Savatage

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Re: Savatage

Post autor: Max323 »

Jako zadośćuczynienie powinien dorzucić się Mysticowi, by starczyło na ściągnięcie Savatage.
A
B
C
D
E
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

pz pisze: czw lis 28, 2024 4:39 pm A może nie wie co to TSO i Magellan i liczyłby na jawne informacje, a nie takie wymagające dodatkowej wiedzy.
Ty też chcesz warna? Ostatni post dwie strony temu zawiera imiona wszystkich muzyków
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Żelazny
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Żelazny »

Admin to widzę na tyle stary i wyleniały, że nie umie na poprzednią stronę tematu wejść
Forum internetowe to poważna sprawa.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Magellan to manul z poznańskiego zoo, przecież to oczywiste.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Max323 pisze: czw lis 28, 2024 4:40 pm Jako zadośćuczynienie powinien dorzucić się Mysticowi, by starczyło na ściągnięcie Savatage.
I to jest słuszna inicjatywa.

Byłoby pięknie gdyby ktoś ich tu gdzieś ściągnął. No i ciekawe jaka będzie setlista, najlogiczniej byłoby trzepnąć jakiś solidny the best of kryjący większość dyskografii.
setlist.fm/user/matt01
Żelazny
-#Assassin
-#Assassin

Obstawiam jednak większość kawałków z ery Zaka plus rzeczy typu Gutter Ballet czy Believe
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

pz pisze: czw lis 28, 2024 4:39 pm A może nie wie co to TSO i Magellan i liczyłby na jawne informacje, a nie takie wymagające dodatkowej wiedzy.
No nie wiem co to te TSO jest, raz widziałem na żywo i tyle :lol: A Magellan to jakąś łódką pływał, czy cuś? :lol:

A serio to ja z Sava jakoś mega blisko nie jestem i nie wywnioskowałem z tego wpisu Olivy, że to Zak będzie teraz na wokalu. Dla mnie wokal Savatage to zawsze Oliva :D no ale w sumie mogłem połączyć kropki ;)

A co do dorzucania się Mystic, to akurat działa to w drugą stronę :lol: ;) ;) ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Sardi pisze: czw lis 28, 2024 4:40 pm
Ty też chcesz warna? Ostatni post dwie strony temu zawiera imiona wszystkich muzyków
No już pokojnie, spokojnie... bo zaraz nie będzie komu na forum pisać :lol: ;)
Max323 pisze: czw lis 28, 2024 4:40 pm Jako zadośćuczynienie powinien dorzucić się Mysticowi, by starczyło na ściągnięcie Savatage.
Et tu Brute contra me?
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Żelazny pisze: czw lis 28, 2024 4:49 pm Obstawiam jednak większość kawałków z ery Zaka plus rzeczy typu Gutter Ballet czy Believe
Z drugiej strony na gigach CIIC Hall się pojawiało
setlist.fm/user/matt01
Żelazny
-#Assassin
-#Assassin

Tam na wokal wchodził klawiszowiec Cyrkli, teraz w sumie ktoś też może wejść gościnnie, bo trochę sobie nie wyobrażam żeby mieli tego nie zagrać
Żelazny
-#Assassin
-#Assassin

+ Rockwave w Salonikach 28.06
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Przeglądałem składy tego festiwalu w ostatnich latach i niektóre dni to klimaty bliżej openera( Robbie Williams, Prodigy, Mika). Chociaż mieli Maiden na trasie legacy.

Może ten Mystic w cale nie taki nierealny.
A
B
C
D
E
Żelazny
-#Assassin
-#Assassin

Max323 pisze: ndz gru 01, 2024 9:55 pm Przeglądałem składy tego festiwalu w ostatnich latach i niektóre dni to klimaty bliżej openera( Robbie Williams, Prodigy, Mika). Chociaż mieli Maiden na trasie legacy. Może ten Mystic w cale nie taki nierealny.
Grecy mają dość specyficzny rynek, pod szyldem festiwalu tam w jednym mieście robią koncerty różnych dniach, podobne w Atenach jest Release Athens. To też żaden wyznacznik względem Mystica, bo Savatage tam jest bardzo popularne. Mnie wciąż ciężko w tego Mystica wierzyć, bo Sava u nas to zespół do grania w Progresji maksymalnie
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Danzig też, a jednak...

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Żelazny
-#Assassin
-#Assassin

Mam jednak wrażenie, że dla ekipy Mystic Coalition Danzig to o wiele większa nazwa niż Savatage
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Może jakaś osobista ambicja. Wiem, że takie mają, np. Suicidal czy D.R.I.

pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Schizoid pisze: ndz gru 01, 2024 10:01 pm Danzig też, a jednak...
Nie no, Danzig w Danzig był lepszy marketingowo. A to był dzień z najmniejszą frekwencją

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Danzig w Danzig to był dość śmieszny zbieg okoliczności, ale umówmy się, zainteresowania nie robiła nazwa miasta, tylko w ogóle sam fakt koncertu w Polsce i do tego z setem opartym na debiucie. Przypominam, że w 2023 Glenn zagrał raptem dwa gigi w Europie.

Żelazny
-#Assassin
-#Assassin

https://youtu.be/cCk13yTZGbs?si=Bg0eIPLKGjnHjCqz

Raczej komplet dat, Mystica zgodnie z przewidywaniami brak - robię 2 albo 3, zależy
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Żelazny pisze: pt gru 06, 2024 2:08 pm https://youtu.be/cCk13yTZGbs?si=Bg0eIPLKGjnHjCqz

Raczej komplet dat, Mystica zgodnie z przewidywaniami brak - robię 2 albo 3, zależy
https://youtu.be/mSaTwMiZ6l4?si=APr21Et23Lf_6SaN
A
B
C
D
E
ODPOWIEDZ