Wasted powinno zamykać koncerty na każdej trasie, do końca kariery Maiden.
Utwory ,które straciły/tracą w naszych oczach:(
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Utwory ,które straciły/tracą w naszych oczach:(
A
B
C
D
E
B
C
D
E
Zgoda, a już na pewno na ostatniej trasie. Jeden z najlepszych zamykaczy, jakie w ogóle słyszałem.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Nie ma takiego rangowania
Hmm... tak się zastanawiam czy jakiś numer IM stracił w moich uszach po latach... i chyba nic takiego nie znajduję. Co od dawna wielbię to wciąż wielbię. A to co mi nie pasiło to dalej nie posmakowało. Przez jakiś tam czas byłem "obrażony" na "Nomada", ale mi przeszło
www.MetalSide.pl
Ja myślę, że też Clansman. Teraz wersji studyjnej nie lubię. Na żywo wciąż jest dobrze, ale bez podjarki
I jeszcze Run to the Hills - kiedyś uwielbiałem ten numer.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Mi się zaczął nudzić po gdzieś 3 latach, od pierwszego przesłuchu. Już w Chorzowie w 2005 jak to słyszałem, to żałowałem, że zapełnia slot. Zwłaszcza, że tam można było jeszcze z 7-8 kawalków świetnych wrzucić. Dla mnie Run to the Hills nie pasuje do charakteru albumu. Cały album atakuje słuchacza dziką, młodzieńczą werwą i takie Run to the Hills, ze swoją piosenkowością psuje ten efekt. Dobra, rozumiem, potrzebowali hitu, no ale słuchacza to nie musi obchodzić. To jest dla mnie jeszcze bardziej odczuwalne niż CIPWM na 7th Sonie. Mam jakiś dziwny sentyment do tego kawałka (jedynie refren mi się nie podoba).
Clansman studyjnie jakoś nigdy mnie nie porwał, ale to wina brzmienia "VXI"
Koncertowo jest spoko.
www.MetalSide.pl
Jak wyżej, ale w worku faworytów live nigdy u mnie nie będzie.
Moi faworyci live Iron Maiden to
Powerslave
Revelations
Phantom of the Opera oraz ostatnio...
Stranger in the Strange Land
Te utwory Bruce śpiewa bardzo dobrze. Dwa pierwsze to jego kompozycje, a Strangera i Phantoma poprostu czuje. Nie podoba mi się to jak wykonuje obecnie te największe klasyki. Robi to na odwal się. W latach 80 taki Number, Trooper czy 23:58 to były rozpierdzielacze pierwszej klasy. Dziś to taki stadionowy rock się zrobił. Wiadomo usłyszane pierwszy czy drugi raz to rozwalały, a teraz to już taka nuda się robi.
Powerslave
Revelations
Phantom of the Opera oraz ostatnio...
Stranger in the Strange Land
Te utwory Bruce śpiewa bardzo dobrze. Dwa pierwsze to jego kompozycje, a Strangera i Phantoma poprostu czuje. Nie podoba mi się to jak wykonuje obecnie te największe klasyki. Robi to na odwal się. W latach 80 taki Number, Trooper czy 23:58 to były rozpierdzielacze pierwszej klasy. Dziś to taki stadionowy rock się zrobił. Wiadomo usłyszane pierwszy czy drugi raz to rozwalały, a teraz to już taka nuda się robi.
6 utworów z 8 na SiT
Synek - straszny klocek
Wszystko od Reunion
Rime
Evil that men do
Prisoner (kiedyś top 1 na płycie, teraz nawet chyba w top 5 na albumie nie jest)
Zyskał:
Phantom of the Opera
Run to the Hills
Synek - straszny klocek
Wszystko od Reunion
Rime
Evil that men do
Prisoner (kiedyś top 1 na płycie, teraz nawet chyba w top 5 na albumie nie jest)
Zyskał:
Phantom of the Opera
Run to the Hills
Zajzajer on the Road 2026:
-
Deleted User 8514
hahaha a mówiłeś swego czasu, że Run to The Hills straszny gniot,ja zawsze szanowałem ten utwór
ale zyskał znowu sie podoba
Zajzajer on the Road 2026:
RTTH jest świetny, ale tylko w wersji studyjnej. Live przez tą melodeklamację w zwrotkach traci cały swój pazur. Nie wiem dlaczego Dickinson zdecydował się to tak śpiewać i to już w latach 80tych.
-
Timothy Dalton
- -#Ancient mariner

Najbardziej Afraid, Clansman i Trooper. Jakoś tak...