Coma
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Coma
Nieoczekiwane wiadomości dotarły z obozu zespołu Coma. Grupa ogłosiła pożegnalną trasę i zapowiedziała zawieszenie działalności.
Na profilu zespołu Coma w serwisie Facebook pojawiło się krótkie i niezwykle zaskakujące oświadczenie:
" Po dwudziestu jeden latach wspólnego grania podjęliśmy decyzję o zawieszeniu działalności. Wszystkim którzy byli z nami dziękujemy za wspólny, doskonały czas. Zapraszamy na ostatnie koncerty zespołu - tej jesieni zagramy trasę „GAME OVER". "
https://www.terazmuzyka.pl/aktualnosci/ ... rtowa.html
Na profilu zespołu Coma w serwisie Facebook pojawiło się krótkie i niezwykle zaskakujące oświadczenie:
" Po dwudziestu jeden latach wspólnego grania podjęliśmy decyzję o zawieszeniu działalności. Wszystkim którzy byli z nami dziękujemy za wspólny, doskonały czas. Zapraszamy na ostatnie koncerty zespołu - tej jesieni zagramy trasę „GAME OVER". "
https://www.terazmuzyka.pl/aktualnosci/ ... rtowa.html
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
- Saimon1995
- -#Moderator

No zaskakująca to informacja, nie da się ukryć. Szkoda, jeden z moich ulubionych polskich zespołów ostatnich lat.
- blackcocker
- -#Moderator

Wspaniały dzień dla muzyki
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nie kojarzyłem żadnej piosenki Comy. Wrzuciłem 2-3 hity z YT i nic mi one nie mówią. Totalnie bezpłciowe, czyli transseksualne, jak to się dziś mówi.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

W liceum zasluchiwałem pierwsze dwie płyty do upadłego, w sumie to jedyny polski zespół który lepiej kojarzę. Potem i mi się gust zmienił, i Coma poszła w złym kierunku, ale sentyment pozostaje. Widziałem ich na żywo na tej i poprzedniej majówce wrocławskiej, i zrobił się z tego zespołu niemożliwy kał (Roguckiemu coś się chyba stało w głowę), więc może i dobrze, że kończą, zamiast się dalej ośmieszać. Może kiedyś zamarzy im się powrót do korzeni i wrócą z lepszym materiałem. A póki co, może instrumentaliści Comy podziałają coś ciekawego
chyba się przejdę na ten pożegnalny koncert, zobaczyć ich po raz ostatni.

Ostatni raz widziałem ich jakieś 3 lata temu w Katowicach i było bardzo słabo. Ale chyba z sentymentu się przejdę, co by nie mówić pierwsze 3 płyty męczyłem długo i do tej pory czase lubię ich posłuchać.
- Ziomaletto
- -#Invader

