Accept

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Accept

Post autor: Schizoid »

Przecież Udo nie ma osobowości scenicznej. Znaczy, może kiedyś tam w 1984 miał, nie wiem, ale obecnie jest na scenie bardzo ograniczony

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Caracalized »

Żelazny pisze: wt sie 19, 2025 11:50 pm Po 1. To radzę zanim wygłaszać tyrady zacząć mieć pojęcie kto jest oryginalnym członkiem zespołu a kto nie (w czasach netu do sprawdzenia w 5 sekund) , a po drugie właśnie gitara Hoffmanna to kluczowa część wszystkich plyt Accept, idąc dalej reunion w 2010 byl z całym klasycznym składem poza Udo, dopiero potem muzycy po kolei odchodzili, generalnie te dwie sytuacje w ogóle nie są analogiczne
Dobra, dobra xD
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Moonchild
-#Moonchild

Schizoid pisze: śr sie 20, 2025 12:14 am Przecież Udo nie ma osobowości scenicznej. Znaczy, może kiedyś tam w 1984 miał, nie wiem, ale obecnie jest na scenie bardzo ograniczony
Nie wiem, może i jest ograniczony w jakiś sposób, ale ma tę charyzmę, a przynajmniej miał jeszcze w 2016 i 2017 jak go widziałem i słyszałem na żywo.
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

Caracalized pisze: wt sie 19, 2025 11:40 pm I Queensryche wydaje słabe, w najlepszym wypadku średnie, albumy bez Tate'a.
ale jednak dużo lepsze od tych, które wydawali z Tatem w składzie po Hear, no przyznaj ;)
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Caracalized pisze: śr sie 20, 2025 12:21 am
Schizoid pisze: śr sie 20, 2025 12:14 am Przecież Udo nie ma osobowości scenicznej. Znaczy, może kiedyś tam w 1984 miał, nie wiem, ale obecnie jest na scenie bardzo ograniczony
Nie wiem, może i jest ograniczony w jakiś sposób, ale ma tę charyzmę, a przynajmniej miał jeszcze w 2016 i 2017 jak go widziałem i słyszałem na żywo.
Nie mogę się do tego odnieść, bo nie widziałem go w tamtych latach na żywo. Ale widziałem go kilka miesięcy temu i... No po prostu, stał sobie, śpiewał, rzucił jakąś luźna gadkę i tyle. Nie, żeby mi to jakoś przeszkadzało, nie tego wymagam od muzyków, zwłaszcza tych w wieku emerytalnym ;) Ale po prostu nie jawił mi się jako jakiś charyzmatyczny wokalista.

Tornillo to też nie jest wokalista charyzmatyczny. On podąża szkołą Briana Johnsona - cześć, gramy, spierdalamy. Natomiast prezencję ma dużo lepszą. Więcej rusza się po tej scenie, robi jakieś powiedzmy gestykulacje odpowiadające tekstom utworów... No i przede wszystkim świetnie się trzyma wokalnie. Accept widziałem ostatnio miesiąc temu i chłop jest nie do zdarcia, a wiekiem nie odstaje zbytnio od Udo. Między nimi są chyba jakieś 3 lata różnicy?

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Moonchild
-#Moonchild

Sardi pisze: śr sie 20, 2025 1:44 am
ale jednak dużo lepsze od tych, które wydawali z Tatem w składzie po Hear, no przyznaj ;)
Nie przyznam (a przynajmniej nie w 100%), bo Tribe czy nawet ostatniego Dedicated to Chaos z nim lepiej mi się słuchało od jakiejkolwiek płyty z La Torrem. Znaczy, tych płyt da się słuchać, tylko problem w tym, że są tak sztampowe i niezapadające w pamięć z którejkolwiek strony, a te albumy, o których wspomniałem przynajmniej jakieś są. Ale zgoda, że Q2K czy American Soldier zbyt udane nie są i drugie Operation: Mindcrime też było dalekie od oryginału, ale nawet te bardziej nieudolne płyty są ciekawsze, właśnie m.in. przez to, że są tak nieudolne, że aż ciężko uwierzyć, że to ten zespół je nagrał. A o płytach z obecnym wokalistą to ja zapominałem z minutę po ich przesłuchaniu, nie są tragiczne, ale jakieś dobre czy interesujące po prostu też nie.
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

