Szczerze - nie zamierzam nawet posłuchać. Nie lubię takich akcji.
Accept
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Accept
Napiszę tu trochę dla przestrogi, choć sytuacja jest w zasadzie dość bekowa 
Od kilku dni na fejsbukowych grupkach Accept pojawiają się wręcz tony fake newsów na temat zespołu, przykładowo:
- Wolf zginął w wypadku pod Mannheim
- Wolf utopił się w basenie w Chicago
- Udo umarła żono (na zdjęciu Doro)
- Udo sam umarł
- Wolf dostał diagnozę nowotworu
- Mark został aresztowany w USA na lotnisku za przemyt narkotyków
- Mark ogłosił nowy album Accept
- Nowy album Accept zostaje przesunięty ze względu na problemy zdrowotne Wolfa
I takie tam inne xD
To są oczywiście bzdury powielane przez konta jakichś Hindusów i Murzynów, ale jak natraficie na tego rodzaju post, to przypadkiem w to nie klikajcie, bo strony są pewnie zawirusowane. Jest tego naprawdę bardzo dużo.
Od kilku dni na fejsbukowych grupkach Accept pojawiają się wręcz tony fake newsów na temat zespołu, przykładowo:
- Wolf zginął w wypadku pod Mannheim
- Wolf utopił się w basenie w Chicago
- Udo umarła żono (na zdjęciu Doro)
- Udo sam umarł
- Wolf dostał diagnozę nowotworu
- Mark został aresztowany w USA na lotnisku za przemyt narkotyków
- Mark ogłosił nowy album Accept
- Nowy album Accept zostaje przesunięty ze względu na problemy zdrowotne Wolfa
I takie tam inne xD
To są oczywiście bzdury powielane przez konta jakichś Hindusów i Murzynów, ale jak natraficie na tego rodzaju post, to przypadkiem w to nie klikajcie, bo strony są pewnie zawirusowane. Jest tego naprawdę bardzo dużo.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Nie mam FB, ale dzięki za ostrzeżenie 
-
Timothy Dalton
- -#Ancient mariner

Słucham dziś i wczoraj w sumie też Accept nontoper. Jakie to dobre. Jaki to zapierdolisty heavy-metal. Ostatnio mnie 2 utwory strasznie wkręcają: Run If You Can i Sick, Dirty and Mean.
Oczywiście nie należy zapominać o takich potworach jak Princess of a Dawn, tytułowy z "rulety" czy Loosers and Winners.
Oczywiście nie należy zapominać o takich potworach jak Princess of a Dawn, tytułowy z "rulety" czy Loosers and Winners.

Jest i (chyba) pierwsza data na trasę rocznicową
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Tak, no to jest naturalny kandydat na heada
- Caracalized
- -#Moonchild

Data przerażająco zbliżona, więc Mystic pewnie będzie.
- Caracalized
- -#Moonchild

Ale tbh, niby fajnie, gdyby Accept faktycznie był headem Mystica, ale gdyby coś ciekawszego grało na innej scenie to bez bólu bym ich odpuścił. Przestałem być ich fanem, na pewno nie jest to to co 10 lat temu u mnie, nawet w połowie (serio, to jeden z tych zespołów, z których niestety poniekąd wyrosłem xD) i przez długi czas gardziłem ich koncertem w krakowskiej Fabryce, w moim mniemaniu boleśnie słabym, nie lubię Tornillo na żywo i póki Udo z Baltesem nie będą gośćmi na tych koncertach to trochę słabo to 50-lecie będzie wyglądało, to jest dosłownie to samo co Sepultura od jakiegoś czasu, oryginalny gitarzysta i przyjaciele, z tą różnicą, że w Sepie basista też chyba od początku jest, więc w przypadku Accept jest jeszcze gorzej
Więc wiadomość o Accepcie na Mysticu przyjmę tak chłodno jak tylko bym mógł.
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

Za zrównanie obecnego Accept z obecną Sepulturą powinien być paragraf...
Choć zgodzę sie z tym, że zespołowa marka (z udziałem Marka xd) trochę wyblakła przez ostatnie 10 lat, ale to i tak mile od upadku Sepy po 1997
Choć zgodzę sie z tym, że zespołowa marka (z udziałem Marka xd) trochę wyblakła przez ostatnie 10 lat, ale to i tak mile od upadku Sepy po 1997
Zacznijmy od tego, że Wolf faktycznie jest oryginalnym gitarzystą Accept, a Kisser oryginalnym gitarzystą Sepultury nie
Forum internetowe to poważna sprawa.
Kissera to ciężko wokalistą nazwać. Coś tam szczeka ze sceny. 
Ja tam zdecydowanie wolę Marka od U.D.O. Wolę też nowe płyty niż stare. Szkoda, że Baltesa się Wolf pozbył, ale trudno. Ten zespół to głównie Wolf.
Ja tam zdecydowanie wolę Marka od U.D.O. Wolę też nowe płyty niż stare. Szkoda, że Baltesa się Wolf pozbył, ale trudno. Ten zespół to głównie Wolf.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- Caracalized
- -#Moonchild

