Saxon

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Saxon

Post autor: krusejder »

johnny_o pisze: sob gru 27, 2025 10:45 am
krusejder pisze: sob gru 27, 2025 9:49 am 7 maja p. Paul Quinn ma wieczór autorski w Bochni w kinie Regis. Wjazd 130 pln
Dzięki za info, doskonały news! Bilet kupiony - jeśli masz w planach to piszę się na wspólną pielgrzymkę :)
Pojedziemy!!
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Powerslave100 pisze: sob gru 27, 2025 10:55 am Z tego co zrozumiałem to ma być instrumentalny koncert bez linii wokalnych. Nie wiem co to za człowiek Harrison Young. Pewnie jakiś podobny gość do Zwijsena.
Nigdzie nie ma info o instrumentalu. Harrison śpiewa i gra w trio The Cards z Paulem, więc pewnie coś dośpiewa i dogra.
krusejder pisze: sob gru 27, 2025 10:58 am Pojedziemy!!
Super, jaram się! :jee:
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Awatar użytkownika
Recit The Thornographer
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Recit The Thornographer »

Muzyka mnie od dawna nie rusza, ale że pokonał paskudztwo to rewelacyjna, wielka sprawa! :D
We embrace like two lovers at death. A monument to the trapping of breath
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Nowy Sax to zawsze świetny news.
Chyba się wyjaśniło, dlaczego Snep nie nagrywał tym razem z Exodus ;)
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Za Heavyrock.pl:
Nowy, 25. album Saxon ukaże się 22 stycznia 2027 r. Pierwszy singiel, przedsprzedaż itd. ruszą we wrześniu. Informację wyjawił właśnie w jednym z wywiadów Biff Byford.
Źródło: https://www.youtube.com/watch?v=xlzCTDJLlf4

IMO bardzo słabo, że taki odstęp między singlem i płytą. Przerabialiśmy coś podobnego w przypadku ostatniego Judas Priest, bez sensu takie czekanie. Fajnie, że płyta w ogóle będzie, ale no.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

The Mighty Saxon are excited to announce the “Gods of Thunder World Tour” - Part 1 UK & Ireland dates with Castles & Eagles Production!

Adding to the excitement, Saxon will revive their legendary 30-foot mechanised Eagle for all UK & Ireland shows, with the exception of Cardiff due to venue restrictions. Originally constructed in the early 1980s as Saxon prepared to tour their seminal album Denim and Leather, the iconic Eagle was built by Midlands-based company LSD using airport runway landing lights.

Biff Byford: "We wanted to make the Gods of Thunder UK & Ireland tour extra special and what better way than to fly our beloved Saxon Eagle again... Get ready for take-off!"

Tickets on sale June 26 9am BST, get yours here: https://www.saxon747.com/
More international dates set to be released in the coming months.

---
Muszę zobaczyć tego Orła na żywo. Czy przyjadą z nim na kontynent, nie wiem. Mam plan na 2 ostatnie daty w Anglii
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Luty 2027. Tak daleko moje plany jeszcze nie sięgają, ale może też bym się skusił na coś. :)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
nugz
SMERF MARUDA

Moje plany nie sięgają dalej niż 2 tygodnie, MAX! :P

Leci z rana Metalhead i jest dobrze w chuj.
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kevin18 »

nugz pisze: sob cze 20, 2026 8:57 am Moje plany nie sięgają dalej niż 2 tygodnie, MAX! :P

Leci z rana Metalhead i jest dobrze w chuj.
Metalhead, Unleashed The Beast i Dogs Of War to jest dla mnie peak Saxon. Nagrać takie petardy w czasach słabych dla Heavy Metalu to sztuka. Przecież tam są same ciosy.

