28/10/2025 - Helloween - Katowice
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Re: 28/10/2025 - Helloween - Katowice
Najpierw będziesz musiał z Pauliną skonsultować 
- blackcocker
- -#Moderator

#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
Aaaaaale piękny koncert. Niech nam grają jeszcze długo.
Universe to chyba najlepszy kawałek z tych wszystkich po reunion.
Universe to chyba najlepszy kawałek z tych wszystkich po reunion.
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Poprawiłem
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- blackcocker
- -#Moderator

#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
Na Beast in Black spokojnie można spuścić zaslonę milczenia.Z jednym zastrzeżeniem....wokalista ma kawał dobrego glosu. W końcu śpiewał na pierwszej płycie Warrior Psth. Natomiadt muzyka to takie disko, ze Visions of Atlantis czy Gloryhammer przy tym syfie wyglądają jak rasowe kapele heavy.
Za to Helloween miód i malina. Swietna forma muzyków i przede wszystkim wokalistow. Zarówno Michael jak i Andi w bardzo dobrej formie....zwłaszcza Andi mnie zadkoczył na plus, bo w przeszlosci róznie bywalo. Nie zauwazyłem playbacku u Hansena, slbo tak się pilnował, zeby synchrony byly ok.
Setlista też swietna, bardzo dopracowana scena i scenografia. Mam wrażenie, ze Helloween wyznacza standardy, jak wykorzystywac nowe technologie i ekrany. Laser wypalający 40-stkę na Invitation po prostu magia.
Na uwagę zasluguje też czas trwania koncertu 2 godziny 20 minut, to coś co znacznie wykracza poza obecne czasówki headlinerów. Ogolnie mega duzy plus za organizację dla KnockOut productions.
P.s. Czy ktoś nagrał solo perkusyjne, gdzie na telebimach były przebitki na publikę?
Za to Helloween miód i malina. Swietna forma muzyków i przede wszystkim wokalistow. Zarówno Michael jak i Andi w bardzo dobrej formie....zwłaszcza Andi mnie zadkoczył na plus, bo w przeszlosci róznie bywalo. Nie zauwazyłem playbacku u Hansena, slbo tak się pilnował, zeby synchrony byly ok.
Setlista też swietna, bardzo dopracowana scena i scenografia. Mam wrażenie, ze Helloween wyznacza standardy, jak wykorzystywac nowe technologie i ekrany. Laser wypalający 40-stkę na Invitation po prostu magia.
Na uwagę zasluguje też czas trwania koncertu 2 godziny 20 minut, to coś co znacznie wykracza poza obecne czasówki headlinerów. Ogolnie mega duzy plus za organizację dla KnockOut productions.
P.s. Czy ktoś nagrał solo perkusyjne, gdzie na telebimach były przebitki na publikę?
15.08 Rock Castle (Running Wild), 23.08 Turbo - Śląskie Larmo, 21.09 Lady Pank - Opole, 08.11 Mikkey Dee - Oslo
W Obcym 3 spuszczane było wiadro płynnego ołowiu. Myślę, że to byłoby lepsze rozwiązanie niż zasłona milczenia
Za to Dyńki... Niech za komentarz wystarczy, że podjęliśmy wczoraj decyzję o wybraniu się za 3 tygodnie do Mediolanu
Zaskoczyła wczoraj publika. Jak na polskie bydło, było luźno (wchodząc przed BiB bez problem i przepychania się doszedłem do chłopaków na barierkę przed szczytem wybiegu i stanąłem w drugim rzędzie) i spokojnie (tylko dwa razy zostałem wepchnięty na chłopaków - na Future World). Na prawo od nas stali ludzi z małymi dziećmi na baranach i nie mieli problemu z utrzymaniem pozycji. My zabawę z przodu mieliśmy świetną. Zresztą zespół (Kiske, Kai i Andi) widział, że dobrze się bawimy i śpiewane jest wszystko, więc często jakieś interakcje inicjował. Kiske już na początku poznał starego znajomego. Set bardzo dobry. Nowe numery dobrze weszły na koncercie - trochę słabiej mi podpasowało na żywo Universe. Best Time z poprzedniej płyty chyba było większym hitem koncertowym niż Tokyo i Little... chociaż ten drugi wypadł fantastycznie. Końcówka do gniecenie klasyką. Trochę mi sił zaczynało brakować, bo ostatni posiłek był o 14 i picia potem też niewiele, ale nie było kiedy odsapnąć
Edit: Wpadła w łapę kostka Saschy
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Kiske śpiewa jakby się czas zatrzymał.
- blackcocker
- -#Moderator

