od biedy, ale mnie akurat Aeronautics sie podoba :)
już nie mam tu najwięcej postów :roll: :evil:
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

Z Jornem lubię bardzo,nowej płyty nie akceptuje.
Awatar użytkownika
zygfryd
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Akurat ten DiMeo ma głos bardzo podobny do Jorna, chyba, że przez coś innego nie akceptujesz.

Ja nie wiem co to się zrobiło z tym podniebiaństwem Landego, że jakieś wielkie odkrycie wokalne itp. A jak ma zaśpiewać na żywo Enlighten me to się dławi :laugh .
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

Akurat ten DiMeo ma głos bardzo podobny do Jorna, chyba, że przez coś innego nie akceptujesz.
Ja tam nie słyszę podobieństwa. Generalnie nie widzi mi się ta płyta.
zygfryd pisze:Ja nie wiem co to się zrobiło z tym podniebiaństwem Landego, że jakieś wielkie odkrycie wokalne itp
Może dlatego że tak samo dobrze śpiewa na płytach z p2p2,hard rockiem i progiem
DeaDe
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: DeaDe »

Wszystkie płyty są dla mnie ok. Ale nic powalającego :roll: . Rok temu się jeszcze podniecałem jak opętany.
Hallowed
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Hallowed »

Mnie się w sumie podoba i z Jornem i z DiMeo. Mam promówkę MK II i prezentuje się imo świetnie. Aha, fajnie, że Roland zmienił nieco styl gry (chodzi o partie solowe), bo w Helloween nieraz miałem dziwne uczucie, że zalatuje Malmsteene`m ;-)
Awatar użytkownika
Lucy
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Lucy »

zygfryd pisze:Jest calkiem dobry Warriors cry (mimo irytującej perkusji), popowe Keeps me burning (chyba najlepsyz póki co), całkiem tyowy, ale fajny Take me over
Mnie jeszcze wpadło w ucho Heart of Darkness. Ogólnie podoba mi się klimat całej płyty, nawet bardziej niż poszczególne utwory.

I co istotne, już się przekonałam do nowego składu, i w sensie muzycznym i że w ogóle udani kolesie. A wiadomo, jak atmosfera w zespole wpływa na wyniki.
herki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: herki »

Zobaczę se ich przed Saxonem, ale coś mi mówi że chyba mi sie nie spodobaja :>
Bliżej im do Helloween czy do Saxona? Bom nie słuchał nigdy.
Awatar użytkownika
zygfryd
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Saxona nie znam z muzyki to Ci nie powiem.
Z MKII bardzo zbliżyli się do Helloweena, ale w porównaniu z tym, co ostatnio H poczynia, to to jest znacznie lepsze. Ogólnie to mogę Ci powiedzieć, że debiut bardziej ciężki, Aeronautics melodyjny, MKII jakby połączenie.

Lucy->a mnie HoD kompletnie nie podszedł. Niby coś tam zapętlone, bardziej skomplikowane, ale w efekcie kręcenie się wokół jednego. Choć i tak bardziej nie podoba mis ię Call the gypsy.
Awatar użytkownika
Ironkostek
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Ironkostek »

Żelazny pisze:Z Jornem lubię bardzo,nowej płyty nie akceptuje.
Nowa płyta wymaga cierpliwości. Za pierwszymi kilkoma przesłuchaniami też doszedłem do wniosku (mylnego), że do płyt z Jornem się nie umywa.
Jednakże muzycznie na pewno nie odstaje od dwóch pierwszych. Do nowego wokalisty z czasem się przyzwyczaiłem i myśle, że nie jest taki zły.
Jorn za to nieco zawiódł mnie na Metalmanii. Za mało z The Duke, kurde :neutral:
Deadlock
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Deadlock »

eh.. coz mnei osobiscie masterplan nie kupil wole jakos Jorna solo... o dziwo . MKII jest ciutke inna bo przeciez nowy sklad . plyta jako calosc do zlych nie nalezy nawet broni sie sama choc czasami szuka podporki . Osobiscie debiut lubie najbardziej jesli juz mam wybierac . a gadanie ze to co HELLOWEEN teraz wyczynia itd.. to mnie doprowadza do jakiejs frustracji ... nie wiem moze Legacy was nie kupilo ale mnie tak . Swietny album mnie sie go slucha dobrze zawsze i wszedzie co prawda jednego kolosa bym wywawil i jeden kawalek zamienil na revolution ale tak czy owak super. Loeble pokazuje ze speed i feeling w helloween tez mozna polaczyc . zreszta co ja tu bede gadal to temat o masterplan ;p

a nowy wokalista jest wokalnie dosc tak nawet zblizony do Jorna
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: sajki »

ODPOWIEDZ