Ja w ogóle mam z tym zespołem taką relację że najbardziej lubię płyty od Solidnych Jaj z Kamienia do Hell Fire Damnation. Czyli pewnie jestem wariatem.
www.last.fm/user/darkfuneral18
nugz
SMERF MARUDA

Kev, znów się zgadzam z Tobą, kolejny już raz :)
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Moonchild
-#Moonchild

nugz pisze: sob cze 20, 2026 9:29 am Kev, znów się zgadzam z Tobą, kolejny już raz :)
Wielkie umysły myślą podobnie.
pz
-#Administrator
-#Administrator

No nie wiem @Kevin. Wydaje mi się, że na forum mamy nadreprezentację wielbicieli "nowszych" saxonów.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
nugz
SMERF MARUDA

Kevin18 pisze: sob cze 20, 2026 9:38 am
nugz pisze: sob cze 20, 2026 9:29 am Kev, znów się zgadzam z Tobą, kolejny już raz :)
Wielkie umysły myślą podobnie.
Ale ja jestę wimpę ;)
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Moonchild
-#Moonchild

pz pisze: sob cze 20, 2026 9:50 am No nie wiem @Kevin. Wydaje mi się, że na forum mamy nadreprezentację wielbicieli "nowszych" saxonów.
No to widać że są tu ludzie o dobrym guście muzycznym.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

To ja powiem, że lubię wspomniane starsze Saxony i lubię te nowsze :) A najbardziej lubię Saxon koncertowo :)
www.MetalSide.pl
pz
-#Administrator
-#Administrator

Saxon koncertowo to też moja ulubiona wersja Saxona. Nawet kotlety mi tak nie przeszkadzają. Chociaż mogliby trochę więcej nowszych numerów grać, a nie tylko na trasach promujących płytę.

Awatar użytkownika
Recit The Thornographer
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Recit The Thornographer »

Mam podobnie. Mnie się wydaje, że te starsze tracą przez kontrast z Maiden i Priest, a nawet z Motorhead, bo przecież Saxon jest wrzucany do tego samego worka. Tymczasem to jest taki sobie fajny heavy rock dla ludzi w jeansach i na motorach, nic, co można postawić obok TNotB. Z tamtego czasu najbardziej lubię To Hell and Back Again, ale to nawet nie jest reprezentatywny kawałek.

Potem te Destiny, Rock The Nations to bez kitu, wolę już stare Bon Jovi.

Kiedyś tu też pisałem, że nie lubię wokalu Biffa. On nawet jak był młody to brzmiał staro. No i dochodzimy do sedna - na nowszych płytach brzmi staro, ale jest stary :D Zespół też na moje lepiej brzmi. Piosenki z fajnym kopem, energią, czego tu nie lubić? Niektórzy rockersi na starość nabierają charyzmy, inni zamawiają wyłącznie brązowe M&M i inne głupoty, bez których chodzą struci dwa tygodnie.

Teraz też nie ma już żadnej rywalizacji z Priest czy Maiden i po prostu fajnie, że grają.
We embrace like two lovers at death. A monument to the trapping of breath
nugz
SMERF MARUDA

Recit The Thornographer pisze: sob cze 20, 2026 11:42 am

Teraz też nie ma już żadnej rywalizacji z Priest czy Maiden i po prostu fajnie, że grają.
Nie ma żadnej rywalizacji.
PRIEST! PRIEST! PRIEST! PRIEST! PRIEST! PRIEST! PRIEST! PRIEST! PRIEST! PRIEST! PRIEST!
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

pz pisze: sob cze 20, 2026 11:37 am Saxon koncertowo to też moja ulubiona wersja Saxona. Nawet kotlety mi tak nie przeszkadzają. Chociaż mogliby trochę więcej nowszych numerów grać, a nie tylko na trasach promujących płytę.
No to mi już niestety się przejadlo. To sa ofc dobre koncerty, ale już na Mysticu bez zalu odpuscilrm polowe, na Rock for People całość, casus Kreatora, po prostu już mi się nie chce iść po raz 15 na ten sam set.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
ODPOWIEDZ