Niesamowity jest, pierwszy raz widziałem Hello i spodziewałem się wokalnie dużo gorszego performance'u. A tu i Deris i Kiske - super forma, no ale wiadomo - Michałek to inny poziom
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
Świetny koncercik, bez słabych punktów w secie. Forma zespołu fenomenalna. Deris - zaimponował mi ten chłop, świetny frontman. Wokal wolę Kiske, ale Andi to bestia sceniczna, robi dobrą robotę, wszędzie go pełno.
Sardi pisze: ↑śr paź 29, 2025 1:39 am https://youtu.be/JSRCMJcSnDA?si=nCjIx6aysybJbQx_
2:30 Michi oddaje zwrotkę Sanatorium
Niezłe pojeby na tej barierce
MaidenFan pisze: Świetny koncercik, bez słabych punktów w secie. Forma zespołu fenomenalna. Deris - zaimponował mi ten chłop, świetny frontman. Wokal wolę Kiske, ale Andi to bestia sceniczna, robi dobrą robotę, wszędzie go pełno.
No mnie Andi kupił na trasie Pumpkins United. Z wcześniejszych koncertów to pamiętam, że strasznie się męczył wokalnie jak musiał śpiewać partie Kiskego w hiciorach, więc jakość szybko leciała w dół. A jak byli we dwóch i robił chórki, albo śpiewali na dwa głosy odpowiednio dzieląc partie jak w Halloween wczoraj, to raz, że jego wokal brzmi lepiej, a dwa, że ma czas na aktywizowanie publiczności, a w tym jest naprawdę dobry.
Bardzo fajny koncert, co już napisaliście. Czwarte show w tym nowym składzie i 4 raz wychodzę mega zadowolony. Hajlajty to "Twilight" (cudo!), "Halloween", no i sekcja bisowa.
Mega dobre wykorzystanie ekranów (Maiden uczcie się
) i świetna forma muzyków. No i piękny czas trwania koncertu, a nie było w zasadzie zabaw z publiką ("I Want Out", "Future", czy "Power"), więc tutaj też szacun.
Mega dobre wykorzystanie ekranów (Maiden uczcie się
Ostatnio zmieniony śr paź 29, 2025 11:45 am przez gumbyy, łącznie zmieniany 1 raz.
www.MetalSide.pl
Podejrzałem na szybko i faktycznie - obok muzyki i formy ekipy, wydarzenia na scenie prezentują się naprawdę zacnie.
- Journeyman666
- -#Clairvoyant

Albo mi się wydawało, albo Hansen nie śpiewał z playbacku. Nie widziałem niestety dokładnie podczas Ride the Sky, bo jakiś debil stał z kawałkiem kartonu i mi częściowo zasłaniał, ale podczas Heavy Metal, playbacku raczej nie było.
Nie rozumiem zachwytów nad Twilight of the Gods. Jak dla mnie, jedna z niewielu piosenek (obok We Burn i Heavy Metal) do wymiany, np. za coś z the Dark Ride. Zespół w mega dobrej formie. Podobało mi się, że każdy z zespołu skradł trochę czasu scenicznego. Stałem dosyć blisko sceny z lewej strony i poza dwukrotną sytuacją gdzie grube, rozpędzone wieprze wbiły się między ludzi z rozpędu, żeby być bliżej i nie musieć się przecieskać przez ludzi, był spokój. Czasem nawet zbyt duży, przez co wydaje mi się, że trochę więcej "zarządzania tłumu" ze strony zespołu byłoby wskazane.
Tak czy tak, świetny koncert. Jeszcze lepszy niż w Centrum Kongresowym. Oby następny był jeszcze lepszy.
Z najlepszych utworów to na pewno: This is Tokyo, Into the Sun, A Tale that wasn't Right, Hell Was Made in Heaven, no i jak zwykle Halloween.
Nie rozumiem zachwytów nad Twilight of the Gods. Jak dla mnie, jedna z niewielu piosenek (obok We Burn i Heavy Metal) do wymiany, np. za coś z the Dark Ride. Zespół w mega dobrej formie. Podobało mi się, że każdy z zespołu skradł trochę czasu scenicznego. Stałem dosyć blisko sceny z lewej strony i poza dwukrotną sytuacją gdzie grube, rozpędzone wieprze wbiły się między ludzi z rozpędu, żeby być bliżej i nie musieć się przecieskać przez ludzi, był spokój. Czasem nawet zbyt duży, przez co wydaje mi się, że trochę więcej "zarządzania tłumu" ze strony zespołu byłoby wskazane.
Tak czy tak, świetny koncert. Jeszcze lepszy niż w Centrum Kongresowym. Oby następny był jeszcze lepszy.
Z najlepszych utworów to na pewno: This is Tokyo, Into the Sun, A Tale that wasn't Right, Hell Was Made in Heaven, no i jak zwykle Halloween.
- KingCrimson95
- -#Invader