Mają w niektórych utworach ciekawe riffy (Zamęt, Trujące Rośliny, System), ale te grafomańskie teksty i wokal Roguckiego przypominający pijanego Cygana zupełnie mnie odpycha od ich muzyki.
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Byłem wczoraj na ich "pożegnalnym" koncercie we Wro i jak się potem śmialiśmy ze znajomymi: "pierwszy raz od dekady wyszedłem zadowolony z koncertu Comy"
Naprawdę, można się było poczuć jak w 2009, zanim Rogucowi odwaliło, zanim zaczęli robić słabą muzykę. Dobra forma zespołu, przekrojowa setlista - mniej więcej po równo piosenek z wszystkich płyt (poza 2005 YU55 które słusznie popadło w zapomnienie). 2h i 10 minut fajnego grania. Tutaj setlista:
https://www.setlist.fm/setlist/coma/201 ... acbec.html
A "pożegnalny" w cudzysłowiu dlatego, że Roguc oświadczył, że trasa okazała się takim sukcesem, że na wiosnę będą się dalej żegnać
Czy robił sobie jaja, czy mówił na serio - ciężko powiedzieć, ale wiadomo jak to w showbizie jest z tymi trasami pożegnalnymi.
PS. A2 wypchane po brzegi, publika typowa dla koncertu klubowego polskiego zespołu gitarowego - czyli najgorszy sort
przepychanie się, darcie ryja tak żeby zagłuszyć wokalistę, pogo nawet daleko od sceny (stanąłem sobie daleko, spodziewając się jak będzie, Rycerze Pogo i tak tam byli xD). Ogólnie stabilnie, do majówki już mi starczy koncertów polskich zespołów 
https://www.setlist.fm/setlist/coma/201 ... acbec.html
A "pożegnalny" w cudzysłowiu dlatego, że Roguc oświadczył, że trasa okazała się takim sukcesem, że na wiosnę będą się dalej żegnać
PS. A2 wypchane po brzegi, publika typowa dla koncertu klubowego polskiego zespołu gitarowego - czyli najgorszy sort
Byłem wczoraj na koncercie w Stodole i naprawdę - świetny koncert! Koncert trwał 2:15, a zupełnie nie było czuć kiedy ten czas zleciał, Tak jak wspomniał przedmówca, przekrojowo, ale mimo wszystko ze sporym naciskiem na pierwsze 3 płyty, można było spokojnie przenieść się w czasie o te 10 lat. No i Rogucki zaczął w końcu znów normalnie śpiewać, a nie sylabizować jak to miał poprzednio w zwyczaju. Jednym słowem cudem głos mu wrócił
Natomiast dla odmiany publiczność była bardzo spokojna, widać było po średniej wieku, że dla większości to powrót do starych lat i całe szczęście nie było jakiegoś większego bydła. Ani zbyt wielu filmowców z komórkami
Tak czy inaczej godne pożegnanie. Ciekwe czy wrócą
Natomiast dla odmiany publiczność była bardzo spokojna, widać było po średniej wieku, że dla większości to powrót do starych lat i całe szczęście nie było jakiegoś większego bydła. Ani zbyt wielu filmowców z komórkami
Tak czy inaczej godne pożegnanie. Ciekwe czy wrócą
Taka ciekawostka.
Coma ma dać w tym roku kilka koncertów - kwestia pewnej obietnicy z zeszłego roku.
Dadzą 3 koncerty na festiwalach Rockowizna, jeden na Woodstocku i ostatnio ogłosili 3 koncerty halowe na jesień - Torwar, Hala Stulecia, Spodek.
Sprzedaż na te 3 jesienne koncerty ruszyła dziś w południe, po niecałych 4h mamy już wyprzedany Torwar, we Wrocławiu i Katowicach zostało po ok. 500 biletów na obiekt. Choć patrząc na mapki w przypadku tych 2 ostatnich obiektów mam wrażenie mają jeszcze pewien zapas i nie wszystkie sektory weszły do sprzedaży.
Trzeba przyznać markę i bazę fanów nadal mają.
Coma ma dać w tym roku kilka koncertów - kwestia pewnej obietnicy z zeszłego roku.
Dadzą 3 koncerty na festiwalach Rockowizna, jeden na Woodstocku i ostatnio ogłosili 3 koncerty halowe na jesień - Torwar, Hala Stulecia, Spodek.
Sprzedaż na te 3 jesienne koncerty ruszyła dziś w południe, po niecałych 4h mamy już wyprzedany Torwar, we Wrocławiu i Katowicach zostało po ok. 500 biletów na obiekt. Choć patrząc na mapki w przypadku tych 2 ostatnich obiektów mam wrażenie mają jeszcze pewien zapas i nie wszystkie sektory weszły do sprzedaży.
Trzeba przyznać markę i bazę fanów nadal mają.
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Kupiłem sobie na Wrocław 
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Ale wykopek... Nie wiedziałem że tyle postów tu przed laty napisano o tym zespole. Dla mnie sold out pierwszego dnia był oczywisty, tym bardziej że spodziewałem się dwukrotnie droższych biletów.
Będę w Warszawie, bez ciśnienia wziąłem trybuny bo późno wrócę z Deep Purple w Katowicach i to już nie te lata. Cóż, czasy liceum wiecznie żywe i jak widać nie tylko ja jestem sentymentalny w ten sposób.
Będę w Warszawie, bez ciśnienia wziąłem trybuny bo późno wrócę z Deep Purple w Katowicach i to już nie te lata. Cóż, czasy liceum wiecznie żywe i jak widać nie tylko ja jestem sentymentalny w ten sposób.
A mnie mimo wszystko zaskoczył taki szybki sold out. Jednak przed zawieszeniem działalności hype już na nich był dosyć niski, a takie powroty po latach nie zawsze się świetnie sprzedają.
Dali właśnie info, że nie dodadzą więcej koncertów w tym roku. Ale właśnie - w tym roku
. Wątpię, żeby na tym poprzestali, bo jednak pieniądze na ulicy nie leżą
, a po drugie, brak koncertu w rodzinnej Łodzi jednak dziwi. No trudno, tym razem biletów nie zdążyłem kupić, na szczęście będzie okazja zobaczyć ich na Owsiakfeście i być może w przyszłym roku, jak się zdecydują na kolejne daty.
Dali właśnie info, że nie dodadzą więcej koncertów w tym roku. Ale właśnie - w tym roku
Jestem przekonany, że na tym się nie skończy, bo o ile Rogucki funkcjonuje gdzieś w szpłbiznesie, jako marny aktor, juror talent show czy równie nieinteresujący muzyk, to koledzy z Comy objawili się już zupełnie bekowym materiałem - przypominam to kuriozum Kashell, rodem wyciągnięte z mentalu starych ludzi, którzy usilnie próbują być na czasie heh.