Wolf wywalił Uwe

BREAKING ANNOUNCEMENT FOR ACCEPT
After deep deliberation, Accept will return to the traditional two guitar player lineup and has parted ways with German guitarist Uwe Lulis.
This decision was solely based on logistical challenges, with no personal or musical disagreements at all.
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

A ja czekam na ogłoszenie trasy na L lecie kapeli i myśłałem, że to jest właśnie pierwszy nius na ten temat ...
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

No to wychodzi na to, że widziałem ostatni koncert Accept z Uwe (Oberhausen w lipcu).

Awatar użytkownika
Cold
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Cold »

Metal Brothers in Arm, czyli tzw. przyjacielskie rozstanie :)
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Szkoda, bardzo sympatyczny gość i zajawkowicz gitary, nie tylko grajek.
Awatar użytkownika
DeJMIeN Wielki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: DeJMIeN Wielki »

Mógłby wrócić do Grave Digger, może by w końcu nagrali coś naprawdę dobrego (z ostatniej dekady podeszło mi tylko "Fields of Blood")
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

DeJMIeN Wielki pisze: pt wrz 26, 2025 1:01 pm Mógłby wrócić do Grave Digger, może by w końcu nagrali coś naprawdę dobrego (z ostatniej dekady podeszło mi tylko "Fields of Blood")
Był gościnny występ na Wacken ;)
www.MetalSide.pl
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

O co im może z tą logistyką chodzić? PRowe mambo-dżambo, czy np. Accept bazuje w USA a Uwe w Niemczech?
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kevin18 »

IgorW pisze: pt wrz 26, 2025 3:25 pm O co im może z tą logistyką chodzić? PRowe mambo-dżambo, czy np. Accept bazuje w USA a Uwe w Niemczech?
Praktycznie cały Accept siedzi w USA więc trzymanie go było nieopłacalne a przy okazji więcej kasy do podziału dla zespołu po odjęciu jednego muzyka. Prosta ekonomia.
www.last.fm/user/darkfuneral18
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Z Accept odszedł Uwe, a z U.D.O. Andrey Smirnov.

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Schizoid pisze: pt paź 17, 2025 6:02 pm a z U.D.O. Andrey Smirnov.
No to cyk Stefan Kaufmann i jeszcze więcej Accept w U.D.O. ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: zgo »

gumbyy pisze: pt paź 17, 2025 7:10 pm
Schizoid pisze: pt paź 17, 2025 6:02 pm a z U.D.O. Andrey Smirnov.
No to cyk Stefan Kaufmann i jeszcze więcej Accept w U.D.O. ;)
Też po cichu na to liczę x)
Timothy Dalton
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Timothy Dalton »

Accept 5/10
I'm a Rebel 6,5/10
Breaker 7,5/10
Restless and Wild 9,5/10
Balls to the Wall 9/10
Metal Heart 8/10
Roussian Roulette 9,5/10
Eat the Heat nie znam
Objection Overruled 8/10
Death Row nie znam
Predator 6/10
Blood ot the Nations 7/10
Stalingrad 6,5/10
Blind Rage 6/10

Pozostałe nie wiem, heavy-metal z generatora, wszystko podobnie do siebie, zero klimatu starego Accept, nic z nich nie pamiętam
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zajzajer »

Timothy Dalton pisze: śr lis 05, 2025 4:11 pm Accept 5/10
I'm a Rebel 6,5/10
Breaker 7,5/10
Restless and Wild 9,5/10
Balls to the Wall 9/10
Metal Heart 8/10
Roussian Roulette 9,5/10
Eat the Heat nie znam
Objection Overruled 8/10
Death Row nie znam
Predator 6/10
Blood ot the Nations 7/10
Stalingrad 6,5/10
Blind Rage 6/10

Pozostałe nie wiem, heavy-metal z generatora, wszystko podobnie do siebie, zero klimatu starego Accept, nic z nich nie pamiętam
dawaj oceny Maiden meeen
Zajzajer on the Road 2026:
ODPOWIEDZ