Byłem po prawej stronie tuż przy wybiegu, ale też wydaje mi się, że dostaliśmy 100% Hansena w Hansenie, co cieszy. Natomiast nie byłem wcześniej na koncertach tej trasy, ale nagłośnieniowcy za skopanie intra I Want Out powinni dostać po głowie. Ogólnie rewelacyjny koncert, nie wszystko może zagrało jak trzeba, miejscami dźwięk też się rozjeżdżał przynajmniej w mojej części. Szczególnie to było zauważalne przy solówkach. Ale i tak chętnie to powtórzę.Journeyman666 pisze: ↑śr paź 29, 2025 10:48 am Albo mi się wydawało, albo Hansen nie śpiewał z playbacku. Nie widziałem niestety dokładnie podczas Ride the Sky, bo jakiś debil stał z kawałkiem kartonu i mi częściowo zasłaniał, ale podczas Heavy Metal, playbacku raczej nie było.
Koncertowo 2025:
22.11. - Sabaton - Kraków
01.12. - Till Lindemann - Kraków
05.12. - Jethro Tull - Kraków
22.11. - Sabaton - Kraków
01.12. - Till Lindemann - Kraków
05.12. - Jethro Tull - Kraków
Ech... wspaniały koncert. Wróciły wspomnienia z Pragi 2017, gdy następnego dnia w pracy człek zamiast pracować kombinował gdzie tu ich jeszcze zobaczyć 
Było absolutnie lepiej niż w MCK 3 lata temu - lepszy set, lepsza publika (zadziwiająco spokojnie, kulturalnie, jak nigdy), lepszy kontakt z zespołem. Produkcja super, duży postęp w stosunku do poprzedniej trasy.
Aaa dźwięk - chyba to bym mój najgorszy dźwiękowo H. - co nie znaczy, że było źle. Poprzednie były idealne, ten - na 4 w szkolnej skali.
Myślę, że te 2:15 - 2:20 to idealne rozwiązanie - 8 lat temu (rety, to aż tyle minęło...) 3h nie stanowiło problemu, teraz bym wyszedł po takim szaleństwie ledwo żywy.
Punkt kulminacyjny to Halloween - jaki to genialny kawałek, idealnie skrojony na dwa wokale, gniecie niesamowicie, jest po prostu kompletny, perfekcyjny.
Pozdrowienia i podziękowania za świetną wspólną zabawę dla całej naszej sanatoryjnej barierki - wspaniałe towarzystwo do zdarcia gardła i poskakania
A za 3 tygodnie powtórka i już nie mogę się doczekać
Było absolutnie lepiej niż w MCK 3 lata temu - lepszy set, lepsza publika (zadziwiająco spokojnie, kulturalnie, jak nigdy), lepszy kontakt z zespołem. Produkcja super, duży postęp w stosunku do poprzedniej trasy.
Aaa dźwięk - chyba to bym mój najgorszy dźwiękowo H. - co nie znaczy, że było źle. Poprzednie były idealne, ten - na 4 w szkolnej skali.
Myślę, że te 2:15 - 2:20 to idealne rozwiązanie - 8 lat temu (rety, to aż tyle minęło...) 3h nie stanowiło problemu, teraz bym wyszedł po takim szaleństwie ledwo żywy.
Punkt kulminacyjny to Halloween - jaki to genialny kawałek, idealnie skrojony na dwa wokale, gniecie niesamowicie, jest po prostu kompletny, perfekcyjny.
Pozdrowienia i podziękowania za świetną wspólną zabawę dla całej naszej sanatoryjnej barierki - wspaniałe towarzystwo do zdarcia gardła i poskakania
A za 3 tygodnie powtórka i już nie mogę się doczekać
W jakim budżecie jest ten Mediolan? I jaka logistyka?
Bo może ...
Bo może ...
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Wysłałem Ci na WhatsApp info.