Najgorzej obecnie wykonywane utwory Iron Maiden na żywo
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Timothy Dalton
- -#Ancient mariner

Najgorzej obecnie wykonywane utwory Iron Maiden na żywo
Taki temat mi się wymyślił.
Stawiam na
Trooper- na 3 gitary ściana dźwięku plus wykonywane w ostatnich latach na odpierdol
Number of the Beast- od paru lat bez minimum tej mocy co kiedyś
Two Minutes to Midnight- akurat to utwór gdzie refren bardzo dużo wnosi i dawanie go publice do śpiewania mnie wkurza
Wasted Years- tak, tak, naprawdę tak uważam, jak to stwierdził mój kolega, cały utwór stał się zakładnikiem showmaństwa koncertowego Dickinsona
Flight of Icarus- super, że to usłyszałem, ale Dickinson robi z tego melancholijny song, a wersja z LAD to była prawdziwa torpeda heavy-metalowa
Prisoner mógłbym dać, ale mimo wszystko tu nie mam aż takich odczuć jak w Flight of Icarus, a co do Aces High to sam nie wiem. Do trasy Maiden England było wszystko w porządku. Niepotrzebnie to grali na LOTB i ostatniej. Nie ten głos Dickinsona już. To nie kwestia olewanctwa tylko wieku.
Stawiam na
Trooper- na 3 gitary ściana dźwięku plus wykonywane w ostatnich latach na odpierdol
Number of the Beast- od paru lat bez minimum tej mocy co kiedyś
Two Minutes to Midnight- akurat to utwór gdzie refren bardzo dużo wnosi i dawanie go publice do śpiewania mnie wkurza
Wasted Years- tak, tak, naprawdę tak uważam, jak to stwierdził mój kolega, cały utwór stał się zakładnikiem showmaństwa koncertowego Dickinsona
Flight of Icarus- super, że to usłyszałem, ale Dickinson robi z tego melancholijny song, a wersja z LAD to była prawdziwa torpeda heavy-metalowa
Prisoner mógłbym dać, ale mimo wszystko tu nie mam aż takich odczuć jak w Flight of Icarus, a co do Aces High to sam nie wiem. Do trasy Maiden England było wszystko w porządku. Niepotrzebnie to grali na LOTB i ostatniej. Nie ten głos Dickinsona już. To nie kwestia olewanctwa tylko wieku.
Re: Najgorzej obecnie wykonywane utwory Iron Maiden na żywo
Też mnie to denerwowało, ale chyba obecnie Dickinson śpiewa cały refren.Timothy Dalton pisze: ↑ndz lis 02, 2025 4:44 pm
-
Timothy Dalton
- -#Ancient mariner

W Warszawie słabo byłem skoncentrowany na tym utworze przez jego kolejnośc, ale teraz słucham z dobrej wersji na youtube i oddaje publice. Też widziałem, że na wcześniejszych koncertach śpiewał, ale chyba mu się znudziło.MaidenFan pisze: ↑ndz lis 02, 2025 5:17 pmTeż mnie to denerwowało, ale chyba obecnie Dickinson śpiewa cały refren.Timothy Dalton pisze: ↑ndz lis 02, 2025 4:44 pm
![]()
Tu też oddaje, czerwiec, także szybko mu się znudziło.
https://www.youtube.com/watch?v=pn0HxDD8Ewg
Ale nie dać "Aces High" to już robi wrażenie 
www.MetalSide.pl
Run to the Hills. I nie obecnie tylko zawsze. No, oprócz trasy albumowej Numbera. Potem te recytacje zamiast śpiewu w zwrotkach rozłożyły ten numer. Nie mam kompletnie pojęcia dlaczego to tak Dickinson zmienił.
-
Timothy Dalton
- -#Ancient mariner

Run to the Hills byłby świetnym b-sidem.
Ale ja mówię o wykonaniu live. Studyjnie bardzo lubię.
Fear of the dark byłby tu chyba numerem jeden.
Na albumie surowa petarda, na żywo rozwleczony kloc.
Na albumie surowa petarda, na żywo rozwleczony kloc.
-
Timothy Dalton
- -#Ancient mariner

Czasem mam wrażenie, że ten utwór tylko po to powstał bo ich klasyki koncertowe zaczynały się starzeć i potrzebowali czegoś szybko co by uzupełniło lukę. Zgadzam się, że wersja studyjna jest lepsza, ale i tak za nią nie przepadam.
Tak swoją drogą to u mnie z tych 8-10 najbardziej ogranych kawałków IM Hallowed By thy Name jest kilka długości przed resztą, a biorąc jeszcze te grane troszkę rzadziej to bardzo wysoko stawiam Powerslave i Phantom of the Opera. Najbardziej z kolei nie lubię Fear of the Dark, Blood Brothers i ostatnio też Wasted Years. Nie zgadzam się z tym, że jest idealny jako zamykacz. Dla mnie właśnie Hallowed Be thy Name był idealny w tej roli.
Tak swoją drogą to u mnie z tych 8-10 najbardziej ogranych kawałków IM Hallowed By thy Name jest kilka długości przed resztą, a biorąc jeszcze te grane troszkę rzadziej to bardzo wysoko stawiam Powerslave i Phantom of the Opera. Najbardziej z kolei nie lubię Fear of the Dark, Blood Brothers i ostatnio też Wasted Years. Nie zgadzam się z tym, że jest idealny jako zamykacz. Dla mnie właśnie Hallowed Be thy Name był idealny w tej roli.
Ja nigdy nie przepadałem za wykonami live FotD. Jest to opinia skrajnie różna od powszechnej, ale tak już mam.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
-
Timothy Dalton
- -#Ancient mariner

W sumie to gdyby ten kawałek powstał na X Factor z Blazem to mógłby nawet koncertowo nie być nigdy grany (z Blazem). Wokal Dickinsona dodaje mu +10 do efekciarskiej przebojowości i możliwości robienia show.
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Gdyby babcia miała wąsy to wiesz kim by była?
Aces High - Bruce nie wyciąga górek, ten numer na żywo z tego powodu brzmi naprawdę słabo, ja wiem że to spory hicior ale mogliby odpuścić.
Aces High - uszy bolą od tego wycia.
www.last.fm/user/darkfuneral18
Ja nie lubię jeszcze jak przyśpieszają "Wasted Years", bo wolę wersje wolniejszą 
www.MetalSide.pl
Słucham sobie bootlegów z Ed Huntour i jestem po prostu pozamiatany. Jak jakiś koncert z tej trasy wydadzą kiedyś oficjalnie (OBY!), to będę pierwszy w kolejce. Jak oni wtedy grzali, ma się wrażenie że sala zaraz eksploduje. Dickinson w doskonałej formie, absolutny peak jego kariery. Szkoda, że nie ma jakiegoś dobrego zapisu video, tzn. są ale jakość słaba. Dziwne, bo to już był przełom wieków. Tak czy siak- MIAZGA.
Jest jakiś dobry pełny soundboard z tamtej trasy?
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
No właśnie chyba nie.
a ten nie jest dobry? Jest wyśmienity.
https://www.youtube.com/watch?v=7sWiLQw_XHc
https://www.youtube.com/watch?v=-WYeJpUywQs
https://www.youtube.com/watch?v=7sWiLQw_XHc
https://www.youtube.com/watch?v=-WYeJpUywQs
a dobra, nie jest kompletny.