Znaczy, podobały mi się Blood of the Nations i Stalingrad, dwie ostatnie płyty to średniawka raczej niezbyt godna uwagi, ale na żywo Accept mega mnie rozczarował i Blind Rage już mi się nie chciało słuchać po tym koncercie, w ogóle moje zainteresowanie tym zespołem bardzo wyblakło. Pamiętam, że chyba coś z The Rise of Chaos sprawdzałem i słabe mi się to wydawało. Natomiast żadnej Sepultury po Roots nie słuchałem, tylko jakieś pojedyncze bardziej znane utwory z tym bambuchem sprawdzałem i zgadzam się, że zupełnie bezpłciowe i byle jakie to jest.
- Caracalized
- -#Moonchild

Ale nadal nagrał z nimi te najważniejsze płyty jakby nie patrzeć. I ten basista, o którym wspominałem, pokazuje mi na Metal Archives, że od 1984 roku jest w tym zespole.
Kisser jest od Schizophrenii, a Paulo jest prawie od początku, ale on nawet nie nagrywał basu na pierwszych kilku albumach. Dopiero od Chaos A.D. zaczął.
- Caracalized
- -#Moonchild

No właśnie, od drugiej płyty nagrał wszystko z Sepulturą, w tym największe klasyki pokroju właśnie Schizofrenii, Arise czy Beneath the Remains, nie mówiąc o Roots czy Chaos A.D. Same sztandarowe płyty w ich katalogu. Tylko w debiut nie miał wkładu.
Troszkę Was kurwa pionislo w ostatnich godzinach tutaj 
No ale jak to sie ma do tego, że mówisz, że w przypadku Accept jest "gorzej", gdzie czarno na białym masz, że Wolf jest ORYGINALNYM muzykiem Accept a Kisser nie jest w przypadku Sepultury?Caracalized pisze: ↑wt sie 19, 2025 9:57 pmAle nadal nagrał z nimi te najważniejsze płyty jakby nie patrzeć. I ten basista, o którym wspominałem, pokazuje mi na Metal Archives, że od 1984 roku jest w tym zespole.
- Caracalized
- -#Moonchild

I w jednym i drugim przypadku masz jednego istotnego członka obu składów. Accept bez Udo i Baltesa to trochę jak ta Sepultura bez braci Cavalera, podobnie jak Judas Priest bez Halforda to nie Judas Priest czy Metallica bez Hetfielda czy Larsa to nie Metallica, no heloł. No i w JP też może nie ma Tiptona (przynajmniej live) i Downinga, ale jest sam jeden najważniejszy głos tego zespołu; Judas Priest z Ripperem to nie było to mimo obecności ważnego duetu gitarowego. I Udo to też był niepowtarzalny i oryginalny element całego Acceptu, ten zespół bez jego osobowości czy wokalnej czy scenicznej to nie jest to samo, po prostu. I Queensryche wydaje słabe, w najlepszym wypadku średnie, albumy bez Tate'a. Dużo zespołów bez pewnych osobowości traci całą swoją magię, szczególnie bez tych wokalnych. Ale wracając do tematu, nie miałem pojęcia, że Kisser nie jest oryginalnym gitarzystą Sepultury, ale zgadza się przynajmniej to, że nagrał z nimi najważniejsze płyty w ich dyskografii, tak samo jak Hoffman, nie jest to takie głupie porównanie, już abstrahując od tego, że obie kapele wykonują inną muzykę i może Hoffman miał większy wkład w Accept niż Kisser w Sepulturę. Ale still, obecny Accept to powinien być jakiś Wolf Hoffman's Accept lub Wolf Hoffman and Friends, a nie Accept xD Już koncertowy skład Dirkschneidera jest bardziej Acceptowy, o ile się nie mylę to Baltes nadal z nim gra.
Po 1. To radzę zanim wygłaszać tyrady zacząć mieć pojęcie kto jest oryginalnym członkiem zespołu a kto nie (w czasach netu do sprawdzenia w 5 sekund) , a po drugie właśnie gitara Hoffmanna to kluczowa część wszystkich plyt Accept, idąc dalej reunion w 2010 byl z całym klasycznym składem poza Udo, dopiero potem muzycy po kolei odchodzili, generalnie te dwie sytuacje w ogóle nie są analogiczne