Brave New World
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Brave New World
Na BNW denerwuje mnie ilość i brzmienie czystej gitary.
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

chyba nie zrozumiałem. jaki stawiasz tej płycie zarzut?Granulion pisze:Na BNW denerwuje mnie ilość i brzmienie czystej gitary.
Nie wiem czy można to nazwać zarzutem, ale moim zdaniem zbyt często jest używana czysta gitara tam, gdzie mogłoby jej nie byc. Ale to tylko moja opiniaJMM pisze:chyba nie zrozumiałem. jaki stawiasz tej płycie zarzut?Granulion pisze:Na BNW denerwuje mnie ilość i brzmienie czystej gitary.
BNW jest bardzo rowna plyta - wszytkie kompozycje mi bardzo pasuja. DOD moim zdaniem jest gorsza kompozycyjnie, jednak powala brzmieniem. na BNW gitary sa bardzo rozmyte przez co wogole nie slychac ze sa 3 gitary.
Jesli chodzi o Nomada to jak dla mnie ten kawałek jest czyms takim jak Alexander The Great - tak samo chcialbym uslyszec te kawalki live, choc pewnie jak juz ten fakt nastapni to czar prysnie...
Jesli chodzi o Nomada to jak dla mnie ten kawałek jest czyms takim jak Alexander The Great - tak samo chcialbym uslyszec te kawalki live, choc pewnie jak juz ten fakt nastapni to czar prysnie...
mi nie pasuje mercenary i fallen angel fuj nie lubie tych piosenek nie pasuja do mocy tego albumu a ciekawi mnie po co chlopaki okreslili ghosta jako 2 czesc rime of the ancient mariner.
no i nie slychac dokladnie 3 gitar chyba ze na sluchawkach ale maiden sie nie slucha po cichu
hehe
ja tam super słuchu nie mam, ale w niektórych utworach umiem wysłyszeć te 3 gitary a najlepiej chyba na GOTN
Sepultura - Sepulnation
Sepultura - Sepulnation
heh.. 3 gitary dobrze slychac tylko jak kazda gra inna partie 
Mi tam jakoś cała płytka podchodzi świetnie
Jak dla mnie BNW to najlepsza płyta Iron Maiden
Jakoś wad nie moge się dopatrzeć
:solo
Jak dla mnie BNW to najlepsza płyta Iron Maiden
Jakoś wad nie moge się dopatrzeć
Może.... "Mecenary"? poza tym płytka genialna. "Nomad" zapuście sobie w aucie w nocy przejeżdżając, przez obce miasto. : ) Na fulla. Mozna zwariować, albo wypadek mieć : P Nie rozumiem, o co Wam chodzi? Nieraz włączam go non-stop 10 razy pod rząd. Nawet teraz, sobie włącze, znaczy kliknę : ) Uwielbiam "Nomad"
Pozdrawiam
Pozdrawiam
IMO Mercenery super jest i extra na gigach wychodzi
jednak ten refen mogliby inaczej opracować...
Liber - Skarby
Liber - Skarby
Tak żle nie jest : ) "H' To moj ulubiony gitrarman. Mecenary w gigach może i ok ") Ale mieliśmy wybrać kawałek odstający . Mecenary moim zdaniem, subiektywnym, odstaje. Natomiast "Nomad"......... : ) ) )
Pierwsza czecs the nomad i zwrotka w the ghost of the navigator.
A jesli chodzi o gre to zdecydowanie NICO.Robi za malo przejsc przez co
tracą utwory np mercenary czy silent planet.
Daj spokój. A kiedy Nicko się wysilał? Gra swoje.icar pisze:Pierwsza czecs the nomad i zwrotka w the ghost of the navigator.
nicko bardzo dobrze gra na bnw - to podobno virtual XI jest najmniej zroznicowany pod wzgledem perkusji eot 
Nico dobrze gra na Virtual (IMO), najlepiej chyba na "Don't Look..." - ten utwór to się normalnie przeradza w speed 
- journeyman
- -#Wrathchild

coraz bardziej lubię ten album..i jednak przekonałam się do Mercenary. Nomad dalej ma minusa...
Moments wasted, isolated, time escaping, endless sacrifice.
IMO Nomad to obok DOM najlepszy utwór na tym albumiejourneyman pisze:Nomad dalej ma minusa...
Nie narzekajcie na ten album
jest świetny
i chyba wszystkei kawałki są niezłe
oczywiście pare jest wyjatkowo dobrych
ale wszystkie są spoko
jest świetny
i chyba wszystkei kawałki są niezłe
oczywiście pare jest wyjatkowo dobrych
ale wszystkie są spoko
UP THE IRONS!!