Utwór, który przejął...
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Utwór, który przejął...
zawsze hallowed wersja z live after death uslyszalem go majac 2 latka (nieswiadnomie) a siadomie slyszalem go w wieku 6 lat nie wiedzialem o co chodzi ale bardzo mi sie podobalo zawsze kiedy slucham tej wersji to czuje to cos w sobie !:)
a poza hallowedem to children of the damned, wasted years, phantom of the opera
-
szatanista
- -#Long distance runner

Zdecydowanie "Wasting Love". W gitarach Janicka i Dave slychac taki zal i smutek... i do tego jeszcze ten tekst... Piekna rzecz!!!
-
Wujek_Wojtek
- -#Wrathchild

Mnie najpierw rozwaliło Fear of the Dark (ten utwór słyszałem jako pierwszy) , ale najbardziej w głowie zapadł mi Paschendale wykonany na Mysticu we Wrocławiu - ciarki mi przeszły od czubka głowy do samego tyłka........mmmmm co to było za wykonanie !!!!!! <szczególnie intro z pociskami itd) 
caly the x factor jest przejmujacy ten dramat Steve`a ehhhh
Ok no więc:
- Najpierw przejął mnie Hallowed Be Thy Name. Tekst jest super.
- Później Afraid To Shoot Strangers
- No i teraz Paschendale. Na początku nie lubiłem tej piosenki. Dopiero jak się wsłuchałem w tekst stwierdziłem że to najlepsze dzieło Ironów.
- Najpierw przejął mnie Hallowed Be Thy Name. Tekst jest super.
- Później Afraid To Shoot Strangers
- No i teraz Paschendale. Na początku nie lubiłem tej piosenki. Dopiero jak się wsłuchałem w tekst stwierdziłem że to najlepsze dzieło Ironów.
IMO żaden kawałek z tego albumu nie zasługuje na takie mianoSiódmySyn pisze:No i teraz Paschendale (...) stwierdziłem że to najlepsze dzieło Ironów.
Od cholery tego bylo...
Dance Of Death
Sign Of The Cross
Fear Of The Dark
Dream Of Mirrors (!!!)
Revelations
22, Acacia Avenue
Afraid To Shoot Strangers (koniecznie w wykoonaniu Blaze'a!!!)
The Prisoner
Infinite Dreams
Ale ogolnie kazdy kawalek Maiden mnie o zawroty glowy przyprawia.... :solo
Dance Of Death
Sign Of The Cross
Fear Of The Dark
Dream Of Mirrors (!!!)
Revelations
22, Acacia Avenue
Afraid To Shoot Strangers (koniecznie w wykoonaniu Blaze'a!!!)
The Prisoner
Infinite Dreams
Ale ogolnie kazdy kawalek Maiden mnie o zawroty glowy przyprawia.... :solo
no nie badz taki surowy dla tego albumu, ja tez nie przepadam za ich ostatnim krazkiem, ale taki kwałek jak Paschandale jest numerem który bedzie faworytem nawet na najwybitnijeszy albumie! Kawałek majstersztyk! Na kolana!Thorwald pisze:IMO żaden kawałek z tego albumu nie zasługuje na takie mianoSiódmySyn pisze:No i teraz Paschendale (...) stwierdziłem że to najlepsze dzieło Ironów.
Heh to Twoje zdanie. O gustach się nie dyskutuje. Dla kogoś dziełem będzie FotD a dla kogoś innegeo będzie to kompletny kaszan.Thorwald pisze:IMO żaden kawałek z tego albumu nie zasługuje na takie mianoSiódmySyn pisze:No i teraz Paschendale (...) stwierdziłem że to najlepsze dzieło Ironów.
ale Paschendale i tak lubię! 
Afraid to shoot strangers - jak przesluchałem tą piosenkę z 20 razy, to się mi komp zwalił i poszedłem do sklepu kupić RiR żeby usłyszeć mojego ukochanego AFRAID jeszcze raz
. Jak już kupiłem to się dopiero kapłem, że tam nie ma afraid
. Kilkanaście dni później poszedłem do mediamarktu kupić sobie FOTD.. okazało się że nie ma, więc wziąłem powerslave'a i wtedy postanowiłem, że chcę mieć ich całą dyskografię.
- journeyman
- -#Wrathchild

Paschendale mogłabym słuchać bez konca..Thorwald pisze:ale Paschendale i tak lubię!
Moments wasted, isolated, time escaping, endless sacrifice.
Zgadzam się co do Paschendale. A mnie strasznie podoba się Fallen Angel, bo wzbudza we mnie takie dziwne uczucia. No i dotyczy tematów, które mnie interesują.
*On his dying words he prays: Tell the world of Mystic Fest.
takie ktore moge słuchac bez konca... hmm
Run to the hills
Clansman
Can I play with madness
FOTD
Te 4 moge z czystym sumieniem wymienic - kazdy z nich słyszałem juz tysiace razy inie sadze zeby mogły mi sie znudzic...
Run to the hills
Clansman
Can I play with madness
FOTD
Te 4 moge z czystym sumieniem wymienic - kazdy z nich słyszałem juz tysiace razy inie sadze zeby mogły mi sie znudzic...
Nie nooooo Wasting Love jest genialne!!!
No More Lies- ta piosenka mocno na mnie działa, mógłbym ją puszczać bez końca; Może to dlatego że na niej pierwszy poczułem siłe Iron Maiden NML to mój trzeci po Run to The Hills i Rainmaker'rze kawałek IM usłyszany w życiu; Run to the Hills co prawda mnie zafascynował i wciągnął, ale No More Lies pokazał mi w pełni, na co stać Dziewice :rocx
-
Brand
- ZASŁUŻONY SANATORIANIN
Paschendale. Komentarz jest zbędny. Cudo!
Nomad- właściwie spodobał mi się pierwszym razem ale teraz mój zapał w stosunku do niego jakby oklapł... co na to poradzić
:!:
Remember Tomorrow. Do dzis dostaje dreszczy jak slucham tej pieknej lini melodycznej w zwrotkach.