Fatum
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Fatum
Wiem że kiedyś był już temat tej kapeli ale myślę że warto do niego wrócić. Zespół sporo ostatnio koncertuje , będzie reedycja pierwszegop albumu pt: Mania Szybkości, a może nawet ukażą się od razu dwie reedycje pierwszego i drugiego(Demon). Mają zarąbisty nowy materiał, reprezentują naprawde bardzo wysoki poziom, grają tak jak się powinno grać prawdziwego Hard Rock'a. Można coś o płytach znaleźć między innymi tutaj: http://www.heavyharmonies.com/cgi-bin/b ... ndNum=3142
Polecam stronę oficjalną oraz fan klubową , są teledyski i mp3.
Pozdrawiam
chmielu
Polecam stronę oficjalną oraz fan klubową , są teledyski i mp3.
Pozdrawiam
chmielu
-
Deleted User 622
Re: Fatum
Znam , lubię i szanuję. Stawiam, ich na jednym poziomie z Turbo i TSA. Szkoda, ze Ostasiuk już dla nas nie zaśpiewa. Nowego wokalisty nie słyszałem, nowego materiału też. Czekam na reedycję płytek bo są poprostu świetne. Chętnie wybrałbym się na koncert gdyby grali w Lublinie. :solo
Słyszałam że zespół planuje koncerty w polsce, w tym roku byłam na trzech koncertach i jestem pod dużym wrażeniem. W otwocku przed Fatum grał zespół Vixen, widać było różnice klas, choć Vixen'i gral i całkiem fajnie.
Mają grać przed Fatum w Progresji 5 lutego.
666 the Number of the Beast
Tak to prawda, jest b. dobry, ten teledysk powstał dość dawno bo 2 lata temu, powinieneś usłyszeć jak on śpiewa teraz, zrobił spore postępy.metal pisze:![]()
![]()
Sciagnalem ich stronki wideo live "Bo Demon" z Proximy 2003 i wymiękłem. Jeśli to ich nowy wokalista to powiem jezdno... jest niesamowicie dobry... ciary mi po plecach biegają jak szalone.
chmielu.
-
metalowiec
- -#Charlotte

No nareszcie coś z rodzimego ryneczku ! Kiedyś jakiś pajac napisał w encyklopedii że, cytat: ...Fatum to Europe dla ubogich... Jak tylko to przeczytałem zacząłem grzebać i okazało się ze gość który tak napisał sam miał kapele i grał na dziabce (czyt. gitara) ale niestety nie szło mu to fajnie więc sie mścił na artystach którzy w latach 80 (pod koniec) zaczynali grać na światowym poziomie, a tak właśnie grał gitarowiec z Fatum a siły głosu wokaliście (ś.p. Krzysiek Ostasiuk) mógł pozazdrościć nie jeden frontmen zza oceanu. Doszły mnie słuchy że autor tego obraźliwego stwierdzenia udziela się w jakiejś muzycznej prasie ?! Kto go tam przyjął ?! Dla mnie Fatum to pierwsza polska kapela która miała okazje stać się jednym z lepszych zespołów w europie, a czemu tak się nie stało ? Kto to wie ,myślę że duży wpływ na to miało wszechobecne piracto fonograficzne którego było pełno w tamtym czasie. A na koniec, płyta Demon jest dla mnie najlepszą płytą wydaną w polsce w latach 90. czekam na reedycje. A jeszcze jedno na stronie fanklubu Fatum jest link do 1 i 2 płyty na allegro, pierwsza poszła(winyl) za 203 zł a druga za 150 zł !!!! która z polskich kapel tego okresu może się pochwalić takim wynikiem?
Give me Piece of Mind!!!
metalowiec - sprostowanie Demon poszedł za 152,50 pln
a Mania Szybkości za 202,50 pln. A co do piractwa to miało ono wpływ na to co się wydarzyło później i to nie mały, były też inne okoliczności ale to nie temat na forum.
Pozdrawiam
chmielu
a Mania Szybkości za 202,50 pln. A co do piractwa to miało ono wpływ na to co się wydarzyło później i to nie mały, były też inne okoliczności ale to nie temat na forum.
Pozdrawiam
chmielu
- Mati(Vixen)
- -#Charlotte

