Tym bardziej, że można łatwo to wyeliminować
Nowy album studyjny ?
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Nowy album studyjny ?
Forma live nie ma nic do tematu poruszanego w tym wątku. Dwie różne rzeczy.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Dokładnie, tu chodzi o motywację i pomysły. Podejrzewam, że i tego i tego nie ma.
Nie mogę mieć im za złe, jeśli faktycznie tak jest.
Łatwo oceniać z poziomu klawiatury. Pewnie pomaga mi w tym zero oczekiwań w tej kwestii
Znam 30+latków, którzy starzeją się jak mleko i nic im się nie chce 
Łatwo oceniać z poziomu klawiatury. Pewnie pomaga mi w tym zero oczekiwań w tej kwestii
Ja mam takie wspomnienia, że im bardziej wszyscy członkowie wypierają się chęci tudzież faktu powstawania nowego albumu, to tym bardziej ten album się rodzi. Zapowiadają przerwę w 2027 od koncertowania, więc nie zdziwię się jak zaczną się wtedy pojawiać jakieś plotki i dziwne doniesienia.
Ale absolutnie nie nastawiam się na to. Dużo bardziej wolałbym, jakby przy okazji 50 lecia wypuścili coś więcej niż książko-album. Po świetnej formie w 2023/24 i 2025 mogliby chociaż dać coś oficjalnego live, co by zamazało ten covidowy ochłap...
Osobiście na nowy album nie czekam, ale na nowy album live czekam bardzo. A jeszcze bardziej na nowe oficjalne wydawnictwa live z zamierzchłej historii - w stylu trasa Piece of Mind, SiT nawet NPFTD, szczególnie okres Blaze'a, a jeszcze bardziej trasa Reunion albo Give me Ed till I'm Dead. Dla ostudzenia własnych emocji, cały czas jestem zdania, że tego typu rarytasy zaczniemy dostawać jak zespół definitywnie przejdzie na emeryturę albo wręcz po śmierci członków zespołu. W końcu z czegoś będzie musiała w przyszłości utrzymywać się korporacja Iron Maiden
Ale absolutnie nie nastawiam się na to. Dużo bardziej wolałbym, jakby przy okazji 50 lecia wypuścili coś więcej niż książko-album. Po świetnej formie w 2023/24 i 2025 mogliby chociaż dać coś oficjalnego live, co by zamazało ten covidowy ochłap...
Osobiście na nowy album nie czekam, ale na nowy album live czekam bardzo. A jeszcze bardziej na nowe oficjalne wydawnictwa live z zamierzchłej historii - w stylu trasa Piece of Mind, SiT nawet NPFTD, szczególnie okres Blaze'a, a jeszcze bardziej trasa Reunion albo Give me Ed till I'm Dead. Dla ostudzenia własnych emocji, cały czas jestem zdania, że tego typu rarytasy zaczniemy dostawać jak zespół definitywnie przejdzie na emeryturę albo wręcz po śmierci członków zespołu. W końcu z czegoś będzie musiała w przyszłości utrzymywać się korporacja Iron Maiden
A ja bym chciał usłyszeć nowy album. Senjutsu mi się podoba (poza Death of the Celts) i z chęcią przeżyłbym jeszcze raz ten moment jak ściągam "wyciek".
Podobno jest gotowy od dawna, gadał o nim Adrian w Londku jak byl na solowym gigu Becura
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Bójmy się 
Ale w sensie w jakimś wywiadzie czy gdzieś?
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Zasluzona przerwa po zakonczeniu obecnej trasy, premiera nowej plyty i trasa pozegnalna (lub dwie - promujaca i potem pozegnalna). Tak bym to widzial.
- johnny_o
Nie, nagrają 10 czterominutowych rockerów 
Mysie, że od posta Budziola można zacząć oficjalne pompowanie balonika 
Będą, w tym co najmniej jedno wzięte z The Legacy. Dave nie napisze niczego, ale za to nie nagra też żadnej ciekawej solówki. Na krążku Bruce będzie wył, ale na żywo będzie śpiewał dobrze. Album zostanie wydany na trzech płytach CD, z czego ostatnią zajmie finałowy w historii zespołu epik Harrisa, tym razem o powstaniu żółtych turbanów i końcu dynastii Han w Chinach (wykazujący pewne podobieństwo do For the Greater Good of God, To Tame a Land i Dance of Death, ale z bardziej uwypuklonymi klawiszami). Będą piosenki wolne i szybkie, a nawet średnio-wolne i średnio-szybkie. Będzie też dużo kompozycji po prostu średnich. Simon zagra dobrze, ale według fanów zagra niedobrze, bo Nicko by to zrobił lepiej. Całość przyozdobi Eddie na ciemnym tle, ubrany w strój Husarza - jakby komuś było mało, to w środku będą też inne grafiki, które co prawda byłyby lepsze jako okładka, ale nie zdaniem zespołu. Premiera 11.09.2028, żeby Amerykanie przeżyli wtedy kolejną tragedię.
Też nie wiem skąd te rewelacje. Nie byliby w stanie utrzymać w tajemnicy nagrywania albumu - chociażby wynajęcie studia, od razu by ktoś ich przyłapał na mieście.
Jakieś nagranie/źródło/cokolwiek?
To jest jedno, zespół nie był wspólnie widziany poza weselem jakiegoś syna/córki.
Ale druga sprawa... Maiden od lat staje na głowie, żeby ukryć nagrywanie nowych płyt, a Adrian nagle by się rozpruł tak o? Totalnie niewiarygodne info.
- johnny_o
Oby nie, mógłby nam zrobić krzywdę