Uriah Heep
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Uriah Heep
https://pl-pl.facebook.com/uriahheepofficial
Mick dostał pudełko z nowymi winylami. Jeszcze 10 dni do oficjalnej premiery nowego albumu. Ciekawy jestem bardzo. Poprzedni mi podszedł, a to już kawał czasu temu było.
Mick dostał pudełko z nowymi winylami. Jeszcze 10 dni do oficjalnej premiery nowego albumu. Ciekawy jestem bardzo. Poprzedni mi podszedł, a to już kawał czasu temu było.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
No i wyszło. Pierwsze odsłuchy za mną. Jest solidny album, bez fajerwerków, utrzymany w stylu Living the Dream. Poprzednik wszedł mi lepiej. Wydaje się, że miał więcej lepszych numerów. Te na nowym są minimalnie słabsze, chociaż też się dobrze tego słucha. Może troszkę za długi. Z 1-2 utwory można by ściąć i zejść do 50 minut.
Teraz czekam na trasę promującą. Kilka numerów ma potencjał koncertowy (w tym single), więc podejrzewam, że usłyszymy nowości. Fajnie jakby zagrali mini trasę po Polsce jak poprzednio (w zasadzie poprzednio poprzednio, bo ostatni był pojedynczy koncert w Poznaniu).
Teraz czekam na trasę promującą. Kilka numerów ma potencjał koncertowy (w tym single), więc podejrzewam, że usłyszymy nowości. Fajnie jakby zagrali mini trasę po Polsce jak poprzednio (w zasadzie poprzednio poprzednio, bo ostatni był pojedynczy koncert w Poznaniu).
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Dobrze się tego słucha.
Słabsza od poprzeniczki głównie z powodu braku tak mocno chwytliwych kawałków jak tamtejszy otwieracz czy "Take away my soul". Tu nie ma takich hitów. Jest solidnie i zgadzam się, że za długa.
-
WyzwankoNomada
- -#Charlotte

-
ÓsmyUtwórNaBNW
- -#Invader

Polecam utwór Midnight Flyer z solowego repertuaru mistrza. Znakomity hard-rock. Wzgrywam się w solowe płyty Byrona, jest to dość ciężki repertuar, taki bardzo autorski, mało tu przebojów, ale kilka znakomitych utwororów takich jak powyższy czy klimatyczny Man Full of Yesterdays tam się znajduje.
Tu też chciałem zrobić, ale przecież zrobiłem tu nie tak dawno wyzwanie-25 utworów, także nie ma sensu. Chciałem tylko jeden utwór dopisać co tam nie dałem. Kawałek z płyty Return to Fantasy- A Year or a Day. Mistrzostwo świata!
dorzucam, z bólem serca, takiego niusa:
podjęliśmy decyzję o zagraniu pożegnalnej trasy koncertowej na całym świecie w przyszłym roku. Nazywać będzie się "The Magician’s Farewell Tour". W ciągu najbliższych dwóch do trzech lat zamierzamy zagrać w jak największej liczbie miejsc i spotkać się z Wami wszystkimi po raz ostatni. Później wciąż będziemy grać koncerty, ale będą one ograniczone do festiwali, weekendów i tym podobnych rzeczy – powiedział Mick Box
podjęliśmy decyzję o zagraniu pożegnalnej trasy koncertowej na całym świecie w przyszłym roku. Nazywać będzie się "The Magician’s Farewell Tour". W ciągu najbliższych dwóch do trzech lat zamierzamy zagrać w jak największej liczbie miejsc i spotkać się z Wami wszystkimi po raz ostatni. Później wciąż będziemy grać koncerty, ale będą one ograniczone do festiwali, weekendów i tym podobnych rzeczy – powiedział Mick Box
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Urajasz w Suwałkach???
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Tak, tydzień temu była dyskusja w temacie wrocławskim.
Johnny chciał, to piszę i tutaj
Wybieram się jutro na koncert UH do Suwałk. Jakby ktoś był chętny, to startuję z Warszawy 13-14, powrót po koncercie.
Wybieram się jutro na koncert UH do Suwałk. Jakby ktoś był chętny, to startuję z Warszawy 13-14, powrót po koncercie.
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Hehe, powodzenia 
- blackcocker
- -#Moderator

Stare dziady
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
Się kurna uczepili...
- blackcocker
- -#Moderator

Oczywiście, że Uriah. Przecież pz był na Openerze
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
Bardzo dobre dwie ostatnie płyty, z których pochodzą takie numery, jak: Grazed by Heaven, Taka Away My Soul, Save Me Tonight, Hurricane, czy Hail the Sunrise. Piękne pasaże gitarowo-hammondowe, solówki, melodie na wokalu. Widziałem ich w zeszłym roku w Tauronie obok Judasów i Saxon - szkoda, że dostali wówczas tak mało czasu. Na szczęście na zakończenie była "Lady in Black" zagrana na akustyku 
-
Timothy Dalton
- -#Ancient mariner

Uriah Heep bez Byrona i Hensleya ma taki sens jak Motorhead bez Lemmego.
Słuchałem kilku nagrać z Shawem, czy to stare klasyki czy nowe utwory. Gościu ma taki "ciepły" wokal, taki niski, normalnie jak jakiś Tom Jones. To się ma tak do Króla Dawida jak...a nawet nie wiem co.
Ostatnio mam wrażenie, że Echoes in the Dark to najlepszy utwór w historii rocka. No ładnie się ten pan urządził.
Słuchałem kilku nagrać z Shawem, czy to stare klasyki czy nowe utwory. Gościu ma taki "ciepły" wokal, taki niski, normalnie jak jakiś Tom Jones. To się ma tak do Króla Dawida jak...a nawet nie wiem co.
Ostatnio mam wrażenie, że Echoes in the Dark to najlepszy utwór w historii rocka. No ładnie się ten pan urządził.
-
Timothy Dalton
- -#Ancient mariner

-
Timothy Dalton
- -#Ancient mariner

Podejśćie do płyty Firefly. Dobre !