Depeche Mode
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 8107
Re: Depeche Mode
A co sądzicie o okładce płyty? bo jak dla mnie taka średnia, ale raczej 4/10
-
Deleted User 8107
- Saimon1995
- -#Moderator

Nowy album - udany. Nie wybitny, ale dobrze się go słucha. Choć nie "wchodzi" od razu. Mało w sumie na "Memento..." hitowych momentów. Więcej tu mrocznego klimatu, z którym trzeba się oswoić.
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Powiem Wam, że szokuje mnie jak bardzo mi się podoba ten album. Już - a co dopiero będzie jak się osłucha 
Natomiast setlista IMO bdb. Cieszyłbym się gdyby w takiej formie zachowała się do Europy. Szczególnie mnie cieszą: Waiting for the Night, John the Revelator, Sister of Night. Trzy świetne kawałki których jeszcze nie słyszałem live.
Natomiast setlista IMO bdb. Cieszyłbym się gdyby w takiej formie zachowała się do Europy. Szczególnie mnie cieszą: Waiting for the Night, John the Revelator, Sister of Night. Trzy świetne kawałki których jeszcze nie słyszałem live.
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

Świetny nowy DM, może trzy fragmenty mniej mnie przekonują, niemniej jako całość 9/10.
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Ptaszki zaczęły ćwierkać o możliwym ogłoszeniu dat na przyszły rok w przyszłym tygodniu.
-
Deleted User 4876
Arena Gliwice zaprasza Dave Gahana i Martina Gore wraz z muzykami towarzyszącymi :-)
- Saimon1995
- -#Moderator

Na stronie "101dm.pl" piszą, że w grę podobno wchodzi Atlas Arena w Łodzi. Choć nie ukrywam, że wolałbym opcję, którą zaproponował Thorgal. 
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Ja również. Choć obie opcje są dla mnie OK. Ciekawostką jest natomiast spekulacja, że ze względów ekonomicznych będą robić po dwa koncerty w tym samym mieście w każdym kraju. Fajna rzecz - dwa bilety, jeden lub dwa noclegi i dwa koncerty, dwie różne (w małym, ale zawsze, stopniu) setlisty 
-
Deleted User 4876
Jednak Uć -- ujkowo i to w tygodniu :/ Dumam nad Pragą na tym lego.
-
Deleted User 8107
Na tv rock albo tv stars (nie pamietam juz) leci top 50 depeche mode - miejsce 16 i feel you obecnie
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Jest już pierwszy set z nowego - naszego - legu trasy:
https://www.setlist.fm/setlist/depeche- ... c972d.html
Z takich nowości... bądź względnych nowości jak na trasę... to pojawiło się Heaven, a Sister of Night zostało zastąpione Policy of Truth. A za Wrong mamy Black Celebration.
Wszystkie trzy kawałki pauzowały na Spiricie, za to były intensywnie grane na trasie promującej Deltę (2013/14).
27 stycznia kolejny koncert w Londynie, ale przedziela je jutrzejszy w Birmingham, więc nie wiadomo czy potraktują to jako drugi koncert w mieście (lepiej mieć zerowe oczekiwania xD). Taki pierwszy prawilny podwójniak to 13 i 15 lutego w Berlinie i jeśli nie wypali Londyn, to dopiero wtedy będzie można spekulować nt. tego co zagrają w Łodzi. Ale niczego specjalnego nie oczekuję. Zespół o setlistowym lenistwie prawie poziom: Iron Maiden xD
https://www.setlist.fm/setlist/depeche- ... c972d.html
Z takich nowości... bądź względnych nowości jak na trasę... to pojawiło się Heaven, a Sister of Night zostało zastąpione Policy of Truth. A za Wrong mamy Black Celebration.
Wszystkie trzy kawałki pauzowały na Spiricie, za to były intensywnie grane na trasie promującej Deltę (2013/14).
27 stycznia kolejny koncert w Londynie, ale przedziela je jutrzejszy w Birmingham, więc nie wiadomo czy potraktują to jako drugi koncert w mieście (lepiej mieć zerowe oczekiwania xD). Taki pierwszy prawilny podwójniak to 13 i 15 lutego w Berlinie i jeśli nie wypali Londyn, to dopiero wtedy będzie można spekulować nt. tego co zagrają w Łodzi. Ale niczego specjalnego nie oczekuję. Zespół o setlistowym lenistwie prawie poziom: Iron Maiden xD
Hej,
Sprzedam dwa bilety na jutro na płytę!
Niestety wypadły mi sprawy rodzinne
Sprzedam dwa bilety na jutro na płytę!
Niestety wypadły mi sprawy rodzinne
Oceny płyt z wkładki Teraz Rock - lipiec 2022, w tym czasie jeszcze zespół nie miał określonych planów czy będzie istnieć po śmierci Fletcha, tak wiec ciekawie sie czyta ponownie te wkładkę 
oceny:
Debiut - 3
Broken - 3
Construction - 3,5
Reward - 4
Celebration - 4
Music for the Masses - 4,5
101 - 4
Violator - 5
Devotion - 5
Devotion live - 3
Ultra - 4,5
Exciter - 4
Angel - 3,5
Universe - 4
Universe Barcelona - 3,5
Delta Machine - 4
Live in Berlin - 3
Spirit - 4,5
Live spirits soundtrack - 3,5
Ogólnie rozczarowanie, bo mają tylko dwie płyty które mają fulla, a DT ma aż 7 takich płyt, Depeche Mode lata 80 i 90te to imo wyrównany poziom
oceny:
Debiut - 3
Broken - 3
Construction - 3,5
Reward - 4
Celebration - 4
Music for the Masses - 4,5
101 - 4
Violator - 5
Devotion - 5
Devotion live - 3
Ultra - 4,5
Exciter - 4
Angel - 3,5
Universe - 4
Universe Barcelona - 3,5
Delta Machine - 4
Live in Berlin - 3
Spirit - 4,5
Live spirits soundtrack - 3,5
Ogólnie rozczarowanie, bo mają tylko dwie płyty które mają fulla, a DT ma aż 7 takich płyt, Depeche Mode lata 80 i 90te to imo wyrównany poziom
Zajzajer on the Road 2026: