Testament
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Testament
Po pierwszym odsłuchu nic w głowie mi nie zostało, poza tym, że jest srogi napierdol. Momentami death metal.
Słowami "nic w głowie nie zostało" uchyciłeś ducha co najmniej kilku ostatnich albumów Testament 
Akurat ostatnia mi bardzo podeszła.
Ostatni dużo obijałem, bo wyszedł na początku pandemii, lubię.
Exodus skończył nagrywanie, może w pierwszym kwartale '26 wydadzą coś.
Exodus skończył nagrywanie, może w pierwszym kwartale '26 wydadzą coś.
- Recit The Thornographer
- -#Assassin

Jak to gdzieś widziałem, w takiej muzyce nie chodzi o to, żeby coś zostało w głowie, ona ma głowę roz****ć xD
Dlatego nie lubię zbyt wiele thrashu, właściwie Slayer wyczerpał temat
Ewentualnie wczesne Kreatory i Sodom.
Dlatego nie lubię zbyt wiele thrashu, właściwie Slayer wyczerpał temat
We embrace like two lovers at death. A monument to the trapping of breath
Nowy klip grzybnia, numer też nie porwał po pierwszym strzale, sle co Dovas gnębi te bębny 
Świetna płyta. Otwieracz najlepszy, no i piękna balladka. Ja tam żadnego generatora nie słyszę. Jeśli jest to mogą z niego korzystać do końca kariery, mi pasi. Wolałbym już taki generator niż poszukiwania tożsamości na ostatnich albumach Mety i IM.
Wyciągając średnią z dyskografii, nie może to być gniot. Ok, na żywo już nie mam wielkich uniesień z nimi, ale albumy są konsekwentnie co najmniej solidne, juz pomijam klasykę.
Otwieracz mnie prawie zabił.. 
Dziś posłuchałem kilka razy. Nie podoba mi się ta płyta. Napierdalanka też musi mieć sens. Tu jest bo jest. Nic mi nie drgneło i już tak zostanie. Rozczarowanie roku.
- AncientMariner
- -#Clansman

Para Bellum to spore zaskoczenie. Pewnie nie tylko ja ale i wiekszość fanów nie spodziewało sie tak radykalnych zmian muzycznych w Testament. Owszem jakieś nawiązania do death czy black metalu bywały u nich wcześniej. Ale w tak dużym stężeniu jeszcze nigdy.
Czy to na plus czy minus to jeszcze zobacze bo płytę przesłuchałem dopiero kilka razy
Czy to na plus czy minus to jeszcze zobacze bo płytę przesłuchałem dopiero kilka razy
Nie mam póki co weny na godny odsłuch. a na odpierdol nie chcę robić podjazdu.
Seek and Destroy: https://youtu.be/lvYRyYPtoC8?si=lzq1U_fRDCZy-bOq
Bardzo fajna płyta, piszę to jako osoba w ogóle niezainteresowana zespołem. Tylko ballada coś od czapy. Ale trochę mocnych strzałów jest, a te wstawki z okolic black/death metalu dobrze działają.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Łooo kurna. Wreszcie odpaliłem sobie dzisiaj nowy Testament. Pierwszy numer
łoociepanie, ależ to żre. A dalej - sporo dobrego. Miały być 1-2 odsłuchy, a tu 4 kółko leci.
Póki co spore zaskoczenie, bo Testament nagrał płytę... nie siląc się żeby była thrash metalowa. Potrafią wjechać blackowo, pograć hejwi, melodie ładne też w solach wpadają. Dosyć liryczna balladka, no i sporo napierdolu. Dobrego napierdolu. 2 ostatnie płyty to po 2 obrotach miałem w głowie. Tutaj póki co - nie ma o tym mowy. Sporo się tu dzieje. Kapitalne wokale, świetne bębny (!), riffy i sola - elegancko! No i fajnie całość brzmi na CD.
Póki co - petarda
Póki co spore zaskoczenie, bo Testament nagrał płytę... nie siląc się żeby była thrash metalowa. Potrafią wjechać blackowo, pograć hejwi, melodie ładne też w solach wpadają. Dosyć liryczna balladka, no i sporo napierdolu. Dobrego napierdolu. 2 ostatnie płyty to po 2 obrotach miałem w głowie. Tutaj póki co - nie ma o tym mowy. Sporo się tu dzieje. Kapitalne wokale, świetne bębny (!), riffy i sola - elegancko! No i fajnie całość brzmi na CD.
Póki co - petarda
www.MetalSide.pl
Nadal w oczekiwaniu na odsłuch