Wielkie dzieki za cieple slowasyla pisze:W otwocku przed Fatum grał zespół Vixen, widać było różnice klas, choć Vixen'i gral i całkiem fajnie.
Ja Fatum pierwszy raz na zywo mialam przyjemnosc uslyszec wlasnie w Otwocku. Bylam pod ogromnym wrazeniem i dopiero zdalam sobie sprawe jak duzo pracy jeszcze nas czeka zanim osiagniemy pulap zblizony do Fatum. Oni sa niesamowici!! :rocx Warsztat techniczy maja opracowany na 120%, wokal Lukasza to po prostu cos nieprawdopodobnego, sekcja chodzi jak w zegarku, nie mowiac juz o gitarze - to jest bajka. Oni sa po prostu perfekcyjni. Polecam ich wystepy kazdemu, naprawde
Wiec przy tej okazji zapraszam na najblizsza sobote (05.02) do Progresji
Mati, jesteście naprawde spoko!Mati(Vixen) pisze:Wielkie dzieki za cieple slowasyla pisze:W otwocku przed Fatum grał zespół Vixen, widać było różnice klas, choć Vixen'i gral i całkiem fajnie.
Mają grać przed Fatum w Progresji 5 lutego.![]()
Ja Fatum pierwszy raz na zywo mialam przyjemnosc uslyszec wlasnie w Otwocku. Bylam pod ogromnym wrazeniem i dopiero zdalam sobie sprawe jak duzo pracy jeszcze nas czeka zanim osiagniemy pulap zblizony do Fatum. Oni sa niesamowici!! :rocx Warsztat techniczy maja opracowany na 120%, wokal Lukasza to po prostu cos nieprawdopodobnego, sekcja chodzi jak w zegarku, nie mowiac juz o gitarze - to jest bajka. Oni sa po prostu perfekcyjni. Polecam ich wystepy kazdemu, naprawde![]()
Wiec przy tej okazji zapraszam na najblizsza sobote (05.02) do Progresji
Dajcie z siebie wszystko w Progresji. A co do Fatum to każdy z osobna jest wspaniałym muzykiem.
666 the Number of the Beast
W sobote przed Fatum grają kapele: Rhinoceros, Vixen, Votum. Będzie czadowo, niech ciągną tłumy dla każdego wystarczy miejsca. Jeżeli ktoś słyszał coś o tych kapelach to chętnie, podeślijcie coś.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Mati(Vixen)
- -#Charlotte

Ja najwiecej slyszalam o Vixen, bo w nim uczestniczechmielu pisze:W sobote przed Fatum grają kapele: Rhinoceros, Vixen, Votum. Będzie czadowo, niech ciągną tłumy dla każdego wystarczy miejsca. Jeżeli ktoś słyszał coś o tych kapelach to chętnie, podeślijcie coś.
Pozdrawiam
Pozdrawiam serdecznie!
- Mati(Vixen)
- -#Charlotte

Mati, jesteście naprawde spoko!
Dajcie z siebie wszystko w Progresji. A co do Fatum to każdy z osobna jest wspaniałym muzykiem.[/quote]
Wielkie dzieki! Postaramy sie
A co do Fatum to zgadzam sie z Toba w 100% :rocx
Pozdrawiam!
Dajcie z siebie wszystko w Progresji. A co do Fatum to każdy z osobna jest wspaniałym muzykiem.[/quote]
Wielkie dzieki! Postaramy sie
Pozdrawiam!
Bardzo bym chciał ale troche daleko, słyszałem że fanklub ma jakiś bootleg z koncertu na dvd, może sobie zamówie i w końcu będę miał jakieś pojęcie o kapeli. :solo
Running,scrambling,flying
Run, live to fly, fly to live, do or die...
Witaj killers ! prawda jest taka że fan klub ma bootleg z koncertu w klubie Nemo z 22.05.2004 ale jakość dzwieku jest dosyć kiepska, bootleg jest zarąbisty, wiesz taka pamiatka, ale jeżeli chcesz przekonać się jak zespół wypada na żywo to tylko koncert. Zobaczysz coś niesamowitego,polecam
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
metalowiec
- -#Charlotte

A ja będę na koncercie!!! Nareszcie zobacze Fatum na żywo! Posmaruje coś po koncercie, czy było ok czy do bani. :solo
Give me Piece of Mind!!!
- Łukasz Bąk
- -#Wrathchild

Z tego co czytałem to reedycja ma być ściśle limitowana. Czyli trzeba się będzie bardzo śpieszyć z zamówieniem?
Teraz słucham sobie E-77, bardzo fajny kawałek. Aż dziw bierze, że wcześniej tego nie słyszałem... heh
Teraz słucham sobie E-77, bardzo fajny kawałek. Aż dziw bierze, że wcześniej tego nie słyszałem... heh
Tak reedycja jest limitowana i radzę się spieszyć z zamawianiem. A co do E-77 to rzeczywiście ten kawałek jest niesamowity, lubię go słuchać jak jadę autem, jest to jeden z lepszych utworów na płycie. Wczoraj jak wiecie był koncert Fatum w Progresji i powiem krótko - zespół zagrał superowo !!! po tym koncercie stwierdzam że Fatum powinno koncertować w znacznie większych salach, ukłony dla kapeli za rozbrajający profesjonalizm i rzemiosło opanoawne do perfekcji, jeszcze raz brawo!!! Więcej można poczytać na stronie FC Fatum lub na oficjalnej. Tutaj możecie poczytać opinie ludzi o koncercie w sobote, jest to forum Progresji: http://www.progresja.com/forum/viewtopi ... &start=100 :gunsŁukasz Bąk pisze:Z tego co czytałem to reedycja ma być ściśle limitowana. Czyli trzeba się będzie bardzo śpieszyć z zamówieniem?
-
metalowiec
- -#Charlotte

Byłem na koncercie w sobote !!! Jestem po prostu rozmontowany psychicznie tym co zobaczyłem a progresji, po tym co widziałem odkładam wiosełko na stojak i wracam do zbierania znaczków. Fatum to kapela światowego poziomu, godna grać na jednej scenie z Iron Maiden , Van Halen , Rush ... po prostu, kurde szkoda gadać, sami musicie to zaobaczyć. Ja wiem jedno, reedycja jest moja, druga reedycja też jest moja i nowa płyta też jest moja. :solo
p.s. od dziś szczycę się mianem zarejestrowanego fan-klubowicza fc Fatum :rocx
p.s. od dziś szczycę się mianem zarejestrowanego fan-klubowicza fc Fatum :rocx
Give me Piece of Mind!!!